Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

N55 vs B58

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
paca

Re: N55 vs B58

#81 Příspěvek od paca »

Měnil někdo adaptivní tlumiče? Měnili i uložení? Sonduji do budoucna. Není to zrovna levná záležitost :)
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#82 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Ano měnil :D Měnili i horní uložení, každý šroubeck a tak :D + mi k tomu rovnou našli vůli ve dvou ramenech, tak měnili i ty.

Většinou odejdou první přední tlumiče, tak klidně udělej jen ty, Ať to není taková pálka pak jako za celý podvozek. Ty zadní vydrží klidně dalších 50k a pak už to není tak strašné ta výměna zadních s uložením.

Kdyby tě napadlo hledat aftermarket, tak asi najdeš jen Bilstein DumpTronic B4 a B6 myslím... na ty B4 pozor, o těch jsem četl na US fóru a lidi co si je dali na jednu nápravu a na druhé měli originál, tak nadávali, že jsou ty Bilsteiny mnohem měkčí než ty originály a auto se chová divně. Pak zjistili, že vydrží ještě větší prd než ty originály a tak stejně šli a kupovali ty originály :D B6tky vychází cenově skoro stejně jako originál...

Pak je ještě jedna možnost.. KW DDC .. je to plug&play náhrada originálních adaptivních tlumičů. V Comfortu jsou prý ještě komfortnější, než originály a ve Sportu tužší a přesnější. Teď je na stránkách KW zase akce a vychází na nějakých 65k komplet, ale bez horních uložení...
paca

#83 Příspěvek od paca »

Díval jsem se, že ty originály nejsou o moc dražší než "žluté" Bilsteiny. Zatím vše funguje, nic nemlátí, tak časem uvidí, dík ;)
Odpovědět