Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 - dešťový senzor

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Angelos

#1 Příspěvek od Angelos »

Zdravím, prosím o radu. Nefunguje mi deštovej senzor na E39. Aktuální situace je ta, že to funguje jako cyklovač s pevně nastavenejma 5 sekundama na setření, to kolečko na to nemá vliv. Takže teď si tvořim stírání sám, pokud neni déšť akorát, což je dost nekomfortní :D

Inpa vypisuje chybu - 2 Adaptation at window not possible
Zkoušel jsem inicializaci, proběhne úspěšně ale chyba je tam pořád.
Když dám Read Status, tak jsou všechny hodnoty až na konci v červenym poli.

Nesetkal se někdo s něčím podobným?

Já mam na ty dešťový senzory smůlu, ani v minulý E39 mi nefungoval. A teď jsem jel v autě, kde fungoval a byla to paráda :)

Díky! ;)
EdyBoyS

#2 Příspěvek od EdyBoyS »

mám ten samej problém v E39 530d r.v. 2001... když dám páčku do první polohy, tak otáčení kolečka vůbec nereaguje a stírá to furt stejně, dokonce i když vůbec neprší...
Butchi
Klubové ID: 3437

#3 Příspěvek od Butchi »

U mě to samé... e39 530Da 11/01
Angelos

#4 Příspěvek od Angelos »

Tak aspoň v tom nejsem sám :D V krajním případě to nakóduju jako normální cyklovač. Aspoň si budu moct nastavit interval, tohle je fakt na nic.

Nebo to zkusím otevřít, jestli bych tam něco nevykoukal :)
EdyBoyS

#5 Příspěvek od EdyBoyS »

Angelos píše:Tak aspoň v tom nejsem sám :D V krajním případě to nakóduju jako normální cyklovač. Aspoň si budu moct nastavit interval, tohle je fakt na nic.

Nebo to zkusím otevřít, jestli bych tam něco nevykoukal :)
to jde nastavit jako cyklovač s indikacemi?? tak to asi hned udělám, protože dešťovej senzor mi přijde, že stejně reaguje blbě... např když mrholí nebo padají nepravidelný kapky, tak to snímá špatně... lepší si nastavit indikaci a nechat to tak...
Angelos

#6 Příspěvek od Angelos »

Nevim co myslíš indikacema, ale může to fungovat tak, že tím kolečkem si budeš moct nastavit frekvenci stírání, třeba jednou za 2s, 5s, 10s, 20s.

Koukal jsem do možností nakódování Grund modulu a mělo by to jít. Jakoby vyhodit z výbavy dešťovej senzor a aktivovat normální cyklovač.

Ale zatim bych radši rozchodil ten senzor, když už tam je :)
EdyBoyS

#7 Příspěvek od EdyBoyS »

Angelos píše:Nevim co myslíš indikacema, ale může to fungovat tak, že tím kolečkem si budeš moct nastavit frekvenci stírání, třeba jednou za 2s, 5s, 10s, 20s.

Koukal jsem do možností nakódování Grund modulu a mělo by to jít. Jakoby vyhodit z výbavy dešťovej senzor a aktivovat normální cyklovač.

Ale zatim bych radši rozchodil ten senzor, když už tam je :)
tak to zkusím, snad to půjde nakódovat
horan
Klubové ID: 4040

#8 Příspěvek od horan »

Sice neporadim, ale kdyz to funguje jak ma, tak je to pecka. Manzelka to v e46 nema a kdyz s tim jedu ve slabem desti,mlze.... tak mam nervy z toho kvedlani s tou packou, protoze i kdyz si to nejak nastavim, tak za chvilku je to zase moc nebo malo atd.
EdyBoyS

#9 Příspěvek od EdyBoyS »

Já jsem zvyklej z e36 takže mi to vůbec nevadí
bibikuba

#10 Příspěvek od bibikuba »

Mě u E39 normálně fungoval,pak jsem nechal čistit klimu ozonem a už to nemaká-pouze jako cyklovač..Nevím jestli čištění mělo nějaký vliv,nebo to byla jen náhoda.Chci se ale zeptat jestli Inpa nebo Carsoft dokážou diagnostikovat,popř.jsem tu někde četl,že někdy pomůže jen inicializace,nebo tak něco :D Pokud má někdo nějaký návod jak na to tak bych to prubnul,předem moc díky..
Angelos

#11 Příspěvek od Angelos »

INPA umí diagnostikovat i inicializovat. Carsoft nevim, ale vypsat chyby by měl.

Jestli nemáš INPU a máš cestu do Berouna, tak se můžeš stavit, kdyžtak napiš SZ.
Odpovědět