Zdravím všechny,
obracím se na Vás s prosbou...našel by se někdo v okolí Plzně s BMW E60 nebo E61 nejlépe 520D nebo 523i ? Chci tohle auto pořídit, ale nikdy jsem v tom neseděl, tak bych byl rád, kdyby mě v tom někdo mohl povozit, abych věděl do čeho chci investovat Za případné rady a typy Předem moc děkuji!!
Byt tebou, radeji koukam minimalne po 525d, optimalni 530d. 2.0 je na tohle auto slaba. Jinak kdyby jsi chtel zkusit 530d e60, tak stredocesky kraj 60km od Plzne.
já jsem nad tím obsahem přemýšlel hodně dlouho a jelikož nejsem v BMW znalec, tak se můžu akorát řídit radami...a všichni to známe, každý si bude hájit to své no a k 520D jsem došel asi tak, že nepotřebuji žádného závoďáka, jsem po úrazu na invalidním vozíku, tak se mi jedná spíš o ty prostory, které to auto nabízí a také toho moc nenajezdím, vyjedu 3x do týdne a žádné dálky aby se ty větší motory stihli vůbec zahřát na pt. a jednou za rok na dovolenou...Ale jak říkám, nejsem v BMW znalec a v těchhle motorech už vůbec, tak jen do mě kluci/holky
kadli píše:Byt tebou, radeji koukam minimalne po 525d, optimalni 530d. 2.0 je na tohle auto slaba. Jinak kdyby jsi chtel zkusit 530d e60, tak stredocesky kraj 60km od Plzne.
Díky moc za nabídku, kdybych přece jen zapřemýšlel o větším obsahu, tak bych se ozval...ještě není rozhodnuto díky!!
Jestli by to melo byt na male najezdy, tak bych spise volil benzin, protoze je si myslim spolehlivejsi nez nafta, je tam mensi nachylnost, ze se neco vysere a nemusis si kousat nehty, jakou si asi ted natankoval naftu.
Pokud jsi na vozíku a hledáš prostorné auto s ne příliš výkonným motorem, ač nerad, radím koupit Škodu Superb
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
kadli píše:Jestli by to melo byt na male najezdy, tak bych spise volil benzin, protoze je si myslim spolehlivejsi nez nafta, je tam mensi nachylnost, ze se neco vysere a nemusis si kousat nehty, jakou si asi ted natankoval naftu.
Nad tím jsem uvažoval jako první, ale pár lidí mě od toho odradilo kvůli spotřebě tak já jsem z toho fakt zmatenej byl jsem pro 523i máš zkušenosti?
Pokud jezdis takove trasy ze se motor nestihne ani ohrat, tak vubec bych neuvazoval o nafte, protoze to bude spis na skodu nez k uzitku. V tomto smeru je mnohem vyhodnejsi benzin, i kdyz maji ty auta vetsi spotrebu, priznive se to projevi na servisnich nakladech. Obavam se ze pasivni regenerace u nafty nebude probihat uplne dokonale a budou s tim spis starosti.
Na tech kratkych trasach bude mit 523i mensi spotrebu nez treba 520d. Nez se nafta ohreje, tak to zere tak 15 l. Takze je bych volil jednoznacne benzin.
jestli jezdíš krátký trasy tak souhlas s benzínem. Nejde o poruchovost. To je stejný s naftou. Každej ti bude furt říkat, že v naftě odchází vstřiky, turbo atd, atd. Jenomže ono te v těch benzínech je taky. Jde spíš o to, že se ti benzín dřív ohřeje.
Obecně ale pětka neni postavená na krátký trasy a už vůbec ne do města. Ne, že by to nešlo, ale neni to ono.
No a jestli potřebuješ hodně prostoru a nezávodíš, tak proč nepořídíš nějaký MPV?
Vlasta píše:Pokud jsi na vozíku a hledáš prostorné auto s ne příliš výkonným motorem, ač nerad, radím koupit Škodu Superb
Superb nooo, to je taky kapitola sama je to krásný auto o tom žádná a po pravdě jsem o něm přemýšlel jako první, ale za prvé když už, tak supa jedině v benzínu kombi a to v automatu abych mohl mít ruční řízení, jenže sehnat tuhle kombinaci do 300 tis. je asi nemožné
No a za druhé, což je méně podstatné, ale přeci jen to pro mě taky hraje roli je to , že jsem nedávno na 20ti kilometrovém úseku napočítal 13!! superbů z čeho vyplývá, že tuhle kárku už má dneska kdejakej cikán takže volím BMW
Takže pánové, koukám a jsem si celkem jist, že jste mě dokázali celkem rychle přeorientovat v rozhodnutí a budu volit benzínek po pravdě jsem v duchu i radši takže díky! za jednoznačné rady při volbě motorizace!
A teď by mě zajímali nějaké typy, kde takového mazlíka nejlépe hledat...nějaké zkušenosti, dovoz či prostě jen mít trpělivost a hledat na netu až bude někdo prodávat? Bazary ČR můžu asi rovnou vyloučit že?
Ja vzdy prochazel inzerce a trvalo to vzdy pres mesic, nez se naslo to, co jsem hledal. Bazar si prohlidnout muzes. Alespon uvidis, jak to vypadat nema.
Ted ti tu zacne nekolik lidi tvrdit, jak musis jet do nemecka, protoze v cr jsou jen vyjebany mrdky a v nemecku koupis e39 s 80000km za polovinu platu pokladni z kauflandu.
Neni to pravda. Ja kupoval vse v cr a vse slouzi bez problemu, ale musis vybirat. A hlavne to chce mit penize na stole a jak se ukaze to, co si predstavujes, tak nevahat a jet. Pro posledni auto jsem jel ze Znojma do Benesova/ Ploucnici. Odjizdel jsem kolem paty vecer (jak se objevil inzerat) a vratil se ve tri rano. Dneska ti nikdo cekat nebude.
Je mi to jasné a taky na to chvátat nechci...Přiznávám, že s BMW nemám žádné zkušenosti, tak proto se tu poptávám možná až na zbytečnosti, jen to nechci podcenit.
hlavně si s sebou vem někoho, kdo se v bmw vyzná a taky umí s diagnostikou.
P.S. v čr koupit můžeš. Určitě se dá narazit na pěknej kousek. I bych věřil, že s míň km. V německu je jiná životní úroveň a ty auta tam mnohem víc najezdí. Obávám se ale toho, že jestli budeš měsíc jezdit republiku křížem krážem, tak projezdíš majlant. imho.... jestli u nás máš pravděpodobnost 5%, že natrefíš na pěknej a udržovanej kousek, tak v německu máš tu pravděpodobnost několikanásobně větší. O ničem jinym to neni. V německu to většinou koupíš na první pokus.