Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E60 - 530i / r.v. 2005 - doporučení na vylepšení

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Max007

#1 Příspěvek od Max007 »

Ahoj,

už asi rok mám e60 z 2005, 530i 190kw v M-paketu. Doteď jsem na něj neměl moc času, tak jsem se jen vozil a nic neřešil.

Teď mám času víc, tak bych ho chtěl trošku vymazlit a odměnit, že mě tak hezky vozil po celý rok.

Mohl by někdo třeba napsat, co má na své e60 vylepšené? Auto jsem kupoval od kamaráda, tak ani v podstatě přesně nevím, co vše má ve výbavě. Dá se to nějak snadno zjistit?

Tady je seznam věcí, které bych rád upgradoval - ale nevím, jestli to je vubec možné u mého typu (a zda to má smysl). Poradíte někdo?

1) CD mechanika mi nepřehrává MP3, jen audio CD
2) Dá se udělat vývod aux-in do audiosystému?
3) Jak je to s hands-free? Četl jsem, že oficiálně je třeba mít bmw telefon v loketní opěrce, který stojí majlant. Nejde to vyřešit jinak?
4) Má smysl zvyšovat výkon (chip tunning) u takového motoru co mám?
5) Má smysl aktualizovat řídící jednotku? (našel jsem např. zde http://www.bmwdiag.cz/programovani.html - tuším, že ten šikovný člověk je i zde na fóru)
6) Palubní počítač se mi zdá celkem pomalý (není to nic, co bych nezkousl, ale odezvy jsou cca 1-3 sekundy, pokud používám navigaci, tak i více)
7) Občas mi přestanou fungovat parkovací senzory - děje se to v náhodných intervalech - asi tak polovinu času mi fungují a polovinu ne - jak se jim chce) - dá se to nějak opravit?

No, to by bylo na začátek všechno. Předem díky za odpovědi.
Pazdi
Klubové ID: 1463
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pazdi »

1) ano dá se - přehrát soft
2) ano dá se - koupit kabel, zapojit, nakodovat
3) telefon v loketce nemám, ale mám modul v kufru - sice nefunkční, ale s mobilem fungoval v době, kdy sám fungoval:)
4) vykašlal bych se na to - spíše bych udělal normální údržbu
5) viz bod 1 - určitě bych do toho šel
6) to je bolest ccc modulů - alespoň osobní názor
7) netuším - diagnostika nebo rovnou vyměnit vadné senzory - jde poznat, že "nebručí"

pošli sem posledních 7 znaků VIN - vyjedeme ti výbavu;-)
Max007

#3 Příspěvek od Max007 »

Diky za rychlou odpoved :)

poslednich 7 znaku VIN je CM00390
Pazdi
Klubové ID: 1463
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pazdi »

Odpovědět