Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

X5 e53

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

Re: X5 e53

#81 Příspěvek od JaraX »

ted ne, ale byl jsem se na jeden dívat, za 250, top a ještě měl LPG
Michal595

#82 Příspěvek od Michal595 »

Keby nahodou o niecom vies kludne daj vediet rad sa pozriem a pouvazujem ze by sla zena X5:))Mna jedine co odradzalon RR bola povest nespolahliveho a stale kaziaceho auta ktore je iacej v servise ako na ceste, priznam sa ze vseci co ich bud mali alebo maju skusenost tak hovorili ze to je uplne ine ako bmw pokial ideo servis, dlho cakach na diely, je to drahsie a hlavne ze stale nieco....ja viem ze ty mas napr podobny nazor na E70 ale co som pocul ze je to niekde inde...ja napr tuto mam rok a viac menej som riesil bezny servis, jedine co nebol bezny servis bolo klima v lete ze bolo nejaku klapku treba odstprajcnut a nastavit ze sa zatvarala a nechladilo auto, a v zime teraz mi na par dni blblo kurenie ale tomu som asi pomohol ja "vysoko osbornym" zasahom.)))
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3773

#83 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Tak to je snad normalni, že E70 patří do ruky ženy :) O tom sem nepochyboval nai na okamyh :) není to moc auto pro chlapa. E53 to je jina.
RR tak jeslti koupíš rád bych to někdy viděl svezl se v tom, samotnýho mě to zajímá, jakej je to rozdíl oproti BMW.
Michal595

#84 Příspěvek od Michal595 »

Osobne nesuhlasim ze E70 je pre zenu...aspon v nasich koncinach teda samozrejme...e53 je u mna uz proste stara nemozem si pomoct u nas v tom uz jazdi dost pocernych obcanov:)A napr u nas skor v RR vidiet zeny viac ako v x5:)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od JaraX »

z toho vyplývá že ženský maj víc rozumu jak chlapi :)
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#86 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Bohužel je škoda, že ten trend jde takovýmto stylem nahoru. Všichni drží dobu globálně. Tzn. co je staré=je špatné, je out, potažmo jak říkáš, ta sorta jiných spoluobčanů tomu ubírá rapidně cenu :(
RR a žena tak možná dopředu, ale na Vysočině s tím někde po městě couvat atp je utopie, na to je to už moc velký, i když jsem se divil jakej obrovskej skok je mezi E53 a E70 na délku přes 20cm a u RR to bude o 40 :)
Jinak nemyslel jsem, že v SK se většina lidí má tak dobře, že kupuje rovnou RR, asi jste nás tou ekonomikou rapidně přelezli :)
Michal595

#87 Příspěvek od Michal595 »

JaraX odkazem doma zene urcite ju potesis:)
Ono je to samozrejem vec vkusu a nazoru kazdy ma co sa mu paci a vyhovuje a co si moze dovolit to je normalne si myslim, preto nebudem nikomu nadavat ci ma to alebo to lebo je to subjektivne co je co nie je krasjie a lepsie...
Nemyslim ze sme vas v ekonomike prelezli zorvna, ale to je celko taky rozdiel madzi SR a CZ ze u vas celkovo vidiet viacej "beznych" aut...na slovensku si kludne niekto kupi RR alebo aj BMW Mercedes len aby mal take auto a bude si splacat leasing a byvat v garsonke ale pred domom parkuje take auto...ja tomu sice moc nerozumiem ale je to tu bezne cize ked prides k nam vidis na cestach omnoho viac bmw a podobnych znaciek aj ked vela krat tarsieho datumu...
laik

#88 Příspěvek od laik »

