Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zaskripani/zacinkani při záběru e39 530D

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
JanekBMW

#1 Příspěvek od JanekBMW »

Čau, už začínám byt zoufalej a i po hledání zde jsem nenašel žádnou uspokojivou odpověď.

U moji e39 530D se při rozjezdu (je jedno jestli dopředu, nebo zpatecka) ozve od kardanu zacinkani. To ze to je z nej soudím dle toho, ze když do nej něčím kovovým klepnu tak vydá stejný zvuk.

Řešil jsem hardyspojku a i když jsem ji to neprikladal, tak jsem ji vyměnil, protože odpružení na ni už bylo načate.

Středové uložení jsem ještě dole sice nemel, ale je uloženo v gumě, takže nečekám ze by to bylo tím.

Tak jsem šel a dal skoro 5000,- za novej homokinetak na kardan (měl už řádně vule a pouzdra po rozebrání byly jasné opotrebena) a bezezmeny.

Při prerazovani a plynulém přidávání plynu ten zvuk neslysim. Slyšet je pouze když prudce zrychlím, nebo potřebuji rozpohybovat těch 1800kg.

Nemá někdo zkušenost, nebo nápad čím by to mohlo byt?

Po vizualni kontrole jsem nic uvolněného a ani nic co by závazek kardanu nenasel. Mechanik to procházel s takovým tím doktorským poslouchatkem (nemůžu si vzpomenout na název :D) a jednoznačně řekl, ze to jde od kardanu.

Je možné ze by někde byla mikroprasklina která jakoby za pracuje při záběru a zaskripe?

Díky za každej postřeh.
Odpovědět