Ahoj,
vybírám moje první BMW a ještě než si do nějakého sednu, tak by mě zajímalo, jaký je výškový rozdíl mezi různými variantami sedaček. Jsou elektricky ovládaná o něco výš? Mezi sportsitze a comfortsitze není výškový rozdíl? Zajímá mě rozdíl v nejnižší možné poloze. Potřebuju co nejvíc místa a každý cm se počítá Dají se sedačky nějak mechanicky upravit, abych seděl co nejníž?
Máte někdo srovnání s Mondeem (Mk4)? Tipl bych si, že tam je na výšku o pár cm víc.
Díky
Nevim kolik meris, ale ja mam 190 cm a kdyz sjedu se sedackou az dolu ,tak si pripadam jak kdybych sedel ve sklepe Ale ja tam mam sedacky z m a nevim jakej rozdil je oproti normalnim ve vejsce.
Taky mam lehce přes 190 cm. Měl jsem E39 s obyčejnejma manuálníma sedačkama a když jsem je dal úplně dolu, tak jsem z toho skoro nevylez a nad hlavou jsem měl místo určitě na pěst. Teď mam E39 s elektrickejma sedačkama a šíbrem, tak ti to vyzkoušim, ale sedačku nemam úplně nejníž a nad hlavou pořád dostatek místa.
Mojí výšku jsem záměrně nepsal, protože v tomhle případě záleží jenom na délce trupu, která se může u stejně vysokých lidí dost lišit. Já jsem třeba mutant, kterej má trup jako 2m člověk (s normálníma proporcema) a ruce nohy jako 1.7m Ale podle toho, co píšete, by to mohlo být OK.
Pokud bych šel do detailu, tak by mě ještě zajímalo, jestli je nad hlavou dost místa i tehdy, když se sedačka posune víc k volantu - předpokládám, že ji budu mít o kus blíž než vy. A taky jestli je z auta dobře vidět, když budu hlavu skoro u stropu. Ale to jsou věci, který si musim vyzkoušet sám, dík za reakce.
Ja mam zkusenost takovou, ze elektricke komforty mi prijdou nizsi, nez elektricke sporty/M5.. Mam teda neco pres 180cm, ale zase jsem narostl trochu do sirky, tak je mozny, ze se do tech komfortu vic propadnu narozdil od eMkovych diky uzsimu sedaku
Tak jsem si sednul do jedné E39 s el. komfortama. Kdyby šly ještě o takových 5 cm níž, tak by to bylo ideální, ale i takhle se to ještě dá.
Chci ještě vyzkoušet el. sporty (jestli už nebudou moc vysoko), ale trochu mě zaskočilo, že podle obrázků není v Praze v žádném autobazaru ani jedna E39 se sportovníma sedačkama (ani manuálníma).
Mám el. sport myslím a vlasama se dotýkám stropu, když sedim vzpřímeně, 183 cm,ale delší trup / hybrid ale da se to ještě postelovat do více ležící pozice a tam nemám problém s dotykem stropu, paměť pozic je super věc, akorát podle nálady a aktuálního pokřivení těla bych potřeboval dalších aspoň 5 pozic.