Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jaris330D

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#7841 Příspěvek od Jaris330D »

Jo, to jsem vezl kamose a pta se, kde mas kastlik? Rikam, musis zmacknout to tlacitko. Jasne, ze zmackl cd changer. Rika, ty vole. Co to kurva vypadlo za cihlu? Kdyz jsem mu rekl, ze zasobnik do cd changeru, tak se mohl potrhat.
Michal595

#7842 Příspěvek od Michal595 »

Snejk píše:je videt ze jeste neochutnal specialni loketkovy samostril... to je tlacitko loketky ktere je prepajcnuty vejpul. takze zavrenim loketky se tlacitko vymrsti kamsi do interieru.... da se s tim pocitat a nacvicit si skvelej kouzelnickej trik kdy letici tlacitko chytite v letu .. jinak skonci nekde v prdeli...
joo je to vesele tlacitko...
stejne jako kdyz mate prazdnej zasobnik na cdchanger a ten se vymrsti jak toast z toastovace a skonci v kline prekvapenyho spojuzedce co je retard a bud nakopnul nebo z prdele zmacknul to tlacitko na vysunuti.. :lol:
Toto caka asi moje tlacitko laktovky:))zatial este nelieta introsom ale zacalo nadskakovat po zavreti:))aspon viem co bude druhy level...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7843 Příspěvek od JaraX »

však to tlačítko se dostalo i do těch carthrottle videi, kdy vyskočilo a schovalo se do držáku napoju
já to mám ve všech svych sedmach krasně nove, vonavě, neomačkane, za ten litr to stalo
Jaris330D

#7844 Příspěvek od Jaris330D »

Myslite to tlacitko na otevirani loketky? OEM - 51167002397. Podle ceniku stoji 4 500 kc.
soukupadam

#7845 Příspěvek od soukupadam »

To je ale to prehistoricky rozdeleny ne? To novejsi kupujes jenom ten vnitrek s tlacitkama za 50 euro zhruba
kurevtor

#7846 Příspěvek od kurevtor »

ten changer v sedmicce je samozrejme totalni picovina co se tyce umisteni. Zaprvy staci, aby na to spolujezdec jen dejchnul a dvirka se trosku vklopi dovnitr, zadruhy to pada do klina, kdyz to otevres pri jizde do kopce a zatreti to mate ohledne cudliku na prihradku. Na druhou stranu kdo vozi v sedmicce spolujezdce at jde do pici, vlastne resim zbytecnost :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7847 Příspěvek od JaraX »

a já si pochvaloval jak nemusím chodit do kufru měnit CDčka
Jaris330D

#7848 Příspěvek od Jaris330D »

Ten CD changer neni spatnej. Nemusim v zime do kufru. U Golfa ho mame pod loketkou.
Filozof

#7849 Příspěvek od Filozof »

já dám CD do kufru ...6ks a jednou za měsíc či dva to vyměním ...a měsíc či dva to poslouchám ...vubec mi to nevadí ... ovšem bluetooth by byl lepší na párování s mobilem už na tom pracuji.

Zajimavé je ovšem jedna skutečnost že originální CD hrají opravdu líp a kvalitnější jak sebelepší vypálené CD. Nevím čím to je ale prostě originál je originál.

JARAXI - tlačítko za litr ? Hmm no raději nic. Kdybych to řekl nahlas asi někdo zavolá chocholouška na mě.

Zkusím se hluboce zamyslet zda u e38 takto odchází tlačítka ... no dá se říci že ne. Asi to vypadá že kvalita některých dílů byla ještě u e38 daleko větší ...

A jinak poznatek na konec. Pár jedinců prodalo e65 a šlo zpátky k e38 ? Proč tomu tak je ? No důvodů může být hned několik. :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7850 Příspěvek od JaraX »

celej ten mechanismus s dvouma tlačítkama a západkama stojí litr
na E38 se vyšoupovají tlačítka volantu, a stojí v BMW 4000Kč!!!!
podívej se jak vypadaj tlačítka v E65 co mají najeto 700k, jsou jak nové.
e38 na to trpěla víc, i ale ne nijak výrazně, nejhorší jsou pětky, tam to řešíme furt
Filozof

#7851 Příspěvek od Filozof »

Jaraxi jo tak volant ano to máš pravdu tam je to klasika ale nezapomeň že o volant se furt někdo otírá a figuruje tam agresivní pot u některých navíc jsou to tlačítka co se používají snad denně takže těmto jedinným bych to odpustil.

U e65 jsou dvě které jsou nečitelné snad na všech e65. Myslím ty na středovém tunelu.

Jinak víš že e65 mám rád ale asi jako jedinné dvě auta 7er kdybych mohl si nechám jak e38 tak e66 ..protože každé to auto nabízí něco jiného.
Jako daily by stejně bylo nejlepší nějakej koncern a BMW 7er na víkendy pro radost a parkovat v suché garáži. Auto by tak bylo stále připravené na delší trasy.

Ale chápu tebe že bys nesnesl nic jiného než e65/e66....tak pro tebe asi jedině krátkou jako daily a dlouhou na víkend.

Stejně jsem zvědavej jak dlouho KULT AUTA 7er e65 vydrží... tady na BMWKLUBU. :)

Počítám do té doby než spadnou géčka do cen dnešních Fxx modelů.
Jaris330D

#7852 Příspěvek od Jaris330D »

No, ale podle ceniku BMW OEM - 51167002397 stoji 4200 kc, tak jedine, ze to maj online spatne.
soukupadam

#7853 Příspěvek od soukupadam »

tohle je ono 51 16 7 146 658
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7854 Příspěvek od JaraX »

Filozof píše:Jaraxi jo tak volant ano to máš pravdu tam je to klasika ale nezapomeň že o volant se furt někdo otírá a figuruje tam agresivní pot u některých navíc jsou to tlačítka co se používají snad denně takže těmto jedinným bych to odpustil.

