Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

po výměně sedaček svítí airbag e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
EdyBoyS

#1 Příspěvek od EdyBoyS »

kupoval jsem nové sedačky do mé 530d facelift... sedačky byly taky z 530d facelift, akorát že maji výhřev... sedačku řidiče jsem vyměnil a vše bylo ok, s autem jsem normálně jezdil... pak jsem vyměnil i sedačku spolujezdce a najednou začal svítit airbag...

kabely jsem zapojil pod sedačkou do té kostky a pásy jsem také měnil, protože tam v tom autě ze kterého sedačky jsou, byl buchlý pytel....

nemá sedačka nějakou zátěžovou dečku jak to mají třeba mercedesy?? nebo čím to může být? mám zkusit znova odpojit kabely a znova je zapojit, jestli náhodou nění někde špatný kontakt?? nebo je to tím kabelem, co vede do plynové bombičky u pásů
beny-maser

#2 Příspěvek od beny-maser »

dečka sedačky spolujezdce,smazat jedině přes diagnostiku
Quido

#3 Příspěvek od Quido »

chyba na dečce se dá odstranit správným odporem, aby si elektronika myslela, že je vše v pořádku a pak už jen smazat chybu.
Airbag by v tomto stavu normálně fungovat měl, akorát už nebude dělat rozdíl mezi 1 a 2 fázovým vystřelením airbagu, které se odvíjí právě podle váhy spolujezdce na sedadle.
sklenus

#4 Příspěvek od sklenus »

ešte ti moze svietit kvoli pyropatrone pasu, ako mne, chce to diagnustiku aby si vedel presne co je za chyba a neopravoval funkcne veci

mne napr. svietil preotoze som nemal dobre dotlacene piny na pyropatrone a teda boli scvaknute iba skratovou ochranou - diagnostika ukazala prilis nizky odpor a bolo to, dotlacit piny, zmazat chybu bagu a vsetko beha ako ma
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Brátn Moderátor »

neřešte E39 jako škodovku, vše co je odpojené a zapne se klíček se odstaví v jednotce a musí to jít vždycky na diagnostiku a do té doby by měl být celý systém offline = nevystřelí při inicializaci čidlem

Až diag ti odhalí, jestli je to
1) pyropatrona - zkontroluj kabeláž, zapojení atd, když to nepomůže je po ní, tak ji vyměň
2) dečka - zátěžová dečka je v háji potom tady na fóru použij funkci hledat! a najdi si jak to obejít jednou diodou a odporem (sám jsem to zde psal asi 3x včetně obrázků, to ti pomůže v hledání)
3) nebo máš odpojené cokoliv jiného, nebo jsi jen zapnul klíček, když nebyl připojený některý airbag nebo čidlo

ve všech případech airbag nepřestane svítit hned, musíš smazat chybu a potom vytáhnout klíček ze zapalování, znovu klíč na 2. polohu a znovu chyby vyčíst, ideální je i pohnout se sedačkou, aby se to nerozsvítilo hned, kdyby to byly třeba dráty pod sedačkou
E36 325i Convertible | E39 528i LPG CUMEL Gumbalkan | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Brátn Moderátor »

už jsem to dnes jednou někomu hledal, tak ti to sem dám
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ight=dioda
Odpovědět