já dal na 3er nový desky i čidlo, resetoval přes BC a ejhle - nskočilo jen 13.000km a poctivě to odčítá, po ujetí cca 2tis km mi to přistartu ukazuje 11.000
xyron píše:Kdyz davam novy desky tak davam i novy cidla a nechytracim jak usetrit 2x 300 czk ...
Teď jsi nám to všem teda nandal.
U kolegy to bylo tim, že mu to tak někdo udělal. U mě to bylo tak, že já jsem to netušil. Prostě jsem dával kotouče, tak jsem dal i desky. O nějakejch čidlech jsem neměl tucha.
pavproch píše:já dal na 3er nový desky i čidlo, resetoval přes BC a ejhle - nskočilo jen 13.000km a poctivě to odčítá, po ujetí cca 2tis km mi to přistartu ukazuje 11.000
jenom 13tis? já když dával nové desky, tak mě po resetu naskočilo nesmyslných 120tis, po nějaké době se to srovnalo a teď to ukazuje +- asi realitu (45tis do výměny, po ujetí cca 25tis).
Jak dlouho ti běžně vydrží desky? Jestli to auto nevychází z nějakých "dřívějších zkušeností"
V8 power BMW 650i LCI Spacegrau
Top down BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine BMW R1150R Atlantablau
xyron píše:Kdyz davam novy desky tak davam i novy cidla a nechytracim jak usetrit 2x 300 czk ...
Teď jsi nám to všem teda nandal.
U kolegy to bylo tim, že mu to tak někdo udělal. U mě to bylo tak, že já jsem to netušil. Prostě jsem dával kotouče, tak jsem dal i desky. O nějakejch čidlech jsem neměl tucha.
pavproch píše:já dal na 3er nový desky i čidlo, resetoval přes BC a ejhle - nskočilo jen 13.000km a poctivě to odčítá, po ujetí cca 2tis km mi to přistartu ukazuje 11.000
jenom 13tis? já když dával nové desky, tak mě po resetu naskočilo nesmyslných 120tis, po nějaké době se to srovnalo a teď to ukazuje +- asi realitu (45tis do výměny, po ujetí cca 25tis).
Jak dlouho ti běžně vydrží desky? Jestli to auto nevychází z nějakých "dřívějších zkušeností"
pokud se bavíme o předních (o kterých sem psal výše) tak za 135 tis km dvoje kotouče a čtvery desky...
Toto má řešení - necháš původní čidlo a destičky dojedeš.
Čidlo odpoj, konektor na autě pro poj drátkem. Vyresetuj počítadlo km pro destičky, naskočí ti nový interval. Je potřeba ujet nějakou vzdálenost, mně to fungovalo na cca 200km. Poté odpojit baterku, čidlo připojit zpět. iDrive bude hlásit chybu čidla. To po nějaké době přestane, počítadlo km na destičky skočí na nižší hodnotu a znovu se to ozve, až když destičky sjedeš na kritickou mez.
ivih píše:Toto má řešení - necháš původní čidlo a destičky dojedeš.
Čidlo odpoj, konektor na autě pro poj drátkem. Vyresetuj počítadlo km pro destičky, naskočí ti nový interval. Je potřeba ujet nějakou vzdálenost, mně to fungovalo na cca 200km. Poté odpojit baterku, čidlo připojit zpět. iDrive bude hlásit chybu čidla. To po nějaké době přestane, počítadlo km na destičky skočí na nižší hodnotu a znovu se to ozve, až když destičky sjedeš na kritickou mez.
No presne tohle potrebuju! Mas to vyzkousene? Tech 200Km musim teda najet s odpojenym cidlem a propojenym kontektorem? A z jakyho duvodu se odpojuje baterie? Kazdopadne diky!!
Mám to vyzkoušené, protože jsem udělal stejnou blbost, jako ty. Já najel cca 200km, měl jsem to tak asi týden. Baterku jsem pak odpojil, aby auto nevědělo, že se v tom vrtám - s připojenou baterkou to poznalo. Zřejmě by bylo potřeba čekat déle, než se patřičná jednotka (DSC) uspí.
ivih píše:Toto má řešení - necháš původní čidlo a destičky dojedeš.
Tak jsem to vyzkousel - cidlo odpojeny, zdirky v konektoru propojene (aspon doufam ), ale nepodarilo se mi vyresetovat interval v BC. Predpokladam, ze po resetu by tam mel byt pocet km jako s novyma deskama (asi 50tis nebo kolik je to u zadnich), me tam naskonci akorat: _ _ _, potom stale vidim v iDrive -25tis a varovani pri kazdem startu. Zkusim to jeste jednou, protoze jsem to delal v rychlosti, ale tusim, ze dopadnu stejne. Nejaky tip, co s tim?
ivih píše:Asi si to neudělal pořádně. Strčil jsi drátek do toho konektoru dost hluboko ?
Tak uz se zadarilo. Dal jsem tam silnejsi drat a poradne ho tam nacpal. Ale je mozny, ze problem byl jen v tom resetu - predtim jsem na to nemel cas, tak jsem to zkusil jen jednou v rychlosti. Ted se mi to sice napoprvy taky nepovedlo, ale napodruhy uz tam skocilo 50tis a hlaska zmizela. Tak jsem zvedavej, co to bude delat, az pripojim cidlo zpatky.