Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jaký olej?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
nicoczech
Kontaktovat uživatele:

#841 Příspěvek od nicoczech »

martilulin píše:To mas pravdu s tema botama.A co treba Bata,ten je o neco levnejsi nez Nike a Adidas a kvalita je tam take zarucena.Mimo to Mogul uz neni ten plesnivy kanystr s tuhou tekutinou co se pral do Shade 120.Pokud ho BMW schvalilo pro sve vozy,nevidim duvod se bat.A to ktery olej je schvaleny se dozvis z te specifikace co je tam uvedena.Kdyz neveris Mogulu,kup treba Texaco,to je o pulku levnejsi nez Shell.

Tak s tim baťou to je jasný ale vem si zíráš na to v televizi na ty voleje na každý rally nebo F1 máš napis castrol shell mogul sem neviděl nikde tak proto tomu nevěřím, určitě by mojí situaci nejlépe uklidnilo tam mít castrol sice za 1600 ale lépe než mobul.... a když si vemeš jak trh zahlcujou šmejdy z číny a tak dále tak se není čemu divit, že lidi jako já se bojí koupit nějakej mogul
martilulin

#842 Příspěvek od martilulin »

To je ta reklama.A aby si tu reklamu a sponzoring mohly dovolit,musi na nej i vydelat.Neni pravda ze Mogul nesponzoruje zavody,ale je to ceska firma a ta v F1 asi nebude,ale mrkni na prestizni souteze co se jezdi u nas,tam Mogul rychle najdes.
nicoczech
Kontaktovat uživatele:

#843 Příspěvek od nicoczech »

martilulin píše:To je ta reklama.A aby si tu reklamu a sponzoring mohly dovolit,musi na nej i vydelat.Neni pravda ze Mogul nesponzoruje zavody,ale je to ceska firma a ta v F1 asi nebude,ale mrkni na prestizni souteze co se jezdi u nas,tam Mogul rychle najdes.

No dobrá tedy myslím že už skorem stejně nemáme už moc co řešit jelikož stejně půjdu koupim castrol sice možná předraženej, ale známej a budu klidnej. Nevěřím všem reklamám a bejt to mogul za bolševika poctivě vyrobenej tak mu věřit budu.
martilulin

#844 Příspěvek od martilulin »

Ono je to fakt o tom,aby mel clovek dobrej pocit.To je jako kdyz natankujes Shell V-Powedieselr a pak vyjde test,kterej ho hodnoti jako naprosto prumernej a zvitezi Benzina,kterou jsem vzdy podcenoval.
nicoczech
Kontaktovat uživatele:

#845 Příspěvek od nicoczech »

martilulin píše:Ono je to fakt o tom,aby mel clovek dobrej pocit.To je jako kdyz natankujes Shell V-Powedieselr a pak vyjde test,kterej ho hodnoti jako naprosto prumernej a zvitezi Benzina,kterou jsem vzdy podcenoval.

Ono je to taky dost o prestyži mezi firmama musej se nutně předhánět jak už kvalitě sponzoringu reklamě a tak dále aby my spotřebitelé měli z čeho vybírat. Například před asi 7 lety jsem si koupil za 2200 boťah značkovej drahej ale mám ho dodnes a kromě zipu nic. Koupit ho od vietnamce tak mu ho za měsíc jdu vrátit. Stejně tak to funguje i u ostatních spotřebních věcí. Jenže někdo může namítnout že jsem chytl dobrej kousek ale jaká je pravděpodobnost chytit dobrej kousek u vietnamce nebo od renomované značky typu nike adidas reebok i třeba baťa. A jakej by jsi měl pocit bejt oblečenej v značkovém oblečení a jakej v neznačkovim a jak by jsi působil na lidi. Když se tě někdo zeptá co v tom máš, řekneš castrol tak si druhej sám pro sebe řekne jo asi mu na tom záleží. Stejně tak jako když jde feťák oškubanej žádat o práci nebo člověk slušně oblečenej s dobrým chováním a postojem k životu. No to se už dostávám docela jinam než bych měl být.
martilulin

