Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e60 - na jedné straně víc "zapuštěná" kola
Ahoj všem,
dostal jsem na Vás tip, že rady a pomoc bych mohl dostat právě zde:)
Pořídil jsem si e60 rv 2004, když se podívám zezadu na auto, tak se mi zdá, že zadní pravé kolo je jakoby zapuštěno hloub do auta a levé lépe lícuje s blatníkem. Neměl jsem možnost zvednout to na zvedáku, tak jsem na rychlo kouknul pod auto a všiml jsem si, že poloosa má označení "bílým fixem" BMW E61 - takže předpokládám, že auto asi dostalo ťukanec na zadní kolo...otázka je, jestli poloosa pro e61 je stejná jako pro e60 - případně, jestli se liší třeba v r.v....a jestli kdybych sehnal správnou a vyměnil, jestli by se "zapuštění" kola spravilo
Děkuji Petr
dostal jsem na Vás tip, že rady a pomoc bych mohl dostat právě zde:)
Pořídil jsem si e60 rv 2004, když se podívám zezadu na auto, tak se mi zdá, že zadní pravé kolo je jakoby zapuštěno hloub do auta a levé lépe lícuje s blatníkem. Neměl jsem možnost zvednout to na zvedáku, tak jsem na rychlo kouknul pod auto a všiml jsem si, že poloosa má označení "bílým fixem" BMW E61 - takže předpokládám, že auto asi dostalo ťukanec na zadní kolo...otázka je, jestli poloosa pro e61 je stejná jako pro e60 - případně, jestli se liší třeba v r.v....a jestli kdybych sehnal správnou a vyměnil, jestli by se "zapuštění" kola spravilo
Děkuji Petr
nemyslíš nahodu že jedna strana je vyšši jak druhá ? (Řidičova strana je vyšši)
Je to správně, když si sedneš tak by se to auto mělo trochu srovnat (pokud nevážíš 100kg)
Viz. http://forums.5series.net/e60-discussio ... se-128458/
Je to správně, když si sedneš tak by se to auto mělo trochu srovnat (pokud nevážíš 100kg)
Viz. http://forums.5series.net/e60-discussio ... se-128458/
Ten samý problém mám na Z3 2,8 ale zatím jsem to nezjišťoval jsem zvědavý na co příjdeš.mave82 píše:děkuji za reakci, ale skutečně se jedná o prostor mezi blatníkem a kolem ze strany, ne zeshora...
když si sedneš za auto a koukáš, tak to vypadá, jakoby na každé straně bylo kolo s jiným ET - vlevo lícuje s blatníkem, vpravo je utopené - jakobys použil podložku pod levé kolo:)
safra, to mě napadlo až teď, jak jsi to napsal:)
teď jsem koukal - styl 138 se vlastně vyráběl pro zadokolku i pro xdrive...takže je možné, že vpravo je et43 = více zalezlé uvnitř a vlevo je et40 a sedí tak, jak by mělo...s tím, že předchozí majitel to mohl trefit na zadní pravou, když blbnul - poloosu vyměnil, kolo sehnal kusovku, bo měl rozbité jen jedno a sehnal s blbým ET
teď jsem koukal - styl 138 se vlastně vyráběl pro zadokolku i pro xdrive...takže je možné, že vpravo je et43 = více zalezlé uvnitř a vlevo je et40 a sedí tak, jak by mělo...s tím, že předchozí majitel to mohl trefit na zadní pravou, když blbnul - poloosu vyměnil, kolo sehnal kusovku, bo měl rozbité jen jedno a sehnal s blbým ET
Fx zase bod pro Tebe - já už byl tak nadšený tím, že to bude ono, že jsem psal 40 - ale dělalo se 20 - koukal jsem na to i tady http://www.bmwstylewheels.com/bmw/138
rozdíl je tam na pohled viditelný - odhadem 1 cm - 2 cm...ale mám naprd oko na rozměry:)
což by byl ten rozdíl...no sundám to a uvidím víc:)
rozdíl je tam na pohled viditelný - odhadem 1 cm - 2 cm...ale mám naprd oko na rozměry:)
což by byl ten rozdíl...no sundám to a uvidím víc:)
nestraš:) když jsem na to koukal, tak to vypadalo, že je nepoškozené - aspoň tedy na pohled...teď se upínám k tomu, že jak budu u auta - sundám kolo a zkontroluju ET...no a pak buď nový kola...nebo sehnat kolo, které bude mít správné ET - což předpokládám, že bude docela legrace - sehnat jeden ks...
mimochodem - obecně je to problém? že bych to případně nechal na zimní pneu? myslím tím jízdní vlastnosti, bezpečnost, STK, ...
mimochodem - obecně je to problém? že bych to případně nechal na zimní pneu? myslím tím jízdní vlastnosti, bezpečnost, STK, ...
- Giovany1971
- Kontaktovat uživatele:
-
nedávno jsem to řešil taky a je to slilentblok zavěšení ramene. http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJ ... lRgaqiKbku