Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
závada klimatizace e39 525d
-
- Kontaktovat uživatele:
Takže dovolil bych si oživit toto téma s dotezem....
Mám zvlášntní závadu na klimě na e39 530d facelift 2001... a to s panelem klimy, nevím zda to je jím, nebo čím.
Popis závady : když neklimuju a teplota v kabině je nastavená třeba na 18-20C`, tak vše funguje jak má... Problém nastává když zapnu klimu , ta funguje jak má, ovšem problém je když drcnu do palubky, nebo přejedu hrbol, nebo jaká koli vibrace v autě, tak se panel vypne a zapne, nebo vypne úplně... vyjmul jsem jej z palubky a tím se vypl uplně... když ale odpojím maličký 3pin konektorek co do něj vede tenké drátky černý,černobílý a šedý tuším) , tak panel funguje jak má a nereaguje na otřesi ani nic jiného, ovšem nejdou větrákyna foukání do prostoru auta... ventilátor běží, ale fouká to jen na nohy a kamsi se to ztrácí... když konektor připojím, panel se vypne... nechám to chvíli bejt, přijdu konektor zapojím, zapnu to a chvíli to běží a pak se to celé opakuje... napíchl jsem to na Inpu a ta sdělila Auc sensor ( ten nevím kde je) a flap motor??? nevím ani co to je...
nebo může být špatný právě ten panel?? díky moc za rady
Mám zvlášntní závadu na klimě na e39 530d facelift 2001... a to s panelem klimy, nevím zda to je jím, nebo čím.
Popis závady : když neklimuju a teplota v kabině je nastavená třeba na 18-20C`, tak vše funguje jak má... Problém nastává když zapnu klimu , ta funguje jak má, ovšem problém je když drcnu do palubky, nebo přejedu hrbol, nebo jaká koli vibrace v autě, tak se panel vypne a zapne, nebo vypne úplně... vyjmul jsem jej z palubky a tím se vypl uplně... když ale odpojím maličký 3pin konektorek co do něj vede tenké drátky černý,černobílý a šedý tuším) , tak panel funguje jak má a nereaguje na otřesi ani nic jiného, ovšem nejdou větrákyna foukání do prostoru auta... ventilátor běží, ale fouká to jen na nohy a kamsi se to ztrácí... když konektor připojím, panel se vypne... nechám to chvíli bejt, přijdu konektor zapojím, zapnu to a chvíli to běží a pak se to celé opakuje... napíchl jsem to na Inpu a ta sdělila Auc sensor ( ten nevím kde je) a flap motor??? nevím ani co to je...
nebo může být špatný právě ten panel?? díky moc za rady
- Přílohy
-
- 20140613_161623.jpg (94.79 KiB) Zobrazeno 869 x
Mohu poprosit o radu ohledně nefunkční klimatizac. Vozidlo mam celkem nově tak má ještě pár mušek
jedna z nich je že klimatizace začne fungovat až po nějakých 20-30 minutach. Po nastartování ani tuk... ukáže teplotu -40 a tato teplota v průběhu jízdy klesa.
Můžete mi nějaká dobrá duše poradit kde je čidlo nebo kde by mohla být chyba ? Mam E39 530D 99

Můžete mi nějaká dobrá duše poradit kde je čidlo nebo kde by mohla být chyba ? Mam E39 530D 99
-
Přidám svou zkušenost s E36, třeba někomu pomůže i s E39.... taky mi nejela el. sahara ale klima kompresor jel, po zatřesení s pojistkovou skřínkou to na chvili zmizelo ale potom zase sahara začala běžet furt i s vyplým autem odstaveným víc jak hodinu...... bylo to připečené relátko ovládající saharu na pomalý chod s klimou...... po dalším zkoumaní zapojení el. instalace jsem přišel na to že kompresor i el. sahara májí své zvláštní spínací relátka v poj. skřínce.... kdyby se mi v budoucnu přestalo něco el. fungovat jdu prvně tam a zkoumám relátka....... mám auto řekněme pul roku dovezený z něměcka a už sem měnil druhý relátko(každé jiné).
Můžete mi nějaká dobrá duše poradit kde je čidlo nebo kde by mohla být chyba ? Mam E39 530D 99[/quote]
Pokud ti teplomer ukazuje -40 tak je chyba v tom cidle.Muze byt treba jen vypadnuty kablik.To cidli najdes u PP kola zespod auta.Je tam v plastu vylisovana takova kapsa a v ni je to cidlo nasunute.Kdyz si aute zvednes nemuzes to prehlednout
Pokud ti teplomer ukazuje -40 tak je chyba v tom cidle.Muze byt treba jen vypadnuty kablik.To cidli najdes u PP kola zespod auta.Je tam v plastu vylisovana takova kapsa a v ni je to cidlo nasunute.Kdyz si aute zvednes nemuzes to prehlednout
-
-