U e65 jsou dvě které jsou nečitelné snad na všech e65. Myslím ty na středovém tunelu.

Jinak víš že e65 mám rád ale asi jako jedinné dvě auta 7er kdybych mohl si nechám jak e38 tak e66 ..protože každé to auto nabízí něco jiného.
Jako daily by stejně bylo nejlepší nějakej koncern a BMW 7er na víkendy pro radost a parkovat v suché garáži. Auto by tak bylo stále připravené na delší trasy.

Ale chápu tebe že bys nesnesl nic jiného než e65/e66....tak pro tebe asi jedině krátkou jako daily a dlouhou na víkend.

Stejně jsem zvědavej jak dlouho KULT AUTA 7er e65 vydrží... tady na BMWKLUBU. :)

Počítám do té doby než spadnou géčka do cen dnešních Fxx modelů.
filozofe přemýšlíš někdo o tom co píšeš? to si jako myslíš že tlačítka na volantu na E65 nikdo nepoužívá ale u E38 se o ně někdo furt otírá? o tom že ty tlačítka loketky má E65 vyrobený nahovno se bavit nemusíme to je jasny, ale 150tkm vydřží krásný a jednou za 150tkm nemám problém za to dát litr.
proč si myslíš že je na daily lepší koncern jak BMW?
myslíš že Gčka jsou lepší jak Fka?
mě kult E66 vydrží než přejdu na jinou značku.
Michal595

#7855 Příspěvek od Michal595 »

soukupadam píše:tohle je ono 51 16 7 146 658
mrkol som to u nas 41eur...len asi nebude uplne prdel na 10 minut ze si to prehodim co?to sa nejak cela laktovka musi nejak rozobrat?
TANN3R

#7856 Příspěvek od TANN3R »

Filozofe, ty seš fakt divnej. Filozofovat nad tím, že si pořídím e65 na denní ježdění a e66 na víkendy, to už mi přijde fakt zvrácené :lol: . Největší výhoda e65/66 je to, že s ní můžeš najíždět spousty km a není ti to nepříjemné, spíš naopak, čím víc jezdíš, tím lépe. To auto fakt není žádná výhra pro někoho, kdo najezdí denně 10 + 10km.

Ovšem jako největší úchylárna mi stejně přijde, koupit si sedmu jako víkendovku. To je prostě úplně proti přírodě. Vůbec smysl víkendovky vidím spíš v tom, že si koupím fakt velkou píčovinu, která je hrozně zábavná ale prostě nejde provozovat každej den, protože komfort, spotřeba, prostě po dvou dnech ti praskne hlava, zabiješ apod. Ale jezdit celej týden passatem a o víkendu se teda slavnostně projet v klidu normálním autem, to mi hlava nebere :lol:
Filozof

#7857 Příspěvek od Filozof »

Tanner musí na to koukat z té ekonomické stránky.... auto dáš do TOP stavu je to vonavka pak je lepší jej mít na víkendy ...a najedeš třeba jen 5-7000km ročně.

Pokud to je auto na denní ježdění tak se toho bude i více srát na autě. No pak stále něco řešíš ...takto u pašíka nemáš co moc řešit ...jezdíš a občas to umeješ a hotovo ... :lol:
A v garáži máš modlu BMW ... to už je fuk zda 6er či 7er ... prostě je tam tvé vymodlené auto o které pečuješ. Nestojí tě to pak takovou raketu když furt něco řešíš xkrát do měsíce.

Další možnost mít otloukánka a řešit jen to základní pak to třeba taky funguje ale není to takovej požitek.
Brát auto ráno na 4-8km jízda a pak odpoledne kde je 5x start motoru ...cajdáky po městě a domu ...to je uplná škoda přeci. Ikdyž jarax by řekl že v 7er uplně všude ikdyby měl jet 500m do obchodu. :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7858 Příspěvek od JaraX »

pašíka nemusíš řešit, umyješ, a občas do toho 40k za ramena, občas DSG za 50 atd :D
pokud se teda nebavíme o B4.
ty asi nevíš kolik stojí provoz třeba trojkové oktávky že? že třeba se běžně u 3 letyho kusu musí měnit radiator apod.

rozhodně vyjde mnohem levněji než provozovat novější koncern starou E65 na kterou budeš zlej a nebudeš si nic vymýšlet.
rozdil v BMW je jen to že lidi vymyšlí, todle vylepším, todle opravím, tady to předělám na facelift.
a ten servis stojí furt stejně, tam se posere furt stejně věci jeslti jedeš 5k ročně nebo 50k ročně, nejvíc do toho sypou ti co nejmín najedou.

třeba já koupil za 80k tu hnědku, dalších 120k se do toho dalo, a ted tím bud jezdi žena nebo zakaznici, nic to nechce. teda chce, volal mi ted kamarád co ji má půjčenou že budou potřeba zimáky. za rok to sjelo gumy, protože to najelo asi 40tkm.
Naposledy upravil(a) JaraX dne čtv 31.10.2019 14:04, celkem upraveno 1 x.
Jaris330D

#7859 Příspěvek od Jaris330D »

soukupadam píše:tohle je ono 51 16 7 146 658
Jenze ja ty tlacitka mam cerny a okolo to stribrne se loupe.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7860 Příspěvek od JaraX »

tak ale toho je všude mraky jak novyho.
a tlačitka nemáš černy ale tak ojebany
Odpovědět