Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Olejový separátor e60 530i

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Danek55

#1 Příspěvek od Danek55 »

Zdravím,

Je nutné měnit při výměně oleje olejový separátor ? Jak často by se měl měnit ? Kde ho najdu konkrétně.. zvládne to i laik vyměnit sám nebo se musí rozebrat celý motor.. Je to důležité měnit ? Díky za rady..
Angelos

#2 Příspěvek od Angelos »

Při každé výměně oleje určitě ne, stačí ho zkontrolovat, popřípadě vyměnit tak po 5 letech. Možná i víc.

Záleží jakej motor máš? M54 nebo N52?
Danek55

#3 Příspěvek od Danek55 »

Mám M54 motor, ale nevím jak se k němu dostanu..
Angelos

#4 Příspěvek od Angelos »

Tak u tohodle motoru jsem to měnil a znova bych to dělat nechtěl :D Je to schovaný pod sáním, vede k tomu ta hadice z ventilovýho víka, jak je úplně nahoře, takže když pujdeš po ní, tak ho najdeš. Je k tomu přístup jak penězům, celkem rozebíračka. Vyndat airbox a všechny vlnovce co k němu jdou, potom DISU ven, škrtící klapku ven, volnoběžnej ventil jsem myslim taky vyndaval, aby tam bylo trochu místa a pak asi miliardu konektorů :) . Když tohle vyndáš, tak už ho nahmatáš :) Pak byl u mě největší problém s odpojením hadic co k němu vedou, hlavně ta k ventilovýmu víku, neni totiž zacvakávací jako ostatní ale musíš jí pootočit a vysunout, pak zkontrolovat všechny hadice co k tomu vedou, jedna vede jakoby položená na sání a ta bejvá často prasklá.

Nejlepší bylo, že jsem ho dostal ven abych zjistil že je 2 roky starej :D

Nakonec jsem ti našel ještě moc pěkný video, takže jsem to vypisoval zbytečně, no nevadí - http://www.youtube.com/watch?v=YWXtiCwRH-k

Jestli se do toho budeš pouštět, tak hodně štěstí.
lubooos
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od lubooos »

Tady : http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=1 ... &sk=t&sd=a

Je to z e46 fora a celkem si poctes co a jak. Jen nevim jestli uvidis fotky pokud nejsi reglej.
Odpovědět