Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
530d do kila dobrý , přez 100 kolem 120 ztrácí výkon
Ještě, že chodim pěšky. To je tak asi stejná úroveň poznámky.Filozof píše: Ještě že mám benzín.

Ale teď bez legrace.
Rozdíl mezi spotřebou benzínu a nafty je cca 2 - 3l. Turbo, vstřiky a další kravinky vydrží kolik? Min. 200 tis. při normálním provozu. Za tu dobu na provozních nákladech ušetříš při současných cenách cca 200 tis. kč. Kolik stojí oprava turba, vstřiků, čerpadla apod? Navíc u nafty se člověk nemusí tolik hlídat a může tomu vesele nakládat. Mě dělá rozdíl mezi kloboukem a kokotem cca litr. U benzínu se mi zvedla spotřeba klidně o 4 l, když jsem mu naložil. Ještě pořád se raduješ, že máš benzín? Jestli jo, tak ti to přeju, ale neotravuj s tim pořád.

No ale zpět k dotazu.
Zarazilo mě, že ti ta ztráta výkonu souvisí s rychlostí. Blbý je, že u automatu si holt nedáš kvalt, jakej chceš. Nebo tam máš i manuální mod? Dalo by se ručně tam nechat třeba trojku a vytáhnout to na chvilku pod omezovač? Mě to dělalo to samý, ale byl to DPF. Taky to zheblo kolem 120. Ten, jak píšeš máš 100% v cajku.
Tak diagnostika ukázala vadný snímač tlaku před dpf. Neměl jste to tak někdo? případně jak se Vám to projevovalo. I když auto není nastartovaný tak snímač tlaku ukazuje rozmezí 4,5 - 7,5 jednotky jsem zapomněl. Takže asi pravdu tento díl bude KO. Mě jen zaráží, že by tahle blbost mohla takhle omezovat v klidné jízdě
Konečně jsem tu narazil na někoho, kdo má novej DPF.
Zajímalo by mě (až to budeš mít v cajku), jestli ta výměna byla znát na chování auta a na spotřebě.
Já se pořád domnívám, že když dáš novej DPF místo starýho a ucpanýho, tak by to mělo bejt prakticjy stejný, jako když ho někdo vykuchá. Je tomu tak?
Muj DPF byl tak ucpanej, že když jsem ho postavil a nalil do něj čistidlo, tak do rána zůstala pořád stejná hladina.

Já se pořád domnívám, že když dáš novej DPF místo starýho a ucpanýho, tak by to mělo bejt prakticjy stejný, jako když ho někdo vykuchá. Je tomu tak?
Muj DPF byl tak ucpanej, že když jsem ho postavil a nalil do něj čistidlo, tak do rána zůstala pořád stejná hladina.