Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E61 - přestavba na komfortní sedadla K-bus pozice ???

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
havlis

#1 Příspěvek od havlis »

Ahoj, chtěl bych se zeptat zda někdo řešil přestavbu na komfortní sedadla?

Mám E61 / 2004 / bez výhřevu s poloautomatickým posunem

nová sedadla jsou kompletní i s jednotkou.

Jedná se mi o schéma zapojení... Na internetu jsem vyhledal, že musím natahnout kabely od sedačky k Airbag modulu a sedačku také napojit na K-bus

K-bus by se měl nacházet na středovém panelu ovladače DSC a výhřívání.

Otázka je, jak K-bus poznat ?

Canbus - je žlutý a černý ale sedačka má jen červeno-zelený a černý.

Přikládám odkaz kde v postupu chybí napojení K-bus

odkaz: http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f4/ ... t-t114786/

Chtěl bych tedy poprosit zkušené zda by mi poradili kde K-bus hledat jak jej poznat. Případně zkušenosti jak sedačky zprovoznit.
V druhé fázi bych chtěl oživit vyhřívání.

Děkuji za kladné reakce :idea:
inspi1981

#2 Příspěvek od inspi1981 »

gsicbr

#3 Příspěvek od gsicbr »

Ahoj. Řešili jsme s kámošem podobný problém. Má e60 2004, ve které byly standartsitze poloautomaty s výhřevem a sehnali jsme 18 úrovňové komfortsitze z faceliftu s výhřevem, odvětráváním a masáží. Prvně musel sehnat středový panel, odpovídající všem funkcím a pak jsme si mysleli že přidáme pár drátků a zapojíme. Opak byl pravdou a po půl denním hledání křižovatek a svazků drátů jsme to vzdali. Nakonec jsme to dovezli do AČ BMW v Jihlavě a ty se tam s tím prali docela dost dlouho. Nakonec museli přehrát ještě software za 2500,-, protože ty nový moduly se starým softwarem auta vůbec nekomunikovali. Zejtra se toho kámoše zeptám ještě na podrobnosti a písnu ti. Jinak přeju hodně štěstí a pevné nervy.
Odpovědět