Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
vůle v převodovce řízení E60
Nevíte někdo, jestli se dá vymezit vůle v řízení šroubkem, jak je tu popisováno u starších modelů?
Mam vůli jen když je volant rovně. Stačí otočit kousek na stranu a vůle zmizí. Neměl jsem to nikdy rozebraný. Co se tam opotřebuje? Pastorek, nebo hřeben? Dá se třeba pootočit pastorek na nějakym tisícihranu?
Dík za rady
Mam vůli jen když je volant rovně. Stačí otočit kousek na stranu a vůle zmizí. Neměl jsem to nikdy rozebraný. Co se tam opotřebuje? Pastorek, nebo hřeben? Dá se třeba pootočit pastorek na nějakym tisícihranu?
Dík za rady
Jak jsem tak hledal nějakou sadu na repas řízení (mimochodem neuspěl jsem), tak jsem se dostal na německý fórum a psali tam, že ten šroub na kterej jsem se ptal je právě pro vymezení vůle v řízení.
1. je to opravdu tak? Má s tim někdo zkušenost? Je mi jasný, že tu vůli můžu vymezit v místě, kde je to vyběhaný. Jak se to ale bude chovat v krajních polohách, kde to vyběhaný neni? Nerad bych, aby se to tam kouslo.
2. dá se shenat ta sada na repas? Hřeben a rovnou i sadu těsnění.
P.S.
když otočim volantem o 360, tak tam žádná vůle neni, takže to vidim na vyběhanej hřeben, právě v místě kde se nejvíc používá - při jízdě rovně. Pastorek je zřejmě v pořádku.
Vůle zmizí už při natočení volantu o nějakých 30-40 stupňů.
1. je to opravdu tak? Má s tim někdo zkušenost? Je mi jasný, že tu vůli můžu vymezit v místě, kde je to vyběhaný. Jak se to ale bude chovat v krajních polohách, kde to vyběhaný neni? Nerad bych, aby se to tam kouslo.
2. dá se shenat ta sada na repas? Hřeben a rovnou i sadu těsnění.
P.S.
když otočim volantem o 360, tak tam žádná vůle neni, takže to vidim na vyběhanej hřeben, právě v místě kde se nejvíc používá - při jízdě rovně. Pastorek je zřejmě v pořádku.
Vůle zmizí už při natočení volantu o nějakých 30-40 stupňů.
Jezdim na základních 17, stejně, jako majiel před mnou. Ale máš pravdu. Velký kola spolehlivě zničí podvozek.JaraX píše:to se opravdu neda, udělej repas řízení a nejezdí na velkych kolech, pak už máš to řízení na věčnost.
Na věčnost to nebude nikdy, protože je ten hřeben vyrobenej z toho zasranýho materiálu, jako dneska snad všechno. Hliník, kterej na povrchu trochu zpevní zinkem. Zinek se časem ošoupe a zůstane jen měkej hliník. Tahle technologie je oblíbená, protože je to lehký a hlavně protože to má omezenou životnost.
Víš kde sehnat díly na repas?
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Zrovna minulej týden se to tu ZASE řešilo. Kde se poradit a sehnat opravu je třeba zděs: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... t=#1318871
Projďte si hledání. Nevím jak u E39, ale hřeben je přece ocelovej výkovek se zakaleným povrchem ozubení. Repas se dá udělat např. tak, že se pootočí ten pastorek.
Projďte si hledání. Nevím jak u E39, ale hřeben je přece ocelovej výkovek se zakaleným povrchem ozubení. Repas se dá udělat např. tak, že se pootočí ten pastorek.
Doufal jsem, že se dá sehnat nějaká sada, kde bude hřeben a těsnění....
No co. Garáž už mam zase volnou, tak zvednu auto a zkusim to rozhodit. Doufam, že to nebude nějakej oser (jako turbo, co jsem teď dělal na druhym autě).
Pokusim se to dotáhnout, nebo to necham srovnat, nebo necham rovnou vyrobit novej hřeben (jestli neni nějak komplikovanej).
No co. Garáž už mam zase volnou, tak zvednu auto a zkusim to rozhodit. Doufam, že to nebude nějakej oser (jako turbo, co jsem teď dělal na druhym autě).
Pokusim se to dotáhnout, nebo to necham srovnat, nebo necham rovnou vyrobit novej hřeben (jestli neni nějak komplikovanej).
původně jsem v garáži měl galvanovnu i kalírnu. Právě na opravu hřebenů. Jenomže jsem to na ty svý stařičký japonce nikdy nevyužil, tak když jsem si koupil BMW, tak jsem to zrušil. 
