Zdravím...mam problem s brzdami, auto z niceho nic prestalo pres vecer brzdit. Je tvrdy brzdovy pedal, jako kdyby nesel posilovac. Kontroloval jsem vakuovku a podtlak vytvari. Nevite nekdo co tam mohlo odejit?
jsem az z ceskych budejovic. jde tam uplne vsechno co vytvori vakuovka, vzal jsem hadici a dal jsem ji naprimo a furt nic. Pomeroval jsem pouze prstem potlak z vakuovky i u jinyho auta a podtlak byl cca stejny.
diag.
5F3A ridici jednotka pohonu vsech kol (vadny)
5DD0 zdroj napetu Uz (prepeti behem provozu)
nevim jestli to nebyly jen nejaky historicky zavady, ktery vyskocily nekdy driv nebo jestli maji souvislost. Vymazat sly normalne a ted nevyskakuji. Jeste nejaky napad prosim?
Je obtížné korigovat názory JaraXe. Ale pokud nemáš co dělat, tak sundej víko, filtr i dno filtru klimatizace před řidičem. Objevíš posilovač brzd a nádobku na brzdovou kapalinu.
Jako první si půjči od manželky fén a nech 20-30 min foukat teplý vzduch na ten podtlakový válec posilovače - zamrzla Ti tam voda. Jako druhé si vezmi baterku a podívej se do prostoru pod posilovač, jestli tam nemáš bazén s vodou. Pokud ANO - hledej drenážní dírku dole, něco ji ucpalo. Jako třetí vyřeš těsnění okolo filtru klimatizace. Původně na toto trpěly pouze E39, ale historie se opakuje.
Pokud to nebude, jak jsem popsal, budu rád, když se to dozvím.
jj posilovač byl stejný...auto jsme odvezli do bmw, tam vyměnili tu gumovou hadici od vakuovky do ty plastovy trubky cca 5cm dlouho gumovou hadici...na nějaký čas to začalo brzdit, ale už to zase blbne, takže to tím zřejmě nebylo...nějaký nápad?