Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW E39 interierová lampička na čtení

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
EdyBoyS

#1 Příspěvek od EdyBoyS »

Mám takovej menší problém s tou interiérovou lampičkou co je vepředu, i vzadu po stranách, mám na mysli takovou tu bodovku na čtení... Je tam klasická žárovička BA9S, ale předělával jsem kompletně celý interiér do SMD LED diod a štve mě, že ty bodovky svítí tak žlutě, když mám všechno sladěné do bíla... Koupil jsem si tedy obyčejné diodové žárovičky s paticí BA9S asi za 30kč kus a nesvítí... když vrátím zpět klasické žárovičky, tak ty normálně svítí... Zkoušel jsem to asi 30x přehazovat a prostě ty diodové nesvítily... myslel jsem, že to bude tím, že jsou to nějaké nekvalitní žárovičky... Tak jsem koupil nové, diodové s canbusem, chladičem a čočkou, asi za 120kč kus a stejně nesvítí... když jsem je doma napojil na baterku kabelama, tak normálně svítí, ale v autě mi nesvítí...

nevíte čím to může být, když všechno ostatní mám v LED diodách a svítí mi to??
Ona je ta bodovka totiž nějak šikmo zacvaknutá a nevím, jestli to nemá nějaký vliv na tu diodovou... Ale kontakty jsou kontroloval i měřil tloušťku těch diod, a rozměry jsou stejné... fakt si nevím rady :(
Daudgen
Klubové ID: 2271
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Daudgen »

ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!
Daudgen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Daudgen »

Napadlo tě přehodit polaritu?
Batler

#4 Příspěvek od Batler »

Buď v kliku, já tedy nevím čím to je :D Kamarád v E36 dělal taky upgrade na ledky a ty bodovky mu taky nefungujou s ledkama se žárovkama svítí.
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Brátn Moderátor »

Daudgen: ty máš dnes dobrý den co? Úplně Tě chápu :-D

Edy: věřím, že si necháš poradit, tak poslouchej: vyser se na to!
Diody mají polaritu, ale to je ten poslední problém. Hlavní je ten, že jsou směrové a tedy i kdyby svítily, tak nebudou svítit tam kam mají. Originální žárovka je šikmo a té to nevadí, ale dioda ti bude svítit do plastu. Jediné místo kde se hodí použít diody v interiéru je kastlík.
E36 325i Convertible | E39 528i LPG CUMEL Gumbalkan | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek
Daudgen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Daudgen »

To Bratn: Mě už tady občas ty stupidní dotazy hold vytočí tak, že se hold neuhlídám a píšu to tak nějak z patra, ovšem stále slušně. Bo bysme se tu z těch barevnejch kocourů zbláznili

To Edík: Sorry za OT
EdyBoyS

#7 Příspěvek od EdyBoyS »

mě zas nejde nějak extra o to, kam to bude svítit, ale jakou barvou to bude svítit... žlutá je moc staromódní a k mpaket interiéru s alu dekorem se fakt nehodí!

když už jsem za to dal ty peníze, tak bych alespoň chtěl docílit toho, aby to fungovalo... ale jak na to teda?
Daudgen
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Daudgen »

Zkus prohodit tu polaritu!!!!!!!!!!!!!!!! Vždyť ti to tu píšu
beny-maser

#9 Příspěvek od beny-maser »

a stejně to svítít nebude pokud ta bulka směřuje někam do plastu,jen bude vidět že tam něco svítí.
Ale začni tou polaritou!
Odpovědět