Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e39 525tds 1997 - seřízení čerpadla
Zdravím pánové,
pořídil jsem 39ku, komplet motor je udělaný, rozvody, vstřiky, turbo, přetěsněno komplet. Podotýkám se s problém, že auto dlouho točí než chytne, jak chytí tak jede jak švýcary a můžu ho nechat stát týden bez toho aniž by škytlo.
Předpokládám že je problém s podávacím čerpadlem a nedostane tolik paliva při otočení klíčkem. Je možnost to nějak seřídit? Případně může být nějak zavzdušněná soustava? Nádrž byla vyjetá skoro do sucha. Díky moc.
pořídil jsem 39ku, komplet motor je udělaný, rozvody, vstřiky, turbo, přetěsněno komplet. Podotýkám se s problém, že auto dlouho točí než chytne, jak chytí tak jede jak švýcary a můžu ho nechat stát týden bez toho aniž by škytlo.
Předpokládám že je problém s podávacím čerpadlem a nedostane tolik paliva při otočení klíčkem. Je možnost to nějak seřídit? Případně může být nějak zavzdušněná soustava? Nádrž byla vyjetá skoro do sucha. Díky moc.
Ahoj řešil jsem podobný problém 325tds r.v. 96. Zavzdušněný to nebude a na podávačku bych to taky neviděl. Spíš hledej někde netěsnost a tím způsobené padání nafty. Já po výměně celé palivové soustavy jsem došel k řídícímu vstřiku, který nepatrně prolínal a způsoboval padání. Kámoš co má 525tds e34, tak měl ten stejný problém.
Tak držím palce.
Tak držím palce.
přesně tak. Mě auto chodilo úplně normálně, ale při stání delším jak 3 hodiny jsem točil na 5x. Jak píšu, u mě a u kámoše to byl řídící vstřik, u táty to byla netěsnost palivovýho filtru, který jsem vyměnil za bezvložkový, tuším z Golfa 1,6D a měl pokoj. Ale u něj byly jasný příznaky, že je to před hlavním čerpadlem, protože jemu to chytlo(takže vysokotlak plnej) a po cca 5ti vteřinách zdechlo. V obou případech to přisaje vzduch, a nafta má tendenci samospádem se vracet k nádrži.
Jinak řídící vstřik jsem kupoval starší za 2tis. a novej je kolem 7tis. Bosch. Je to teda už 7 let, ale novej o moc levnější nebude. Tak uvidíš.
Jinak řídící vstřik jsem kupoval starší za 2tis. a novej je kolem 7tis. Bosch. Je to teda už 7 let, ale novej o moc levnější nebude. Tak uvidíš.
Tak po překontrolování celé palivové soustavy jsem došel až k prvnímu vstřiku, sundal, vrátil zpět a s citem dotáhl. Vše vypadalo OK. Nakopl jsem to a chcala jedna hadička vracečky. Dal jsem tam novou a startuje na škrtnutí
Budu je muset povyměnovat všechny. Kdyby měl někdo stejný problém tak mu to snad pomůže.

Je jedno jestli je to studený nebo teplý, vždy to tak 5-7s točí než to blafne a vyvalí se bílý oblak (připisuju to nespálené naftě a vzduchu). Hned jak to chytne tak už hezky přede a z výfuku ani obláček (studenej i teplej motor). Zkusím dneska ještě udělat všechny ty přepady, jak říkám včera sundanej vstřik, hadička přepadu zkrácená o kousek jelikož byla lehce zpuchřelá a blilo to okolo vstřiku naftu. Pak to chytlo na otočení. 3 starty OK a stejný problém.
Hodil by se někdo ze severních čech co se v tom hrabe dýl, auto mám chviličku a zkušenosti mám pouze s motorama M43 a M52. Nafta je pro mě zatím trošku španělská vesnice.
Hodil by se někdo ze severních čech co se v tom hrabe dýl, auto mám chviličku a zkušenosti mám pouze s motorama M43 a M52. Nafta je pro mě zatím trošku španělská vesnice.