Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

naše 6er

Vše o o E24, E63/E64, F06, F12/F13, G32
Odpovědět
Zpráva
Autor
TANN3R

Re: naše 6er

#761 Příspěvek od TANN3R »

To je ale to stejny, jako chce každej na obyč e63 M bodykit, ten tam taky nepatří a nikdy tam z výroby být nemohl. Mimochodem, ten face nárazník na předface e65 se mi vůbec nelíbí, a minimálně jednou týdně to Jaraxovi nezapomenu připomenout :D

A srovnávat nákup nevybavené 6er a 7er taky nejde. Sedma stojí většinou stejně, takže se nevyplatí kupovat bez výbavy, ale sehnat vybavenou šestku v hezkym stavu, tak se pohybujem tak kolem 500k jen v nákupu, a to je prostě už hrozná cena (když trvá někdo na všech kravinach jako soft close, ACC, night vision atd). A ta Jaraxova, když jsme ji kupovali, rozhodně neměla žádny extra vady navíc, než co tyhle auta běžně mají. Chyceny gufera a popraskany vodící lišty má skoro každej na V8.

On se Jarax zase uklidní, až bude auto složeny a venku krásně :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#762 Příspěvek od JaraX »

- ono stejně bych těžko sehnal lepší 6er i když bych si 100k přidal, prostě vybavené nejsou a dávat 580 za vybavenou ale pořád předface s 2x tolik kilometrama se mi nechce. takže si doladím pár věcí a bude to OK
- ono to je prostě o tom že si každej myslí jakej má top stav, a nebo prostě pár svítítích kontrolek a nějaký kouření neřeší :D
- a myslíš že jde zkombinovat DO se zrcátka s FLA z obyč zrcátka?
- já su houby tunič, nějaký face blinkry, jiny kolečko idrivu atd sou nuda když tady každej 6er snižuje že to vypadá jak kdyby to mělo 100lety pružiny, cpou na to hnusny neorigo kola a velky spoilery a pod nárazníky, to pak nějaký face blinkry jsou uplně zanedbatelná operace.
- takže souhlas že co v BMW navrhli je TOP a nic není víc, ale sáhnout občas pro něco do facu nebo do Mpaketu, nebo do Individualu není vubec špatny.
Sweden

#763 Příspěvek od Sweden »

Jardo vesměs s tebou vždy ve všem souhlasím ale tohle brečení ohledně 6er mi už přijde trochu dětinské ;) . Holt vše má svou cenu a ano záleží zda to je 6er nebo 7er, s tím :) fňukáním mi přidej jako by jsi značku bmw objevil teprve včera :D

Tak prodej tu svou podle tebe nevybavenou 6er a kup Snejkovu, ten tam má tuším vše po čem toužíš, až teda na i drive kolečko s houslovým klíčem :D
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#764 Příspěvek od JaraX »

Ale Snejkova stojí dvojnásob, a furt to bude prostě málo muziky za strááášně moc peněz.
to radši doladím tu svojí :) já jsem prostě jen zvyklej mít za málo peněz hodně muziky a najednou mám málo muziky za hodně peněz. zatím ale nelituju, jen mě to sere.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#765 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

s těma cenama to tak je no, já jsem koukal když jsem kupoval tu svojí i na 650i (byly teda jen v D) a rozdíl byl při podobném nájezdu mezi 100-150K, to mi nepřišlo adekvátní... FL, nedejbože individuál, to je fakt k těm 600K i víc; tak jsem vzal 645Ci ;) ta mi přijde, že jsou všechny podobně vybavený...
ta Snejkovo bude bez diskuze bez problémů, no 580 je řacha :)

zrcátko by mělo jít, nějak to vymyslíme... teď jsem se na to díval, mám tu to starý vyteklý rozberaný
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Sweden

#766 Příspěvek od Sweden »