#846 Příspěvek od martilulin »

No jo,ale do motoru nikdo nevidi,na obleceni ci obuti jde videt co to je zac.No a najit olej u vietnamce asi bych to nerozchodil.Kamos na jakesi trznici koupil elektrickou pilu,kopie Husquarny,oloupal z ni nalepky a nalepil originalni,jenze jak uriz jednu vetev,bylo po pile.Mooc dobre jsem se bavil.
nicoczech
Kontaktovat uživatele:

#847 Příspěvek od nicoczech »

martilulin píše:No jo,ale do motoru nikdo nevidi,na obleceni ci obuti jde videt co to je zac.No a najit olej u vietnamce asi bych to nerozchodil.Kamos na jakesi trznici koupil elektrickou pilu,kopie Husquarny,oloupal z ni nalepky a nalepil originalni,jenze jak uriz jednu vetev,bylo po pile.Mooc dobre jsem se bavil.

Jeden z důvodu proč bych je odsud vyhnal :D :D No ten olej u nich najít... tak bych fakt asi docela čuměl a myslim si že todle téma tady asi nikdy nemá šanci uhasnout
martilulin

#848 Příspěvek od martilulin »

Ja bych vyhnal vic mensin. :twisted:
Tehu

#849 Příspěvek od Tehu »

zdravim co toto ? http://www.auto77.cz/view_product_detai ... A10W-40-42 do 330d 135Kw ... ? Ideal? Dostacujici? Nebo nejaka jina varianta? Jo bylo tam 10W40 tak bych to chtel zachovat...
Johnny_M
Kontaktovat uživatele:

#850 Příspěvek od Johnny_M »

zdravím... Mám dotaz. Budu se chystat na výměnu oleje v mé E36 323i. Koupil jsem to v německu, motor má najeto 183000km a údajně do něj lili Castrol 0W-40. A teď bych tam chtěl nalít Mogul Racing 5W-40, ale nevím jestli to motoru neudělá špatně... Přeci jen je to změna viskozity a značky... Poradíte někdo?
Tehu

#851 Příspěvek od Tehu »

Tehu píše:zdravim co toto ? http://www.auto77.cz/view_product_detai ... A10W-40-42 do 330d 135Kw ... ? Ideal? Dostacujici? Nebo nejaka jina varianta? Jo bylo tam 10W40 tak bych to chtel zachovat...
tak jsem se nekde docetl ze do diferaku patri Castrol SAF-XJ 75W140 a prevodovky SMX-S75W85 ... Da se tomu verit ??? a nebo jsem nasel ze do diferaku patri MF-LT-1 75w90 ... ? Tak jsem z toho jelen :-( napsal jsem jeste email do renocar Brno tak treba z nich taky neco dostanu... :-D
martilulin

#852 Příspěvek od martilulin »

Ten 140 je do samosvoru a ten druhy je do obycejneho
Tehu

#853 Příspěvek od Tehu »

martilulin píše:Ten 140 je do samosvoru a ten druhy je do obycejneho
takze kdyz mam auto bez samosvoru tak pouziji ten druhy jak do prevodovky tak diferaku ... ? Ale pisete tu myslim nekde ze je mozne olej ze samosvoru pouzit do nesamosvoru ale naopak ne ? Tak ted uz tuplem nevim :-D
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#854 Příspěvek od Brátn Moderátor »

Tehu píše:
martilulin píše:Ten 140 je do samosvoru a ten druhy je do obycejneho
takze kdyz mam auto bez samosvoru tak pouziji ten druhy jak do prevodovky tak diferaku ... ? Ale pisete tu myslim nekde ze je mozne olej ze samosvoru pouzit do nesamosvoru ale naopak ne ? Tak ted uz tuplem nevim :-D

dám ti jednoduchý návod dojeď si do renocaru podle typu auta a motoru ti odlijou tu 140, která je do samosvoru i nesamosvoru a budeš mít klid, kdyby sis to kupoval někde ve flašce, tak se to strašně blbě shání a oni to kupujou po barelech a odlívaj litr za cca 750, udělal jsem to taky tak a je to v pohodě a do převodovky nalej to co je napsaný na převodovce zespod
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
Tehu

#855 Příspěvek od Tehu »

Takze toto mi prislo z Renocaru Brno :-)

Dobrý den,

Olej do zadního diferenciálu Castrol SAF-X0 cena 550Kč/l množství 1,3l
Olej do převodovky BMW MTF-LT-2 cena 450Kč/l množství 1,55l.

