Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Otevírání kufru tour e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
all
Klubové ID: 1018

#1 Příspěvek od all »

Ahoj, mám otázku na někoho kdo to už řešil.
jde mi špatně otevírat kufr u touringu. e39

jsem si jist, že je to v pantech, jak to rozdělat?

stačí jen z čela povolit ty 4šrouby na každém pantu a sundat z auta? co potom pístky, jdou odendat nějak snadno, asi předpokládám, že je potřeba dvou lidí na sundavání dveří? nejvíc mě štva že tam asi nebude centrální konektor na dveře? že? abych nemusel ze dveří vytahovat všechnu elektriku.

Prostříkávání hliníkového pantu a kovového čepu jsem už vzdal :-D

dík za info a postřehy ;-)
matej525
Klubové ID: 1947

#2 Příspěvek od matej525 »

cau, neni to zas az tak hrozny, dva lidi minimalne chvilema ale potrebujes, co si tak pamatuju:

1. oddelas tapec, odpojis konektory, oddelas plastovy krytky pod sklem a vytahnes kabelaz (ja teda menil cely dvere ale asi je to potreba i pri vymene vzper - musis si ty dere nekam polozit nez tam das novy zejo
2. vycvaknes pistky na strane kufru
3. odsroubujes a vymenis panty...?
pokud bys chtel menit i ty pisty
4. na pistky couhajici z auta nasadis nakou trubku a vypacis je smerem nahoru (drzej ze spoda takovym sroubem, muzes to oddelat i tak ze pod tapec zastrcis golu a vysroubujes ty srouby, tim se to vycvakne tak jakoby nenasilne, ale efekt je podle me stejnej a jen zbytecne sroubujes
5. opacnej postup - nacvaknes tam trubkou novy pistky (nejvetsi porod cely ty prace, musis trefit smer i natoceni - trvalo mi to u kazdyho par minut
dal uz asi nemusim popisovat....

kdybys na to nikoho nemel tak ti s tim muzu pomoct....
all
Klubové ID: 1018

#3 Příspěvek od all »

pod tapcem jsou konektory? na kabelové svazky?

v poho, nějak to s pomocníkem vyřeším, jen se mi do toho vůbec nechce :-D
Foldas

#4 Příspěvek od Foldas »

konektory elektriky jsou pod reprákama
matej525
Klubové ID: 1947

#5 Příspěvek od matej525 »

jo tak jestli jsou konektory pod reprakama to nevim, ty jsem tam nenasel. ja tehdy menil cely dvere a nechaval puvodni tapec z vika kufru (cernej misto sedyho) tak jsem odpojil konektory pod tapecem toho vika kufru...

kdyz Foldas rika ze je to nad reprakama tak bych tak bych tam kouk, dej kdyztak pls vedet jestli tam opravdu byly a dalo se tam dostat, ja mam dojem ze kdyz jsem sundal repraky tak tam byl za nima plech a dal se k zadnejm konektorum dostat nedalo....
Odpovědět