Však já bych si taky rád pobrečel ale nechávám si to pro sebe :D , vím, že ty věci stojí strašný petelice a prostě se to musí ladit po zvolna no. M6 zrcátka 18k, LCI blinkry 14k, GO N62 tak 70k, nové přední M6 kotouče 12k ... no a sem tam přes kilo a nic nemám, a to nejsem naštěstí ujetej na technické serepetičky :D , ještě že mám před stavbou baráku, takže mám o peníze postaráno, ale LCI blinkry bych moc chtěl :(
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#767 Příspěvek od JaraX »

zase má to i svoje výhody, že na to nikdo nemáme prachy, tak si každej koupíme 2-3 věci a nemáme všichni full 6er se vším, kdyby to stálo jak na E65 a byl dostupny, tak to všichni naperem výbavou k prasknutí.
Stepan1

#768 Příspěvek od Stepan1 »

Kde je na prodej ten Snejkův zázrak? Tátu prohání už druhá krize středního věku, mrkl bych na to.
Aktivní řízení patří zakázat. A už vůbec to nespojovat se sportovní jízdou. Od posledního koncernu po Fka bmw to stálo vždycky za hovno.
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#769 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Stepan1

#770 Příspěvek od Stepan1 »

dik
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#771 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

A je tam ...
Přílohy
IMG_20180521_192303.jpg
IMG_20180521_192303.jpg (70.25 KiB) Zobrazeno 4679 x
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#772 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

TANN3R píše:Tak hlavně Arnie je očividně ten příklad, co jsem tu kdysi psal, kdo by si e63 kupovat neměl. To auto nenabídne ani extra zpracování, ani spolehlivost, ani komfort, Logic v tom v podstatě nehraje, proti e65.. Jenže pak je tady jeden aspekt, který Arnie prostě nedokáže ocenit, a to jsou jízdní vlastnosti. E63 s dynamicem v tomhle víceméně nemá konkurenci, navíc s V8. Jakákoliv jiná konkurence, co se řídí a chová podobně, stojí min dvakrát tolik.

Jinak s tou M6 jste to pojali vcelku naivně. Jasně, preventivní výměna ojničních ložisek je nutnost, ale ten motor je prostě celkově náchylnější a jakýkoli problém na bloku už se horko těžko bude řešit sháněním použitého motoru. Ty sedmikvalty a diferenciály normálně odchází a jsou to statisícové položky. Samozřejmě, auto co bude jesdit v městě s lehkou nohou, tohle nemusí dlouho potkat.
Arnie_one píše:Je fakt, že já ty jízdní vlastnosti neocením, viděl jsem ty auta jen stát, to cabrio má ale opravdu něco do sebe. Cenově máš, ale asi pravdu, ze jak 645/650 nabidne luxusni svezeni. Skoda mohl me nekdo svest, ale to se ten den asi nedalo :)
Za me tedy dojem zvenku moc pěkny Bangle zenitr pro me dsikutabilni.
TANN3R píše:Právě už sem to tady někomu dřív psal, je to o tom, co od toho auta člověk čeká a požaduje. Někomu stačí, jak to vypadá a to ho na tom autě baví, někdo se zas chce hezky, svižně svést na okreskach, na což je 6er úplně dokonalá. Pak máš M6, která je zas pro mě o vesmír jinde, ale prostě pokud to auto nepoužíváš určitým způsobem, tak to nemůžeš nikdy docenit (teda když pominu lidí, co si to kupují jen kvůli machrování).

