Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
530xd - 4x4! DSC!
ahoj. nedavno na me houkla chyba DSC! po startu, jel jsem s tim normalne a po dalsim startu to zmizelo. ted asi po 4 mesicich o vikendu jsem dofoukaval gumy a dnes na me houklo pri jizde 4x4! chyba. po startu a dalsi jizde to zmizelo a houkl na me unik tlaku z pneu. nevim zda to souvisi spolu....kamos mel snad nejakou chybu na nejakem modulu nebo kostce, ktera rozdeluje vykon na predek a zadek a prej mu to taky pred vypadkem takhle hlasilo obcasne chybu...mate s tim nekdo zkusenosti?
delo se mi neco podobneho.
na vine byl "zjistovac polohy volantu" (ten presny teminus technicus my ted vypadl).
projevovalo se to tak, ze sem tam to vyhodilu chybu a na chvili se to "spravilo" tim, ze provedes "kalibraci" otocis volantem z jedne krajni polohy do druhe.
na dobro sem to vyresil tim, ze jsem sundal volant a ten "krouzek se znackama" ocistil lihem a dal zpet a od te doby je klid.
na vine byl "zjistovac polohy volantu" (ten presny teminus technicus my ted vypadl).
projevovalo se to tak, ze sem tam to vyhodilu chybu a na chvili se to "spravilo" tim, ze provedes "kalibraci" otocis volantem z jedne krajni polohy do druhe.
na dobro sem to vyresil tim, ze jsem sundal volant a ten "krouzek se znackama" ocistil lihem a dal zpet a od te doby je klid.
Mně se dneska po cca 50 km jízdy po dálnici v asi 140 km/h náhle na středovém displeji rozsvítila tato hláška, kterou jsem ještě na autě neviděl: 4x4 system,DSC, ABS and EBV failure! Vehicle stability reduced. Drive moderately. Have the problem checked immediately by BMW. K tomu se rozblikala menší diskotéka z kontrolek i mezi rychloměrem a otáčkoměrem. Po vypnutí motoru a novém nastartování se to hned zase rozsvítí. V čem může být problém? Může to souviset s tím, že jsem před cestou myl auto (žádná WAPka, jen houba, šampón, hadice)? Jinak se nic nestandardního s autem nedělo. mcconrad: Je to stejná hláška, jakou to psalo tobě?
-
matiz
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem resil, prilis velka chybovost na PT-CAN sbernici. Dospivalo to az do takovych rozmeru ze zustaval "viset" starter, protoze do CAS nedosla zprava ze motor uz bezi. Docela dost mne to potrapilo, protoze toto muze zpusobovat kterakoliv jednotka povesena na PTJH76 píše:Mně se dneska po cca 50 km jízdy po dálnici v asi 140 km/h náhle na středovém displeji rozsvítila tato hláška, kterou jsem ještě na autě neviděl: 4x4 system,DSC, ABS and EBV failure! Vehicle stability reduced. Drive moderately. Have the problem checked immediately by BMW. K tomu se rozblikala menší diskotéka z kontrolek i mezi rychloměrem a otáčkoměrem. Po vypnutí motoru a novém nastartování se to hned zase rozsvítí. V čem může být problém? Může to souviset s tím, že jsem před cestou myl auto (žádná WAPka, jen houba, šampón, hadice)? Jinak se nic nestandardního s autem nedělo. mcconrad: Je to stejná hláška, jakou to psalo tobě?
-
matiz
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
Je to ta nejhorsi varianta a to souboj s jednickama a nulama, protoze v podstate vsechno chodi, jen se to obcas podela a zase to chodi. Bez moderniho vybaveni je nemozne to odhalit a i s nim to neni az takova sranda. Hlavne pokud se musi kupovat nejake nove jednotky. Na PT-CANu je DME nebo DDE, DSC, EKPS, SZL, KOMBI, EGS, GWS, VTG, ARS, EDC, ACC, LDM a KGM. Zcela urcite jsem na nejakou jednotku jeste zapomnel. Muze to delat kterakoliv. Ja mel vadny driver v DDE. Mel jsem to o to horsi ( nebo lepsi ) ze mne ze zacatku nekomunikovala vubec a shazovala kompletne celou komunikaci, takze po startu kdyz chytla nezasunula pastorek starteru a motor pekne protlacel starter ktery nejspis porad elektricky tocil. Pak se mi podarilo komunikaci rozjet a nasledne urcit tu cernou ovci ktera to shazovala. Bohuzel nejde to nijak zevseobecnit, kazde auto bude jine. Zadna voda, zadne priznaky nic, vsechno pekne. Stravil jsem na tom opravdu hoooodne casu.