Ahoj, mám pár dotazů k automatické klimatizaci. E60(E61).
První dotaz se týká tlačítka s hvězdičkou na chlazení. Když zapnu Auto režim klimatizace, tak se vždy rozsvítí i tlačítko na chlazení. Je to tak správně? Mohu ho nechávat puštěné i teď v zimě, když chci topit a ne chladit?
Dělám to zatím tak, že zaonu auto, a hned pak vypnu tlačítko chlazení.
Druhá otázka je na teplotu vzduchu u Auto režimu. Mám dvě otočná tlačítka s teplotou vzduchu pro řidiče a spolujezdce. To je jedno nastavení teploty, a další nastavení teploty je v režimu po stisku tlačítka Auto kdy se objeví tři režimy: soft, medium, hard (nebo jak se jmenuje) a hned vedle těchto tří položek je se pomocí iDrive tlačítka nastavuje intenzita a teplota od několika modrých, až po několik oranžových vodorovných čárek. ¨
U této volby nevím, jak souvisí s dvěma teplotními kolečky, co má vyšší prioritu? Co v případě, že nastavím otočnými kolečky 24stupnů, a v auto režimu nastavím 4 modré čárky (chlazení), jaká teplota se bude udržovat (teplá nebo studená)?
Nedaří se mi to nějak optimálně nastavit, nastavím třeba 21°C zezačátku je to dobré, pak to začne moc topit a intenzivně foukat a neustává to.
Pročítal jsem si manuál, a z toho moc moudrý nejsem, tak je toto nastavení popsáno jako regulace teploty pro horní část těla.
Kdyby někdo věděl, tak budu rád za objasnění.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
funkce automatické klimatizace
Zdravím,
nevím to určitě,ale na 90% je to tak.
Když zapneš "auto" tak topení udržuje automaticky teplotu nastavenou na kolečku v celém autě. Programováni v iDrive určuje intenzitu a směr(nohy,okno atd.) Bez tlačítka "auto" topení fouka pořád stejnou teplotu,kterou máš nastavenou na kolečku.Intenzitu si určuješ prostředním
kolečkem. Tlačítko vločky je klima. Já ho mám teď taky vypnuté,ale mužeš to nechat zapnuté.Když je zap. tak v autě není taková vlhkost.Ja raději šetřím klimu. Snad ti to pomůže.
Čus
nevím to určitě,ale na 90% je to tak.
Když zapneš "auto" tak topení udržuje automaticky teplotu nastavenou na kolečku v celém autě. Programováni v iDrive určuje intenzitu a směr(nohy,okno atd.) Bez tlačítka "auto" topení fouka pořád stejnou teplotu,kterou máš nastavenou na kolečku.Intenzitu si určuješ prostředním
kolečkem. Tlačítko vločky je klima. Já ho mám teď taky vypnuté,ale mužeš to nechat zapnuté.Když je zap. tak v autě není taková vlhkost.Ja raději šetřím klimu. Snad ti to pomůže.
Čus
Ta, když zapneš automatický režim, tak je správně, že se zapne i klimatizace. Může být zaplá pořád, je to i lepší, protože když máš v autě velkou vlhkost, tak vetilátor fouká skoro na maximum s vypnutou klimou (*), když necháš klimu zaplou, tohle se dít nebude....
Nastavení soft, medium, hard je na to, jakou intenzitou to má foukat, úplně dostačující je soft.
Nastavování teploty na panelu klimatizace funguje tak, že si nastavuješ na levou a pravou stranu odlišnou teplotu.
Nastavování modrých a červených čárek v iDrive je na to, jakej vzduch má foukat z prostředních výdechů, jestli studenější, teplejší a nebo stejnej jako je nastavená teplota.
Nastavení soft, medium, hard je na to, jakou intenzitou to má foukat, úplně dostačující je soft.
Nastavování teploty na panelu klimatizace funguje tak, že si nastavuješ na levou a pravou stranu odlišnou teplotu.
Nastavování modrých a červených čárek v iDrive je na to, jakej vzduch má foukat z prostředních výdechů, jestli studenější, teplejší a nebo stejnej jako je nastavená teplota.