Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
BMW E61 530d snímač hladiny oleje VYŘEŠENO
Ahoj všem, mám E61 530d 170KW rok 2006 a můj problém je, že zhruba po 30 km jízdy se rozsvítí žlutá kontrolka a varování na nízkou hladinu oleje, ale hladinu mám na maximum! zkusil jsem tedy vyměnit snímač hladiny oleje za nějaký A.I.C. to dopadlo tak, že se kontrolka rozsvědcovala již po cca 5 km jízdy, opět jsem čidlo vyměnil v domění, že je vadné tentokrát za značku Hella což je originál. Jelikož jsem jezdil pouze kratší vzdálenosti tak se vše jevilo ok, ale opět cca po 30 km jízdy se rozsvítilo varování na nízkou hladinu oleje i když je hladina na maximu! Nemáte někdo podobné zkušenosti nebo nějaké řešení??? Díky.
Přesně tohle jsem řešil u BMW X3. Přijel pán se stejným problémem.
Neměnil jsi v poslední době motorový olej?
Byl jsi na diagnostice? Pokud by byl snímač hladiny oleje špatný, tak by ti vypsala chybu!
Já jsem to vyřešil jednoduše. Po diagnostice, která nic neukázala jsem z pána po hodině vymámil, že měnil před necelým týdnem motorový olej.
Ani nevěděl, jaký mu tam dali.
Jednoduše jsem ho vypustil a dal tam Castrol doporučený výrobcem a od té doby byl klid.
A ještě jsem zjistil, že má na hadry olejový filtr, který mu evidentně nevyměnili..
Je to cca dva měsíce a pán je spokojený..
A to je důležitý.. Pak ještě jiný věci jsou důležitý..
A to je podstatný..
Neměnil jsi v poslední době motorový olej?
Byl jsi na diagnostice? Pokud by byl snímač hladiny oleje špatný, tak by ti vypsala chybu!
Já jsem to vyřešil jednoduše. Po diagnostice, která nic neukázala jsem z pána po hodině vymámil, že měnil před necelým týdnem motorový olej.
Ani nevěděl, jaký mu tam dali.

Jednoduše jsem ho vypustil a dal tam Castrol doporučený výrobcem a od té doby byl klid.

A ještě jsem zjistil, že má na hadry olejový filtr, který mu evidentně nevyměnili..
Je to cca dva měsíce a pán je spokojený..
A to je důležitý.. Pak ještě jiný věci jsou důležitý..
A to je podstatný..

Když jsi mechanik, tak mi je blbý to vůbec psát, ale nekontroloval jsi kabely a kontakty k čidlu? Třeba to bude jen taková nějaká prkotina. Dá se změřit signál, kterej má to čidlo dávat? Změřil bych to u prokazatelně funkčního snímače a porovnal s tvym.
To čidlo měří tlak, nebo hladinu? Jestli měří tlak tak může taky bejt čerpadlo na odchodu (nebo přicpaný).
Ještě mě napadlo, jestli novej olej nemohl uvolnit nějakou usazeninu, která by někde něco přicpala.
Vůbec nic o tom nevim, tak jen co mě napadlo.
Měřil jsi dobíjení? Kdysi tu někdo psal, že mu to málo dobíjelo a taky mu to hlásilo nízkej stav oleje.
U manželčinýho auta byla špatná kostra u baterky a dělalo to pěkný brikule. Klidně za jízdy vypadávaly posilovače a další systémy. Samo se pouštělo rádio, rozsvěcely se světla atd. atd.
To čidlo měří tlak, nebo hladinu? Jestli měří tlak tak může taky bejt čerpadlo na odchodu (nebo přicpaný).
Ještě mě napadlo, jestli novej olej nemohl uvolnit nějakou usazeninu, která by někde něco přicpala.
Vůbec nic o tom nevim, tak jen co mě napadlo.

Měřil jsi dobíjení? Kdysi tu někdo psal, že mu to málo dobíjelo a taky mu to hlásilo nízkej stav oleje.
U manželčinýho auta byla špatná kostra u baterky a dělalo to pěkný brikule. Klidně za jízdy vypadávaly posilovače a další systémy. Samo se pouštělo rádio, rozsvěcely se světla atd. atd.
ke kontrole kabelů jsem se dostal jen na rychlo vizuelně, abych si byl jistější budu muset rozdělat celý svazek od čidla, ale zatím nebyl čas. někdo tu psal že na E46 odcházejí svazky k čidlu hladiny oleje celkem často. jinak ten snímač měří pouze hladinu oleje a tuším, že ještě teplotu. snímač tlaku oleje je něco jiného a je umístěn většinou u olejového filtru.
-
- Klubové ID: 1018
napiš voton.cz
prodává snímač max gear (žádná značka)
dával jsem ho už asi 3x a vždy v pořádku... jedo už s nim má dvě výměny oleje a asi 30tis km
moc nestojí... cca max 750kč
olej za to může, ale na čidlo vliv mít nemá, prostě odešlo, u e46 je to častá závada....
čidlo měří teplotu a možství oleje.
prodává snímač max gear (žádná značka)

dával jsem ho už asi 3x a vždy v pořádku... jedo už s nim má dvě výměny oleje a asi 30tis km
moc nestojí... cca max 750kč
olej za to může, ale na čidlo vliv mít nemá, prostě odešlo, u e46 je to častá závada....
čidlo měří teplotu a možství oleje.
Ahoj všem tak mohu říct, že je problém vyřešen! Vše bylo způsobeno nadměrným množstvím oleje a to i přesto, že byl olej jen na horní rysce na měrce, odsál jsem cca půl litru a je po problému! Žlutá kontrolka již nesvítí.
Doporučení všem, než budete měnit snímač hladiny oleje jako já 3x tak si zkontrolujte zda není oleje moc.
Doporučení všem, než budete měnit snímač hladiny oleje jako já 3x tak si zkontrolujte zda není oleje moc.