Ceny jsou bez DPH.

S pozdravem

Richard Válka
Renocar a.s.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#856 Příspěvek od dsvatos »

jan_matus píše:zdravím... Mám dotaz. Budu se chystat na výměnu oleje v mé E36 323i. Koupil jsem to v německu, motor má najeto 183000km a údajně do něj lili Castrol 0W-40. A teď bych tam chtěl nalít Mogul Racing 5W-40, ale nevím jestli to motoru neudělá špatně... Přeci jen je to změna viskozity a značky... Poradíte někdo?

Klidně to tam nalej. Viskozita 0W-40 je v našem klimatu a pro tento motor naprosto zbytečná. A nový řady olejů Mogul nejsou špatný.
Brody
Kontaktovat uživatele:

#857 Příspěvek od Brody »

Kluci,odesel me diferak a budu kupovat jinej jetej.A budu chtit koupit a vymnenit i olej v tom novem difu.Jen nevim jakej presne bych mohl pouzit.Jedna se o e36 316ku.Bez samosforu.

http://www.aral.cz/automobilove-oleje/P ... oleje.html

jeste nevim jestli hypoidni nebo nehypoidnim soukoli to je :oops: :oops: :oops:
Johnny_M
Kontaktovat uživatele:

#858 Příspěvek od Johnny_M »

dsvatos píše:
jan_matus píše:zdravím... Mám dotaz. Budu se chystat na výměnu oleje v mé E36 323i. Koupil jsem to v německu, motor má najeto 183000km a údajně do něj lili Castrol 0W-40. A teď bych tam chtěl nalít Mogul Racing 5W-40, ale nevím jestli to motoru neudělá špatně... Přeci jen je to změna viskozity a značky... Poradíte někdo?

Klidně to tam nalej. Viskozita 0W-40 je v našem klimatu a pro tento motor naprosto zbytečná. A nový řady olejů Mogul nejsou špatný.

Ok, naleju ho tam... Pro motor chci dobrej olej, ale Castrol se mi zda zbytecne predrazenej. Jen mi slo o ten prechod viskozity, 0W-40 je zbytecny, to je jasny...
36mi323

#859 Příspěvek od 36mi323 »

ahoj, potreboval bych od vas radu. budu taky v mém e36 coupe 323 menit olej a nevim co tam dat. v servisce je jen napsano pri kolika km byl olej vymenen, ale nikde tam neni napsano jaky typ tam byl.. tak nevim, dat tam syntetiku. nebo polo :( jaka je nejlepsi volba? ja osobne bych tam radsi dal nejakou plnou syntetiku 5w40. ale nevim no. :?
coupe_core518

#860 Příspěvek od coupe_core518 »

36mi323 píše:ahoj, potreboval bych od vas radu. budu taky v mém e36 coupe 323 menit olej a nevim co tam dat. v servisce je jen napsano pri kolika km byl olej vymenen, ale nikde tam neni napsano jaky typ tam byl.. tak nevim, dat tam syntetiku. nebo polo :( jaka je nejlepsi volba? ja osobne bych tam radsi dal nejakou plnou syntetiku 5w40. ale nevim no. :?

dle výrobce tam má jít Castrol Edge Sport 0W-40
ale jestli nevíš co tam bylo předtím a motor už má neco najeto tak dej radši 10W-40 polosyntetiku a máš klid, do E36 323i ide 6,5L
Odpovědět