Si někde prolez CL W216, to je za "normální" peníze asi největší a nejlíp zpracované kupé. Zároveň teda jízdou úplně naopak zaměřené, než e63.
přijde mi, že tu jde řeč o E63, tam po dvou lahvích vína možná dokážu pochopit nějaké výhrady vzešlé ze srovnání s E66 (ikdyž tohle porovnávání je i tak přitažený za vlasy, ale budiž), pokud se budeme bavit o E64, tak je to ale absolutně a totálně mimo mísu... porovnávat limuzínu a kabriolet... na to auto se nadává, ale nikdo nepřišel s alternativou

Nevím spíš proč si lidi nekupujou tu E64, čeho se bojí? natáhneš střechu a máš kupé... a v tu chvíli jseš ochuzenej o ten zvuk (pak trochu chápu, že někdo může bejt rozčarovanej z E63), ten zvuk je :bomb: pro mě je to půlka auta
velká škoda, že jsi se Arnie nemohl svést, já jsem už řídit nemoh :) tak by sis sjel ty, ale stály tam za mnou další čtyři auta... pokud se ti líbí kabriolety, tak by tě ta jízda přesvědčila...
je cenově pod E93, zároveň technicky nad, podle mě není co řešit

co se týče designu, to auto jsem strašně dlouho ignoroval, divný, zbytečný... no, mýlil jsem se, chce to nějak nechat v sobě uzrát :D
koukni na tohle, něco o vývoji atd., možná dostaneš odpověď na tvoje otázky, resp. postřehy
https://www.youtube.com/watch?v=CaHup6viPIU&
https://www.youtube.com/watch?v=O9ydcx2ibXA
https://www.youtube.com/watch?v=6vgJ49NDbvs&
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
TANN3R

#773 Příspěvek od TANN3R »

Však já e63/4 nehaním, právě naopak. To byla reakce na Arniho, že se tam nevejde, že logic nehraje atd. On je zvyklej na e65, navíc ocení právě věci a funkce, ve kterých nemůže e64 nějak excelovat (komfort, sedačky, místo..).
Jen s tebou nesouhlasím s tím kabrio vs kupé. Natažením střechy z kabria nikdy kupé nebude a na cestě je to velkej rozdíl v tuhosti kastle.

Co se designu týká, tak je to jak píšeš. To auto je spíš tak škaredy, až je nádherny:). Hlavně na fotkách se mi šestka nikdy nelíbila, ale naživo je to pecka.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#774 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

jo takhle, tak to rozumím, je otázka na co to chceš a co jsi ochoten obětovat, já si třeba dokážu za sebe představit, že bych kvůli designu, jízdním vlastnostem a určitý exkluzivitě upřednostnil na dlouhé jízdy E63 před E65 na úkor komfortu atd.

pokud ale člověk hledá primárně kabrio, tak to takhle vzít nejde... i proto obětuju větší tuhost a ještě lepší jízdní vlastnosti u kupé
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#775 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Tak pokud je E64 větší než E93 tak není o čem uvažovat, protože už ta 6er je "trošku" ztísněná a pokud je dražší, tak se člověk nemá moc, jak rozhoupávat. Škoda je opravdu té jízdy, bez toho, aby to člověk projel neví.
Když jsme kupovali E53 nebyla moc hezká zvenku, nic moc, vevniř nevyčištěná, žena chtěla jet pryč, když to nastartoval bylo clekem jasno pote s náma jel do mírného kopce a člověk prostě věděl, že to chce. Asi tak by to mohlo být u té E64.
Naposledy upravil(a) Arnie_one dne úte 05.06.2018 09:16, celkem upraveno 1 x.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#776 Příspěvek od JaraX »

v e93 je víc místa jak v E64
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#777 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

pokud se bavíme o místě vepředu tak není, vzadu říkáte, že je místa víc, ok, nezkoušel jsem :)
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#778 Příspěvek od JaraX »

ve předu je místa +- stejně, trojka je celkem prostorná.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#779 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

asi o 3 cm míň na šířku, ale to je detail...

tady přesně :)
http://www.7-forum.com/bilder/news/2006 ... .php&ort=0

http://www.treffseiten.de/bmw/info/mass ... _07_07.pdf (2. strana)
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#780 Příspěvek od JaraX »

v těch rozměrech ale nejsou tunely který má 6er větší, to tak nemužeš hodnotit, musíš si tam prostě sednout
Odpovědět