origo zvedáky BMW
-
EdyBoyS
už se vám někdy stalo u zvedáků, který používá především BMW E46 a E39 že by praskl??
Dneska sem zvedal auto na rovném povrchu, zařazený kvalt + zatažená ručka, klínek pod předníma kolama na obou stranách a zničeho nic se ozvala rána jako prase a jak je ten bílý plastový kus kterým leze závitová tyč tak praskl na sračku a auto mi sletělo na zem... zvedák se samozdřejmě zasekl do prahu, takže asi 2 hodiny sem se pokoušel auto nějak dostat nahoru a další 3 hodiny kitování lemu... teď se to pokouším nalakovat...
nechápu proč to dělají z plastu, když to má nosnost 1200kg...
není nějaký origo zvedák kterej to nemá z plastu ale z oceli?
Dneska sem zvedal auto na rovném povrchu, zařazený kvalt + zatažená ručka, klínek pod předníma kolama na obou stranách a zničeho nic se ozvala rána jako prase a jak je ten bílý plastový kus kterým leze závitová tyč tak praskl na sračku a auto mi sletělo na zem... zvedák se samozdřejmě zasekl do prahu, takže asi 2 hodiny sem se pokoušel auto nějak dostat nahoru a další 3 hodiny kitování lemu... teď se to pokouším nalakovat...
nechápu proč to dělají z plastu, když to má nosnost 1200kg...
není nějaký origo zvedák kterej to nemá z plastu ale z oceli?
-
Zdenda530d
-
JaraX
- Klubové ID: 482
-
EdyBoyS
Zvedal jsem pravou zadni stranu.Zdenda530d píše:Tak to jsi mě docela vyděsil... předpokládám, že jsi zvedal předek. Já to také běžně zvedám tímto origo zvedákem a zatím je to OK. Jinak nevím, že by ten díl, ve kterém je závit byl někdy dělaný z jiného matroše; BMW, VW, Audi - stejný princip, stejný matroš.
Postup: zatažená ručka, zařazený kvalt, taklínované obě přední kola.
Pak jsem povolil šrouby v kole, dal auto na zvedák a pomalinku zvedal. Až se kolo odlepilo od země, vyšrouboval jsem šrouby, ale auto bylo málo zvedlé, cca 50% výšky zvedáku, takže se kolo nevešlo pod auto.. No tak jsem ještě párkrát pootočil a najednou rána jako prase, ten plast praskl, zvedák se zasekl do prahu a auto spadlo na zem....
-
Zdenda530d
-
JaraX
-
EdyBoyS
-
EdyBoyS
-
Squixx
-
Zdenda530d
-
JaraX
-
Teddy
Takhle podle tý fotky mi to přijde nějaký divný. Zdá se mi, jako by to bylo prasklý v opačnym směru. Mělo by to tlačit proti kloubu. Tohle je prasklý, jako by to tahalo za ten plastovej kus a ne tlačilo.
Nevim, jestli to popisuju srozumitelně, ale prostě mi to přijde, jako by to prasklo v opačnym směru, než je to namáhaný a na co je to konstruovaný.
P.S.
Řeči o nouzovym zvedáku teda fakt neberu. Jednou je to zvedák na zvedání auta. Naivně bych teda čekal, že to to auto taky uzvedne. Nebo je to snad v návodu zakázáno? Nebo je tam stanovená maximální doba po kterou to auto na heveru může bejt?
Sám používám hydraulickej, ale představa, že budu někde na cestě měnit píchlý kolo a nedej bože mi u toho prdne hever, neni zrovna příjemná!
Nevim, jestli to popisuju srozumitelně, ale prostě mi to přijde, jako by to prasklo v opačnym směru, než je to namáhaný a na co je to konstruovaný.
P.S.
Řeči o nouzovym zvedáku teda fakt neberu. Jednou je to zvedák na zvedání auta. Naivně bych teda čekal, že to to auto taky uzvedne. Nebo je to snad v návodu zakázáno? Nebo je tam stanovená maximální doba po kterou to auto na heveru může bejt?
Sám používám hydraulickej, ale představa, že budu někde na cestě měnit píchlý kolo a nedej bože mi u toho prdne hever, neni zrovna příjemná!
-
EdyBoyS
-
Teddy
tak jsem se teď byl podívat na svuj hever. Opravdu to je dělaný tak, že to za ten plast táhne, nikoliv tlačí.
Zlatej hever z mýho prvního auta (Honda accord 82). Tam byl hever tak poctivej, že jsme s tim zvedali naloženou čtyřtunku valník.
Místo toho plastu tam byl poctivej kus železa a na druhý straně kuličkový ložisko.
Zlatej hever z mýho prvního auta (Honda accord 82). Tam byl hever tak poctivej, že jsme s tim zvedali naloženou čtyřtunku valník.
-
Blackie
- Člen Klubu
- Klubové ID: 1458
Tady souhlasim s jaraxem,páč zvedat auto timhle zvedákem je prostě o hubu
Se lidi nepoučí,ale spoustu lidí už origo zvedák zabil... Použil sem ho jednou když sem píchnul a naštěstí na rovině... Jinak pokaždý aspoň ten z lidlu...
A to,že paskl je sice smůla,ale občas se věci rozbijou no
A to,že paskl je sice smůla,ale občas se věci rozbijou no

BMW E34 540iA
-
Angelos
Když on ten origo tak krásně pasuje do těch zvedacích míst
Ten červenej mam taky, ale co používáte aby jste si nezničili s nim ten plastovej vehement, jak do toho zapadne origo? Normálně kus dřeva, nebo rovnou bez ničeho?
Já mam právě u něho strach, že jak s tim autem trošku zahejbu, tak dřevo sjede z toho plastovýho držáku a slítne to na zem. Leda použít nějakej šikovnej kousek gumy
Ten červenej mam taky, ale co používáte aby jste si nezničili s nim ten plastovej vehement, jak do toho zapadne origo? Normálně kus dřeva, nebo rovnou bez ničeho?
Já mam právě u něho strach, že jak s tim autem trošku zahejbu, tak dřevo sjede z toho plastovýho držáku a slítne to na zem. Leda použít nějakej šikovnej kousek gumy
-
Nemusim
-
Pavel 528
normalni puk na hokejAngelos píše:Když on ten origo tak krásně pasuje do těch zvedacích míst![]()
-
Teddy
-
Laco19
Najprv som pouzival zo silonu vyrobeny medzikus na standardny zdvihak podlozeny osustruzenym pukom. Koli druhej E60 so sportovym podvozkom som musel kupit nizkoprofilovy zdvihak a na ten som kupil gumovy medzikus z ebay - musel som ho mierne osustruzit aby sa dal nasadit na zdvihak.Angelos píše:... co používáte aby jste si nezničili s nim ten plastovej vehement, jak do toho zapadne origo?...