Ahoj mám BMWE34 TDS 1992/10 s aut. převodovkou a dneska se mi stala taková věc. Po nastartování, místo default režimu economy se ukázal režim na sníh. Vzhledem k tomu že přepínač moc nepoužívám a včera po zaparkování jsem tlačítko rozhýbával protože má tendenci zatuhnout, tak je klidně možný ze zůstal natlačen v režimu na sníh a proto po startu tento režim ale nejsem si jistej. Píšu to proto že od té doby nejde měnit jednotlivé režimy a jediný co se při pohybu přepínačem děje je to, že při přepnutí na režim sníh displej po dobu co držím tlačítko na sněhu změní stav ale po uvolnění se vrátí nazpět na Economy. Při snaze přepnout na Sport se neděje nic.
Moje dosavadní pokusy o opravu byly:
1) Pročistit tlačítko kontaktolem a zkontrolovat patici. Nicméně je fakt že i tak je už dost zaprasené. Neproměřil jsem pač k voltmetru se dostanu zítra (Na tomto autě už jednou byl přepínač měněn s tím že majitel ho nechal v autě, tak jsem měl možnost vyzkoušet a oba dva se chovají stejně. Bohužel jsem neviděl jak se choval před výměnou tak nejsem schopen posoudit zda jsou vadná tlačítka nebo něco víc).
2) Odpojit baterku a odpojit jednotky od napětí zda není chyba někde tu. Ale abych se přiznal ani netušim kde se mění ty režimy.
Všechny tyto pokusy beze změny.
Tímto bych chtěl poprosit o možnost buď u někoho vyzkoušet 100% funkční přepínač a nebo zda se někdo s tímto nesetkal a ví jak řešit, případně zda se dá funkce převodovky zkontrolovat na diagnostice a byl by někdo z prahy schopen diagnostiku zajistit.
Dle ETK se jedna o A5S310Z prevodovku
Jsem z Prahy tak pokud by byl někdo ochotnej tak by to bylo supr. Díky
Není tu aspoň někdo z Prahy či blízkého okolí kdo by měl s jistotu funkční ten přepínač na vyzkoušení případně i na prodej abych eliminoval aspoň jednu věc?
Jak rozšířená byla netuším nicméně právě jsem to chtěl nejdříve někde zkusit na plně funkčním automatu abych nekoupil tlačítko a neměl jistotu že je plně funkční
Takže případně pro ty co by řešily podobný problém : Neodpojil jsem baterku na tak dlouho aby se v řídících jednotkách vybily asi i kondenzátory a tudíž se jednotky úplně nevyresetovali. Po znovupřipojení baterie přepínání režimů funguje.
Na tohle existuje rychlý řešení, u nás ve Vyškově tomu říkáme BATTERYRESET. Princip: odpojíš oba přívody od baterky a navzájem je propojíš, tím dojde k vybytí všech kapacit tak jak jsi potřeboval. Já si tim na e46 330d rv 2002 rozhejbal rádio