Měl jsem asi 20 let auto na naftu a nyní mám 520i. Mám dotaz kdy je čas na výměnu svíček. Je na to nějaký termín a nebo až auto zlobí. Slyšel jsem také že kolega mění svíčky když auto víc žere.
Sorry ale je to podobné jako by ses zeptal kdy se má měnit olej?Až se to začne přidírat? Když máš nově auto tak vyměn automaticky všechny náplně filtry a svíčky.Víš co v tom máš a měníš po pravidelných intervalech.Pokud nevíš kolik mají najeto tak je vyměn stojí pár kaček a máš pokoj
Kdy olej dolévat je docela jasné, je stanoven termín na výměnu. U svíček to opravdu nevím a v manuálu o tom nepíšou. Na olej je termín například 10000 km a u svíček je kolik, to byla má otázka. Jaké svíčky mám koupit, myslím výrobce.
Servisní příručka uvádí pro motor M54 a svíčky NGK BKR6EQUP interval výměny 160.000km/100.000mil. Já je vyměnil po 150.000km ale ještě pořád vypadaly celkem dobře, jistě by najely mnohem víc.
Co mám zkušenost s jinými auty tak svíčky určitě vydrží 100.000km v asi libovolném zdravém motoru. Jiná situace je s LPG a podobnými zhovadilostmi.
To není karburátor ve škodovce, kde je buďto velmi špatná nebo ještě horší směs a dobře to nespaluje vůbec nikdy.