Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Sufit -- prosím pomoc :-)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Reefy

#1 Příspěvek od Reefy »

Zdravím :-)

Mám otázku -- rád bych nahradil osvětlení interiéru LEDkama s konektorem Sufit, ale nejsem u auta, takže to nemůžu změřit -- mají všechny světla v interiéru stejně dlouhé žářivky? to jest 39mm? Nebo hlavní ( vepředu ) má jiný rozměr a ty ostatní ( kufr nahoře a zadní sedačky strop ) jiný rozměr?

Prosím o pomoc - odpoledne jedu nějaké koupit, tak bych v tom měl jasno :-)

Děkuji pánové
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Kelvin »

interier sufitky jsou vsechny stejny 10W 42mm, jen v SPZ je mensi myslim 5w 36mm(ve dverich netusim,zatim jsem nemel vytahnuty).Touring
Reefy

#3 Příspěvek od Reefy »

Aha - já četl tadyn a foru 39mm... takže na stropech jsou všude 42mm ?
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kelvin »

39mm ti tam budou taky pasovat, ty kontakty jsou dost pruzny ve kterych drzi.Ja mam totiz jednu vytahnutou v ruce, a kdyz ji merim suplerou ma dokonce 43,5mm,zalezi taky mozna na vyrobci.Kazdopadne u toho nemusis resit kazdej milimetr,jak jsem psal ty kontakty jsou pruzny.
Reefy

#5 Příspěvek od Reefy »

Paráda ! Přesně tohle jsem potřeboval -- když to máš už v ruce - jak se vyndavají ty světla? Je to tam jen "nasazený", nebo je někde něco schovanýho? Nerad bych to urval a zároveň si pokazil černou stropnici...
Reefy

#6 Příspěvek od Reefy »

+ otázka: kolik jich jde dopředu nahoru k zrcátku, kolik nad dveře a kolik nad kufr (touring) ?

Jde mi o to, kolik mam koupit balení ( jedno balení je prej po 2 kusech )
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kelvin »

je to tam nacvakly,vetsinou vytahnes jen ramecek ze sklickem,jednou se mi povedlo nechtic vycvaknout cely svetlo.U touringa jsou 2xkufr,1+1 zadni dere,1x predek u zrcatka.
Reefy

#8 Příspěvek od Reefy »

Takkže jen to sklíčko, kde je ta žárovka? né komplet tu "sadu" těch tří světel a pak se v tom šťourat? Jestli jsi u toho -- neměl by jsi fotku /dvě, jak to vyndat? JEstli bys byl tak moc moc hodný :D

Tak proto sem počítal, že jich potřebuju 5 ... :-)
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kelvin »

vycvaknes jen sklicko ktery je v tom cernym ramecku,ve stropnici zustane zbytek svetla(je v takove vanicce,do ktere jde drat-konektor,bodova zarovka,tlacitko,a sufitka).Fotky nemam, neni to zadna veda vycvaktul jsem to normalne nehtama,asi sem je nemel zrovna ostrihany.Ano je jich 5, pokud nepocitas 2+2 v predu ve strese u slunecni clony,kde jsou make up zrcatka pro nase stary.
Reefy

#10 Příspěvek od Reefy »

Ok - díky moc !!! :-)

Jinak, kdepak makeup zrcátka jsem namysli neměl :-) jde mi jen čistě o ty stropní :-)

Děkuju pane za odpověďi a trpělivost :-)
knedlifek

#11 Příspěvek od knedlifek »

Je to jednoduchý, koukni na youtube je to tam všude a nic těžkého. Jinak na exteriér je check kontrol tak dávej bacha.
Reefy

#12 Příspěvek od Reefy »

Nene, chci jen interiér :-) Jen ty horní světýlka - nic víc - ještě asi bílí led nad spz :-)
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Brátn Moderátor »

Kelvin píše:vycvaknes jen sklicko ktery je v tom cernym ramecku,ve stropnici zustane zbytek svetla(je v takove vanicce,do ktere jde drat-konektor,bodova zarovka,tlacitko,a sufitka).Fotky nemam, neni to zadna veda vycvaktul jsem to normalne nehtama,asi sem je nemel zrovna ostrihany.Ano je jich 5, pokud nepocitas 2+2 v predu ve strese u slunecni clony,kde jsou make up zrcatka pro nase stary.
no ale to není ideální postup, jde to vytáhnout celé, to co jsi oddělal je kryt, ze stronice vytáhneš vždy celý plast i s drátem, středová je myslím odzadu na takových kovových sponkách, které to vymezují, vepředu jsou plastové háčky, všechny světýlka ve stropnici i sloupcích drží na plastové háčky a z druhé strany je pružný plech, který to vymezuje

jinak LEDky můžou být ok, ale nezapomněl bych na tu co je v kastlíku u spolujezdce, rád se tam vymačká v tom semiši důlek od spínacího čidla a pak to světýlko zůstává svítit i při zavřeném kastlíku a už mi to jednou sežralo slabou baterku, jinak nevyměňujte světýlka vedle středového jelikož tam LED nejdou, když ji tam dáte bude svítit do plastu místo ven přes sklíčko
Reefy

#14 Příspěvek od Reefy »

Oukej :-) Děkuju za radu - momentálně jsem náhodně našel jen poslední balíček skladem, takže na zkoušku mam v zadu dvě led sufitky modrý a svítí to moc dobře :-)
Odpovědět