Michal595 píše:No ja ked som siel kupovat E70 tak som ju hladal mozno pol roka ak nie viac a rovnako som pozeral aj RR, najprv om pozeral sport par krat som sa aj bol odviest a snazil sa presvedcit ze mi to nie je "male" pretoze sa mi to auto pacilo, ale jednoducho ako je rieseny stredovy tunel je to pre mna vrcholne nepohodlne a stiestnene...preto som pozeral po velkom, chcel som ked tak Autobiog cize max vybavu so vsetkym , primerany stav s nejakym absolvovanym servisom atd...a nechcel som kupovat auto rocnik 2005 s 300tis km,...cize som hladal nieco z poslednych kde bol benzin mozne prerobit na LPG a jednoducho som nenasiel nic...cenu som neriesil tak ako som ju neriesil pri E70...ja si nemozem pomoct ale som s nou spokojny , oproti RR je to sportove auto, RR je taky dom na kolesach ze pomaly ani nevies kde si na akej ceste a nemas vobec potrebu nahanat to 180 alebo blaznit sa proste ides...ale ked pozeram co je v ponuke z RR tak je to vsetko diesel, tam som uvazoval chvilu nad 3,6 alebo nad 4,4 ale pos skusenosti s benzinom v E70 sa mi to vozenie paci ovela viac...
Tak to vidím, že to je pro mne vzhledem k věku asi konečná ;) Teď mám E53 4.4 předface v solidním stavu s nájezdem 190.000 a ještě potřebuji najet max 150.000 za 15 let. Fl by se mi líbil víc, ale cítím tam víc problémů. E70 je pro mne 1)zbytečnost a 2) už takový běžný SUV oproti E53, která mému oku lahodí. Já to mám jako přibližovadlo s V8 a hlavně si na tom cením, že to zatím jezdí a co se týká servisu, že by neměl být tak častý, jak to tu čtu. A že je starý? Já už také :D Nechám si ji dokud neshnije. 30 let by mohla vydržet? Já jsem s ní max spokojený pro mou potřebu. Exteriér super, posez, kvalita zpracování, motor, vše OK. Jen ten interiér mohl být o generaci mladší.
U nás jezdí rohatí s merglama nebo 7er, ti chudší s feldama, takže dobrý ;)
Michal595

#89 Příspěvek od Michal595 »

Ak sa mozem opytat kolko mas rokov?:)akoze e53 este exterier dajme tomu ked je pekna ale ten interier uz neviem predychat:) to je ako RR sport teraz je to jeden aspon podla popisu a fota v peknom stave 2006 so 140tis km taka stredna vybavicka ale ok dajme tomu ..exterier je rovnaky ako 2012 takze pekne ale interier je uz mimo proste:)a teda sport ma strasne malo miesta kvoli tomu stredovemu tunelu to naozaj max pre zenu:)
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#90 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

No je pravda, že E53 je vevnitř stará, ono teda je fajn mít sport volant 3 ramenný ten vypadá perfektně, ale ten 4 ramenej je humač naprostej, potom ta palubka kolem budíků ....trochu hranatá a ta navigace to kazí, jinak by to bylo mooooc fajn, mohli na tom zapracovat.
Když vezmeš E65, tak ta šmrc, ani dneska neztrácí prostě to předběhlo dobu. E70 sem čuměl, je fakt jak "nový" rozuměj designem. Introš vlastně kopie F i G, oba prvky si to nese a zvenku je to jasný, kastle přechody vše, ted sem vynechal záměrně zpracovaní.
E53 na to prostě musíš být fanda a to já jsem :) Vem si jen ty blbý světla od Snejka, jak to to auto omladilo, já se zas dívám na ten AeroPacket moc se mě to líbí, něco jako má ženina E70 SportPacket. Vůbec nevypadá, jak obyčejná E70, ta se mě protě v základu nelíbí no, mě se to třeba líbí víc než ///M E70.

Když mrknete na ty fotky, tak každy to auto je zajímavý, ale v obyč základu hmm to rozhodně neeeeeee.

SportPacket předek zadek
ObrázekObrázek

obyč e70
Obrázek

E53 AeroPacket
ObrázekObrázek

E53 obyč
Obrázek

RR LM322 Sport je taky zajímavej
Obrázek
Obrázek

Obyč LM322
Obrázek
Ty RR no jak se řeklo 40 let pořád stejný
Naposledy upravil(a) Arnie_one dne úte 30.01.2018 20:08, celkem upraveno 1 x.
Michal595

#91 Příspěvek od Michal595 »

Ja som osobne vsetky bmw co som kedy mal som mal s M paketom lebo presne ako hovoris zaklad sa mi nikdy nepacil...ten M palet z toho robi uplne ine auto...mne sa interier E70 paci aj dneska po tolkych rokoch stale mi nepride stary ako v E53 napriklad, ano ano E65 je stale dneska pekne ..boli to take nadcasove zalezitosti, mna napr dneska neskutocne sere v novej x5 ten graficky panel, mne to pride jak z pocitacovej hry a nie ako budiky luxusneho auta..keby je to v kii alebo nieco take ok ale proste mne sa paci klasicky budik ako mam...a este bmw to onali strasne farbickovo menia sa farby a neviem co a to tam podla mna nepatri no...
RR to je stale rovnake len svetla sa zmenili predok zadok a tie su krajsie tie posledne tohto modelu dost to omladi, ale tie sa daju prehodit aj na starsie a potom je rozdiel dnu len v budikoch a radiacej pake repktove koliesku..
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#92 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Ano to máš pravdu, třeba E60 s M paketem vypadá nádherně, ale bez něj jak nějakej hnusnej Hjundaj, vím spousta lidí se kvůli tomu naštve, ale já to tak vidím.
E70 v M paketu je taky nádherná o tom žádná a ta spec. modrá barva, to by se mě líbilo.
RR Sport 2016 v bílé je naprosto fantastické auto.

