Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E60/61 Dynamic Drive - tuhost auta?
-
LosBizardos
- Klubové ID: 3494
Zdravím,
již nějakou dobu pozoruji u sebe (E61 530d 160kw) a svého kamaráda (E60 530d 160kw) znatelný rozdíl v tlumení nerovností našich silnic.
Oba máme standartní podvozek a oba máme ve svých autech systém Dynamic Drive i aktivní řízení. Dalo by se tedy říct že podvozkově "totéž".
Problém je v tom, že on má kola 19" a pneu 245/35 19 a já 18" 245/40 18 a jeho auto je VÝRAZNĚ pohodlnější při přejezdu nerovností do podvozku. Prostě on cestu "přejede" a já "předrncám". Já mám vyměněno na podvozku vše (zavěšení TRW, tlumiče druhoška SACHS Super touring), on nic. Můj nájezd 280tkm, jeho 240tkm.
Toto mě naprosto nejde do hlavy.
Může mít na to vše vliv "nastavení"/stav dynamic drivu? U mě to bylo vše rozhozené, pak složené bez diag. U něj původní.
Prosím o radu někoho, kdo se s podobným paradoxem potkal.
Díky moc.
již nějakou dobu pozoruji u sebe (E61 530d 160kw) a svého kamaráda (E60 530d 160kw) znatelný rozdíl v tlumení nerovností našich silnic.
Oba máme standartní podvozek a oba máme ve svých autech systém Dynamic Drive i aktivní řízení. Dalo by se tedy říct že podvozkově "totéž".
Problém je v tom, že on má kola 19" a pneu 245/35 19 a já 18" 245/40 18 a jeho auto je VÝRAZNĚ pohodlnější při přejezdu nerovností do podvozku. Prostě on cestu "přejede" a já "předrncám". Já mám vyměněno na podvozku vše (zavěšení TRW, tlumiče druhoška SACHS Super touring), on nic. Můj nájezd 280tkm, jeho 240tkm.
Toto mě naprosto nejde do hlavy.
Může mít na to vše vliv "nastavení"/stav dynamic drivu? U mě to bylo vše rozhozené, pak složené bez diag. U něj původní.
Prosím o radu někoho, kdo se s podobným paradoxem potkal.
Díky moc.
-
LosBizardos
-
LosBizardos
-
atimen
- Klubové ID: 1386
- Kontaktovat uživatele:
Teď se to někde řešilo , že bude někdo zkoušet či zkoušel tento problém vyřešit výměnou oleje v DD ....a snad ,že to i pomohlo ...
kdyby někdo chtěl tuto možnost vyzkoušet , mám skladem CHF11S , na Bimmerforu někdo psal že 3l na výměnu stačí ...tzn. 3x350kč a rovnou s tím člověk vymění i olej v servu neb je to stejný okruh jako DD , taky se na to chystám
kdyby někdo chtěl tuto možnost vyzkoušet , mám skladem CHF11S , na Bimmerforu někdo psal že 3l na výměnu stačí ...tzn. 3x350kč a rovnou s tím člověk vymění i olej v servu neb je to stejný okruh jako DD , taky se na to chystám
-
vita11
- Moderátor
- Klubové ID: 3376
jo v sedmách jsem to viděl http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=127258
-
LosBizardos
Kluci, na plošině to auto bylo, tam nikde není žádná vůle, samozřejmě DD to neodhalí... Tyčky stabíku i uložení je vše nové v Lemforderu...
prdel je, že to vlákno v 7er jsem četl, ale já tam mám měsíc nový olej...ne Pentosin CHF11S, ale Castrol CHF11 - je zelený - prý je to to samé...
DD jsme zkoušeli i odvzdušnit na zadním stabilizátoru - jsou tam dva odvzdušňováky. Pár bublin z tama vylezlo, ale žádne drama. Na jízdu to vliv nemělo.
Napadá mě, jestli ten přední stabík DD nemůže být prostě nějak špatný uvnitř, z čehož by pramenila na hovno jízda...?
prdel je, že to vlákno v 7er jsem četl, ale já tam mám měsíc nový olej...ne Pentosin CHF11S, ale Castrol CHF11 - je zelený - prý je to to samé...
DD jsme zkoušeli i odvzdušnit na zadním stabilizátoru - jsou tam dva odvzdušňováky. Pár bublin z tama vylezlo, ale žádne drama. Na jízdu to vliv nemělo.
Napadá mě, jestli ten přední stabík DD nemůže být prostě nějak špatný uvnitř, z čehož by pramenila na hovno jízda...?
-
LosBizardos
Oni řešili pouze hřeben. Jak jsi to tam viděl, to byla reklamace, protože se uvolnila matice na hřebenu a šlo šíleně lehce otáčet volantem (lehčeji než u Audi
, on ji dotáhl a zajistil proti dalšímu povolení, nicméně jsem mu řekl ať tam zkontroluje vše ostatní. Z něj pak vypadlo že s tím vším cvičili a že vše je bez vůle. Přední DD byl zachcaný od oleje z motoru bohužel, nicméně ale asi i naštěstí
Teď ještě kalibrace - snad to zvládne Mentuli, čekám až konečně dorazí nový kroužek pod volant...
Každopádně ta kvalita jízdy byla/je stejná nehledě na repasi řízení, výměnu ramen apod. Jasně, že vše je nyní jakoby pevné a fest drží pohromadě, ale zaráží mě, že to auto tak nakopává na nerovnostech, že je prostě neodfiltruje jako jiné 5er E60/61
Teď ještě kalibrace - snad to zvládne Mentuli, čekám až konečně dorazí nový kroužek pod volant...
Každopádně ta kvalita jízdy byla/je stejná nehledě na repasi řízení, výměnu ramen apod. Jasně, že vše je nyní jakoby pevné a fest drží pohromadě, ale zaráží mě, že to auto tak nakopává na nerovnostech, že je prostě neodfiltruje jako jiné 5er E60/61
-
LosBizardos
Problém vyřešen. Vozy s Dynamic Drive maji uplne jinak naladene tlumice nez ty bez. Rozdil pri vymene origo tlumicu za Sachs v nahrade nebyl zretelny, protoze puvodni byly KO. Objednal jsem nove podle VINu v Synotu a je to naprosto jine auto...
Auto daleko lip zehli nerovnosti a konecne si zase nepripadam jak na zebrinaku.
Tlumice v nahrade uz nikdy!
Auto daleko lip zehli nerovnosti a konecne si zase nepripadam jak na zebrinaku.
Tlumice v nahrade uz nikdy!
-
LosBizardos
-
Totic
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Jak čtu tak SACHS zrovna na aftermarket docela dbá. Je totožný s origo
http://www.elit.cz/produkty/sachs.html
http://www.elit.cz/produkty/sachs.html