Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Kolísání otáček,530d/160kw

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
gunner

#1 Příspěvek od gunner »

Zdary,mam problem s kolisanim otacek a se zvukem ktery zni jako klepani a po ohrati zmizi... kolisaji v rozmezi +- 50ot. zustava i po ohrati motoru.Na aute jsem menil vsechny filtry (krome olejoveho separatoru) Na diagnostice vysla chyba lambda sondy,korekce vstriku byla diag.v poradku. Na vlnovci je mensi dira.Nemate nekdo s podobnym problemem zkusenost?Nevim,jestli by ta lambda nebo ta dira na vlnovci mohla mit s tim kolisanim otacek souvislost.Taky by mi zajimalo,jestli kdyz korekce vstriku vysla na diag. v poradku,muze byt i presto vstrik spatnej.
Diky.
sklenus

#2 Příspěvek od sklenus »

diera vo vlnovci by tomu nemala vadiť, je to turbo motor, takže nejaká netesnosť na výfukovom potrubí ho príliš neovplyvní, skôr to vydím ako chybného vstupu z nejakého čidla do DDE, skús prestrieknuť kontaktolom dostupné konektory na motore - váha vzduchu, čidlo polohy vačky a kľuky, spomínanú lambdu

mal som podobný problém, na klasickom m57 motore, trhal, šklbal, kolísali otáčky a chyba bola v nesprávnom údaji o teplote motoru a teda dostával zlú dávku paliva

vstrekovače by nemali byť zlé, pokiaľ sú korekcie v danom rozmedzí, tj. +-2, ale môžeš skúsiť prepadový test

skôr si však myslím, že pri servise sa pohol nejaký konektor, prípadne zabudol zapojiť a to spôsobilo problém
gunner

#3 Příspěvek od gunner »

Čidla by měla ukázat diagnostika,ne? Jinak motor tahne krásně...žádné škubání nebo sebemenší ztráta výkonu.Takže váha by měla být taky ok...když jsem měl špatnou váhu na e39 tak to bylo znát hlavně při jízdě.
Začnu tou lambdou,i když mi mechanik říkal,že ta lambda jen tak sama od sebe neodchází...což neví,jestli je tak uplně pravda....
DonyR1
Klubové ID: 3714

#4 Příspěvek od DonyR1 »

Ahoj nekolísá ti pri tom houpání napětí? Poznáš to např na vnitřním osvětlení interieru. Mě houpal občas taky a byl to špatný regulátor alternátoru, odchází celkem často.. Tet jsem resil to samé na E60. Jak alternátor zapíná a vypíná neustále tak to zpomaluje motor... napětí líta od 12.8 až klidně po 15V.
Odpovědět