Na BMW by se dalo parafrázovat ono známé ..... Majitel BMW má 2 nejšťastnější dny v životě. První je den kdy si koupí svoje první BMW. Druhý je den, kdy se toho zbaví a přejde na jinou značku.
Jasou tak ošizený všechny současný auta, nebo je to jen parketa BMW?

Na BMW by se dalo parafrázovat ono známé ..... Majitel BMW má 2 nejšťastnější dny v životě. První je den kdy si koupí svoje první BMW. Druhý je den, kdy se toho zbaví a přejde na jinou značku.
Jasou tak ošizený všechny současný auta, nebo je to jen parketa BMW?

Asi máš s tou E39 pravdu.
Jinak je ale neskutečná radost to auto řídit. To se nedá s jinýma autama vůbec srovnat....... ale jen když to výjimečně všechno funguje jak má.
Problém je, že to moje má už celkem najeto (na současný auta). Asi je opravdu potřeba to po cca 200 tis. dát sešrotovat. Já mam 300. Otázka je jestli je to skutečnej stav.
V práci jsem měl funglovku F10. To byla paráda. Holt nový je nový.
Jinak je ale neskutečná radost to auto řídit. To se nedá s jinýma autama vůbec srovnat....... ale jen když to výjimečně všechno funguje jak má.
Problém je, že to moje má už celkem najeto (na současný auta). Asi je opravdu potřeba to po cca 200 tis. dát sešrotovat. Já mam 300. Otázka je jestli je to skutečnej stav.
- Giovany1971
- Klubové ID: 3968
- Kontaktovat uživatele:
Kamarade já měl to samé.. pokud byl volant rovno tak vule ,,dost velka,, po otočeni mírně v levo nebo pravo nic... Repasům jsem nevěřil ,,páč je to samé jako s těma co ve velkém repasují turba,,, raděj jsem koupil za 5 litrů starší ok řizení a mám klid. Ten repas neni žadná sranda,, bez spec nářadí to ani nerozděláš,, navís se to musí chromovat ,kalit,brousit, ale i rovnat páč jsou i křivé! Opravdu seriozní repas musí stát víc jak 10 či 12 za který to nabizejí,, otázkou jeli někdo kdo to opravdu umí a nekončí to jen tím že opískují tělo,,dají nové vložky , tesnění a repas je hotov.. to co popisuješ je už tě dost poškozen ten šnek a to neni jen tak...moje rada kup staršíTeddy píše:Asi máš s tou E39 pravdu.
Toť otázka, koukal jsem, že se dělaly 3 provedení, do 11/04, do 07/05 a nad 07/05 - ty se dávaly i do LCI. Široký kola a naše silnice tomu dávají určitě záhul, ale aspoň 300 tisíc by to řízení mělo vydržet. U E39 V8 bylo šnekový řízení a taky s tím byly problémyTeddy píše:... Jenže se bojim toho, že je to další vrozená vada tohohle auta...
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Ŕekl bych, že je to vada pramenící z výrobního postupu. Ty hřebenový tyče se dřív frézovaly a nebyl problém, ale to šlo moc pomalu a na skopčáckej výrobní proces to nebylo dost "schnella". Tak se to začlo kovat pod bucharem. Za jeden obrobenej střelím se stihne dvacet výkovků. Začalo to tak shodně dělat BMW i u Benzů. Po kalení se (asi opět z časových důvodů) nedostatečně popouští a pod tíhou se hřeben mírně deformuje do půlměsíce a vzniká vůle nad pastorkem. Těžko říct, jestli trvá problém i u LCI.
Všiml jsem si, že na alibabě se dá sehnat NOVÉ řízení (normální i aktivní) na e60/e61 za babku.
http://www.alibaba.com/trade/search?fsb ... ering+rack
Jasně, je to čína, ale co na tom může být horšího než na originálu, který je stejně na prd? Za tyhle peníze by to asi stálo za zkoušku, pořád to asi bude lepší a výrazně levnější než repas.
http://www.alibaba.com/trade/search?fsb ... ering+rack
Jasně, je to čína, ale co na tom může být horšího než na originálu, který je stejně na prd? Za tyhle peníze by to asi stálo za zkoušku, pořád to asi bude lepší a výrazně levnější než repas.