M X5 je fakt pecka
Obrázek

Třeba toto od Startechu :)
Obrázek

E70 M je taky úžasná
Obrázek
Michal595

#93 Příspěvek od Michal595 »

To uplne suhlasim bmw bez M paketu s peknymi kolasami nie je bmw:)mne sa paradoxne viac pacia tie starsie RR ako ti posledne, v novych mi moc nesedi interier ak mam pravdu povedat ..a uz to nie su povestne krabice:))kazdopadne keby menim bmw tak jedine velky RR sport je ni ozaj maly pri mojich rozmeroch..
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#94 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

My jsme taky uvažovali zda nepůjdem do LM322, ženě se taky ta obluda líbila, ale:
- je to satrý <05 a novější 10 je 700 litrů to je ale nesmyls že
- je to vleký (to bylo plus)
- nezanám to
- bojím se servisu
- a nevím kde bych to servisoval

Takže v salooooooně BMW jsme vzali ojetou E70 LCI ve SportPacketu, já bych asi volil (ActiveDrive) ale priorita byla ženina a to se splnilo. Jinak vše "must have" to jinak má (krom kožené palubky a tunelu :) )

Takže strategie je taková, 5 let mít E70 a potom koukat na >14 RR Sport, ale to je čitě hypotetické :)
Michal595

#95 Příspěvek od Michal595 »

Dobry plan:)
Ja keby som nasiel L322 peknu s menej km tak by som asi vyskusal aj ked som bmw pozitiv:) ale suhlasim ako pises trochu sa stale bojim poruhovosti vzduchu elektroniky atd..al k tomu asi viac vie povedat jaraX nie ja ..ja to mam len z reci..
To ze je to vacsie by bolo plus lebo dokazem kvalitne napratat aj E70 a naozaj si neviem predstavit mat limuzinu...aj teraz sa to hodilo na chate bol “super” pristup cez pole a lesnu cestu ..vsetko rozblatene a jedine moje auto sa tam dostalo takze som dalsim trom autam viezol na dva krat vsetku batozinu a nakup:)takze momentalne planujem zostavat pr suv...aj nakladanie malej do autosedacky je podstatne prijemnejsie jak do zeninej novej A3:)
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#96 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Ano tak jak píšeš, pro děcka je to SUV super, E53 bylo první auto, když jsme jeli na výlet kde viděl s auta ven na spusty věcí okolo.
Jinak složení rodiných aut už taky nechci měnit, SUV 4x4 (do lesa na chvojí, pro brambory ideál :) ), limuzína a rád bych kabriolet po tom koukám už dlouho.
Zatím to je tak, že E53 je místo kabrioletu :) E65 denně jede 200 km a ženina E70 4,8 jezdi max 80 :) :) ale je spokjená.
No a já bych rád E92 možná i E46 kabriolet to mě hodně láká E63 tam už nevím, tam je cena enormní. Jenže s tím je spajý, že musím postavit další 2 garáž, takže never ending story :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od JaraX »

tady je to samá dezinformace a samý nesmysl.

- takže LM322 je mikročip a né auto. ten RR je L322!
- Range Rover a Range Rover Sport jsou dva různé modely a naprosto odlišné. žádný L322 SPORT neexistuje!
- Range Rover sport je ošizený model který je zpracováním cca na urovni X5
- Range Rover je plnohodnotný model který je zpracovaný uplně jinak
- E92 není cabrio ale coupe, cabrio je E93, a E63 není cabrio ale coupe, E64 je cabrio
- E64 stojí míň než E93, né víc.
- pokud srovnám náklady tak nejlevnější bude E53 předface, pak E53 poface pak dlouho nic a pak budou L322 a E70ky
- L322 poservisujou stejní lidé co servisují E53
- do L322 je nejlepší motor M62
- ten startech je RR Sport, takže ta nekvalitní potvora, nevidím důvod to kupovat, to už je lepší X5
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#98 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Jaraxi a to je to proč na tebe člověk čeká co napíšeš, já to psal modelově (jasný typ) ty čísla u jíných BMW, jako ty neznám, končím u 7er a X5 toť vše.
A to co píšeš právě já a asi ani ostatní neví i přesto co píšeš se mě ten Sport líbí.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od JaraX »

to já už vím že vám se líbí nekvalítní věci :)
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#100 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

No jo moralisto :) Asi ti budu muset dovést na košt letošní SLivku, abys věděl co je kvalitní .
Odpovědět