Nevite nekdo jestli se to da prekodovat na jiny mensi klic? Je to neprakticke kdyz mam svazek klicu a to velke plastove BAGO mi nesmyslne zabere skoro celou kapsu...

Mám jednu konkrétní zkušenost. V 70.000 mi začal jít motor hrubě za studena a dělal podivnej kravál. Na diagnostice to jednou hodilo, že maj měnit vstřiky, podruhý když jsem přijel, tak to nehodilo nic. V servisu jsem to nechal dva dny ať si to zkusej ráno. Pak mi na to dali nějaký aditivum (parafín, kerosin a nitro-něconevimco), což mi pomohlo a problém zmizel. Důvod uváděli právě možné použití bionafty nebo naftu s moc velkym obsahem biosložky (bionaftu jsem nikdy nepoužíval) a varovali mě, že opravdu ale opravdu nemám nikdy bionaftu používat, že to neni žádnej vtip.Dyx píše:prase007 píše:Bionaftu tam nelej, odejdou ti vstřiky, neni to teoretizování, je to realita. Oproti 118 d z 2006 se bavíme o úplně jinym motoru. Spotřeba 520D F11 v automatu je v průměru těch 6-7 litru. Stop and go nemám, ale jezdim spíš mimoměsto, tak je mi to jedno.
Ty 16" si zkus nejdřív jestli je tam vůbec nasuneš přes disky, jsou poměrně velký a mám pocit, že těch 17 fakt bude minimum.
Audio USB zásuvku mám pod opěrkou ruky mezi předníma sedačkama. Ta v kastlíku spolujezdce je fakt jen na dobíjení.
V cem jsou vstriky tak uplne rozdilne? Jaka realita vis konkretne komu se to na F10stalo a ze to bylo bionaftou?
No ja bohuzel USB zasuvku zadnou pod operkou nemam
Km jsou celkem bezpředmětné, jelikož pokud koupíš auto jeté, jistotu nemáš nikdy. Stav na tacho byl někde kolem 220t. Motor m57 obsah 2,5.Dyx píše:ZaK píše:Asi spíš nečekal takové ukamenování za tu bionaftu![]()
Ale když jsem řešil dojebané vstřiky já a telfonicky to konzultoval se StarML, téměř první jeho věta byla >>>"podivej se, lejete do toho sra_čky, naftu od jézáďáků, a pak se divíte že to nejede"
Těžko potom zpytovat svědomí a nebo přemýšlet kdy, kde a co do toho vůbec kdo nalil...
Má smysl takhle šetřit na palivu, když se to pak odrazí na údržbě/opravách
Samozrejme ze jsem cekal ze se najdou lidi kterych se to skoro "osobne dotkne" s tim se musi pocitat. Zajimaji mne predevsim fakta.
Dojebane striky? Cim prosim konkretne? Naftou od JZDaku nebo BIONAFTOU ? Tankovanou kde a kolik km? Pridavane nejake aditiva? Na jakem aute/motoru presne a v kolika km?
Bez techto konkretnich informaci se moc nepohnu....
Trefil ses do cerneho, radsi se poucim z chyb druhych (a pokud jsem sam nejake udelal tak zase rad pred nimi varuji druhe) a tam kde fakta zatim nemam nebo ne dostatecna (konkretne co se tyka F10ky) tak se snazim je pomoci dotazu zjistit predemPazdi píše:baví mě, že chceš fakta a ne domněnky a na každou odpověď, co dostaneš reaguješ - domnívám se, myslím si, předpokládám...![]()
možná nejlépe uzavřít téma bionafty - tankuj, co libo a za nějakou dobu dej referenci - to budou ta pravá fakta a konkrétní zkušenost... (btw. nenadarmo se říká, že chybami se člověk učí, přičemž ty cizí bolí méně jak ty vlastní)
prase007 píše: Mám jednu konkrétní zkušenost. V 70.000 mi začal jít motor hrubě za studena a dělal podivnej kravál. Na diagnostice to jednou hodilo, že maj měnit vstřiky, podruhý když jsem přijel, tak to nehodilo nic. V servisu jsem to nechal dva dny ať si to zkusej ráno. Pak mi na to dali nějaký aditivum (parafín, kerosin a nitro-něconevimco), což mi pomohlo a problém zmizel. Důvod uváděli právě možné použití bionafty nebo naftu s moc velkym obsahem biosložky (bionaftu jsem nikdy nepoužíval) a varovali mě, že opravdu ale opravdu nemám nikdy bionaftu používat, že to neni žádnej vtip.
