Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e60 - ostřikovače světel

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
dvori
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od dvori »

čau...
Měl bych takovou otázku. Kamarádovi (e60, 2004, sedan) nefungují ostřikovače světlometů, vše ostatní funguje, ale ostřikovače světel ani nevyjedou ani nestříkají... kde bych měl hledat problém, jestli s tím někdo máte zkušenost... v diagnostice jsem nic nenašel, a ani bych nevěděl, pod čím by to mohlo být, jestli to tam vůbec je?

Jakým způsobem se ostřikovač vysouvá, je to motorkem nebo tlakem vstřikované vody?
kadli

#2 Příspěvek od kadli »

Je to vysouvany tlakem vody, ale jestli uz to takhle koupil, tak to nejspis predchzi majitel zaslepil, protoze je to uplne zbytecny. Jen to nici svetla a placa vodu.
mawis

#3 Příspěvek od mawis »

Dost často lze ostřikovače světel deaktivovat pojistkou. Tak se po nich podívej a třeba ti to začne stříkat na kapotu a všude kolem :-)
Pazdi
Klubové ID: 1463
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pazdi »

nj ti inženýři z vývoje jsou ale pitomci :lol:

já to zaslepené nemám, když nadzvednu krytku, tak ostřikovače vidím, jen jsem taky nikdy nepozoroval, že by mi to obstříkly (oproti e36, kde to šlo vidět na spotřebě vody i na kapotě:) ) proto mě zaujala otázka, jestli jde diagnostikou vyzkoušet ostřikovače?:)
dvori
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od dvori »

to zaslepení bylo myšleno spíš asi přívodu, ostřikovače tam zůstanou i při zaslepení, jen odpojí hadici k nim, si myslím...

když si dám na diagnostice prohledat celé auto, tak mi to nic k tomuto nenapíše a to když by tam nebyla pojistka nebo někde nějaká chyba v elektrice, tak si myslím, že zrovna u e60 (kde diagnostika píše kde co) o tom bude hláška
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pazdi »

aha - já předpokládal, že je to případ, jako se sem tam objeví - že krytky na ostřikovače jsou, ale "střeva" vůbec - takže to navenek vypadá, ale ve výsledku ta krytka nejde ani zvednout, protože je napevno a pod ní nic...
dvori
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od dvori »

to s dělá většinou kvůli policajtům, když máš dodělávané xenony... taky už jsem se s tím setkal... ale to jestli jde ten ostřikovač zkusit v diagnostice a případně kde v diagnostice Inpa, to by mě teda zajímalo...
Trin

#8 Příspěvek od Trin »

A zkoušel to za jízdy, nebo když stál? Mě jedou ostřikovače světel jen, když se auto pohybuje...
dvori
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od dvori »

zkoušel jsem u něj obojí a nic
horan
Klubové ID: 4040

#10 Příspěvek od horan »

U e39 to funguje pouze pokud svetla sviti a jeste ne kazde ostrikovani. Teda rano to vzdy ostrikne a pak treba behem dne az po nekolikatem ostriku.
Daudgen
Klubové ID: 2271
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Daudgen »

Hlavně používat origo vodu BMW a ne ty sračky z hypermarketů a benzínek.
dvori
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od dvori »

to jsou zase rady :D to s těma supermarkety mě to dostalo do kolen (v tom případě bych i doporučil tankovat na německých stanicích, jíst pouze tmavé pečivo a dodržovat zásady zdravého života, budeš mít delší život :D)...funguje to každé třetí nebo čtvrté ostříknutí, i když auto stojí a světla jsou nastavená automaticky... vím kdy a za jakých podmínek to stříká, sám mám e60... neptám se na funkci, ale na problém, což už tu bylo v podstatě napsáno...
dvori
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od dvori »

:D
horan
Klubové ID: 4040

#14 Příspěvek od horan »

Tak proc se ptas kdyz uplne vsechno vis? Nikde si nepsal ze to u tebe jde. Chtel si vedet Jak to funguje. Si to priste prohlidni na tom tvym no. :roll: aby te tu nekdo neurazel hloupyma radama.
dvori
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od dvori »

ale to nebylo na tebe, každá rada která má smysl je dobrá, ač jí ten člověk už ví... to bylo na ten supermarket :)
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Pazdi »

ok vraťme se zpátky k dotazu - lze vyvolat ostřik diagnostikou? nebo to prostě otestovat?:)
jtk545

#17 Příspěvek od jtk545 »

Ahoj, taky jsem to hledal jestli to jde, ale nenašel jsem to ani v INPE ani v Rheingoldu. Pokud to nestříká vůbec, tak je pravděpodobně ko čerpadlo (jsou tam dvě - jedno pro okno a druhé pro světla) - najdeš je obě za výplní předního blatníku na řidičově straně. Přestalo mi to taky stříkat, koupil jsem nové čerpadlo, ale zatím jsem neměnil - spotřeba vody výrazně nižší a radši otřu světla na benzínce... :-)
inspi1981

#18 Příspěvek od inspi1981 »

V INPE nevim, ale v Rheingoldu to spustit jde. Bud primo v jednotce nebo ve funkcnich testech
Laco19

#19 Příspěvek od Laco19 »

V pred LCI je v skrinke spolujazdca rele na cerpadlo (na LCI neviem), staci kancelarskou spinkou spojit kontakty na patici pre rele (spodny + lavy). V skrinke by mala byt aj poistka na ostrekovace (staci zmerat ci je napatie na rele). No a taktiez sa da ohmetrom na rele zmerat ci je cerpadlo pripojene.
Neviem ci si skusal pridvihnut krytky ostrekovacov, ak to nejde tak su bud prilepene alebo su tam iba zaslepky a bude toho chybat viac.
Odpovědět