no ze v zime byva bionafta lepe filtrovatelna protoze neobsahuje zadne parafiny ktere ucpou filtr to je celkem zname..horan píše:mcconrad: já mám zkušenost s bionaftou. Konkrétně SMN30. Daval jsem to ale do e46 s rotačkou. Používal jsem ji téměř 50000km a nebyl jediný problém Ani v zimě. Naopak jsem byl jednou nucen natankovat normální naftu (no byl to papoil, takže použiti slova normální je diskutabilní) a s tou jsem se potrápil. 3x jsem zamrzl a byl jsem rád, že jsem ji vyjel. Tankoval jsem to s VIFem. První natankování ucpalo filtr. Udajně rozpouští usazené sračky z normální nafty ( pro změnu to zanáší zase něčím jiným)Potom už bez problémů. Tankováno z důvodu, že se nedalo odolat ceně. Do e39 s CR jsem si to ovšem netroufnul. E46 najeto 360000km, čerpadlo pravděpodobně originál. Spotřeba byla na bio o trošku vyšší. Cca 0,5l. Nikdy jsem to nepočítal nějak extra. Ale tazatel chtěl konkrétní zkušenost s jeho motorem, tak jsem to nepsal. No a vzhledem k tomu, že se nám v práci množí auta s mrtvýmy vstřiky a jde téměř vždy o CR, tak to asi nebude tak super a odolný jak si zakladatel topicu myslí. Ale komu není rady, až se ucho utrhne.
mcconrad píše: horan: no právě, CR je trochu něco jiného...jinak já jsem měl na mysli to, že když si někdo pořídí takový vůz, tak řešit vyšší náklady za spotřebu je trochu z cesty...na spotřebu jsou jiná auta...a to že se mu zatím neprojevil problém neznamená, že to tam můžu vesele lít dál...ale už to bylo řečeno několikrát. ať si to spočítá každý sám pro sebe na kolik ho vyjde oprava vs. ušetřené háky za spotřebu...mně je to šumák, když to tam někdo chce lít, tak prosím...![]()
Ano vim ze bioslozka je nachylnejsi na adsorbpci vody to same se tyka bioethanolu E85. Proto se u bionafta priklanim jednak k pridavani aditiva pohlcujici vodu, jednak nenechavat B100 v aute dlouho stat (B100=100% podil bioslozky)ZaK píše: Pokud máš o naftě jako takové něco nastudované, tak jistě víš co obsahuje, jaká je legislativa v podílech biosložky (v každé naftě ne jen v bio), a co který výrobce či prodejce jako biosložku používá. Čím vyšší je podíl biosložky mající původ v "rostliných olejích" , tím více je palivo náchylné k absorbci vzdušné vlhkosti a následné kontaminaci vodou. A voda nemá v palivovém systému co dělat. Důsledkem jest, že pomalu a jistě začíná korodovat palivový systém, rez se uvolňuje, koluje , zakládá nové ložiska svého působení, přicpává kde co, atd. Není to krátkodobý jev, ale i jedním natankováním "špatné" nafty si zaděláš na pořádný problém který se prostě jednou projeví. CR je na to zvlášť náchylný.
U mě byly vstřikovače ve vnitř zrezlé až zhnilé. V dieselserivsu mi bylo řečeno, že jsou neopravitelné a pochybují že to v BOSCHi vezmou jako protikus. A není to jen o vstřicích. Když jsem otevřel railovou lištu, nebylo přes ni vidět jak byla zarostená. Dále tu máme VTčerpadlo a spoustu dalších kurvítek.
Osobně tankuji pouze premiové nafty u OMV, Benzina a Agip, jelikož nepřidávají biosložku původu rostliného, nýbrž syntetického a to jetště na takových kde předpokládám že mají velkou výtoč a nafta jim v těch nádržích neleží dlouho. Ty jsou samozřejmě i aditivované a tím pádem VIF přidávám tak do každé páté nadrže. Škoda že to nepraktikovali i předchozí majitelé...
O bio a jzd naftě se bavit nebudu protože jinak bych takhle nereagoval. Prostě to netankuju, netankoval jsem a tankovat nebudu. Pokud jsem napsal něco co není pravda, prosím ostatní více znalé ať to uvedou na pravou míru a nebo doplní aby nedocházelo k nějaké mystifikaci.
mcconrad píše:no vykládám si to tak, že majitel má pravěpodobně kohoutek s bionaftou doma, jinak se nedá moc pochopit, proč by chtěl někdo do takového vozu rvát bionaftu, ikdyž mu výrobce a spousta členů radí to tam nelít (neříkejte mi, že se jedná o úsporu za spotřebu?!)...pokud by tu někdo rval do bmw motoru bionaftu, i do staršího, tak by se asi ozval popř. podělil o zážitky. faktem je, že jeden nejmenovaný dodavatel výše zmíněného výrobce nepovoluje danému výrobci používat naftu s bio podílem v palivu větším než 7% (čemuž odpovídá specifikace pro evropská paliva EN590), tím pádem také výrobce dává uživateli na jevo, že do těchto aut prostě bionafta s větším podílem nepatří - důvody - viz výše. no ale když chce někdo kam, pomozme mu tam...