Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#7441 Příspěvek od JaraX »

nedávno přijel zákazník že mu E66 začala strašně drncat, a já říkám, od kdy vám to dělá? "no co jsem přezul na 20ky" takže asi tak, na sedmě je cokoliv na 19" už prostě moooc, natož 21"
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#7442 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Tohle samozřejmě chápu. Ale já budu přesně ten, co Ti bude do obličeje tvrdit, že je to v pohodě. :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7444 Příspěvek od JaraX »

pak ale nemá smysl si koupit sedmu
mcfil

#7445 Příspěvek od mcfil »

Mahla píše:Tohle je taková loterie. Doufám, že to klukům vyjde, bude to dobrá koupě a ještě lepší zážitek budou mít z cesty. Na to jen tak nezapomeneš, jet koupit auto 1200 km východně. Hned bych jel, ale za 2 týdny jedu mnohem dál a tenhle výlet, ač pro mě v poho reálný, by asi už moje žena nerozdýchala. :lol: :lol:

jo a je to dokonce 1500km :sad2: :crazy:
Naposledy upravil(a) mcfil dne čtv 10.10.2019 11:11, celkem upraveno 1 x.
mcfil

#7446 Příspěvek od mcfil »

Pajk85 píše:Nejsou repliky jako repliky. Pokud je to něco dobrýho, tak to možná bude kvalitou jak originál. Teda krom váhy kola, repliky jsou těžší. Ale rozhodně není pravidlem, že všechny repliky jsou blata. Naopak.

Osobně bych na 21” klidně jezdil, kola dělaj auto. Co se týče zápisu do TP, tak je to naprosto primitivní záležitost. :arrow: E65/6 má 21” kola i v originálu - 128čky. Takže by to mohlo být standartně i v TP. Já to tak aspoň u své 3er mám. Ale tohle je hodně i o úředníkovi při přepisu. Až se to auto bude dávat na český TP, je potřeba se usmát, poprosit, donést čoko nebo vínko ze slušnosti.
no myslím že tady aby ti to zapsali do techničáku (a ty pak případně nepřišel o pojistné plnění), tak to už v techničáku muselo být zapsíno nebo to musí udělat ty a k tomu potřebuješ technický list k těm kolům. Což je u replik právě problém. U kol z druhé ruky ani nemluvě (bavím se o rozměrech nezapsaných v TP), protože na ty ti nějakej prodejce technický list nedá a řekne. kup si u mě a dostaneš ho.
řešil jsem to u Breytonu 20" na 530i a ti to vystavili za poplatek, ale ty kola byly originál.

Určitě to někde a někomu, s někým jde úplně levně na pohodu. Ale já to neumím
Fido

#7447 Příspěvek od Fido »

Létám často do Pobaltí a mám pár postřehů:

1) je tam hodně lidí s ruskou mentalitou, takže vše musí vypadat velce a draze, tahle auta jsou tam oblíbená, stav se dost různí a na servisu se obvykle šetří (třeba pneumatiky tam jsou nejrozšířenější cokoliv z Číny, stojí to málo a v jejich zimě to prý funguje, protože nejezdí nijak zvlášť rychle, ono to tam ani nejde)

2) silnice zvlášť v Rize a Vilniusu jsou naprosto šílené, spousta výmolů je na utržení kola, Estonsko je na tom o fous líp, ale taky žádná hitparáda

3) Kromě pár kilometrů v Litvě není dálnice, ale obyčejná okreska a je tam HODNĚ radarů i hlídek policie a to i uprostřed lesa/louky kde jinak není ani živáčka

4) V Estonsku je výrazně dráž než v Litvě a Lotyšsku - kvůli Finům, kteří to mají kousek a je to pro ně i tak výrazně levnější

Třeba se vám to bude hodit.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#7448 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Typový list vystaví kde kdo. Na netu 1000-1500Kč. Problém je, že je velká pravděpodobnost toho, že nenajdeš kola se stejným ET, možná i šířkou. Ovšem s pneu problém nebude. Pokud máš v ruce TL, tak pak stanice STK, která musí mít technika, co může dávat razítko typu "K". Necháš tam asi 400Kč, na úřadě pak 50kč. Druhá varianta je, že pokud řešíš přepis celýho auta ze světa, tak si tam za "úsměv" necháš dopsat vše, co lze (podvozek, podložky, jiný ráfky). Kdybych to neřešil a to obě varianty, nepsal bych to. Samozřejmě, ideální je mít známého na těchto místech.
mcfil

#7449 Příspěvek od mcfil »

A to nemám. A můj úsměv většinou lidi nasere nebo odradí :-(
Itchythefirst

#7450 Příspěvek od Itchythefirst »

Hodne zalezi na urednikovi, co by ti to do TP zapisoval. Na Golfa mi v Praze - Bohdalci kola nezapsali, baba arogantni az na pudu a ze prej potrebuje razitko z STK ci odkud a ze tam jsou jen v pondeli a ve stredu a at ji s tim neotravuju.
S tema samyma papirama (typovej list a TP) jse dosel na urad do Pelhrimova, zenska uplne v pohode a za 3 minuty jsem mel hotovo.
Pajk85 píše:Druhá varianta je, že pokud řešíš přepis celýho auta ze světa, tak si tam za "úsměv" necháš dopsat vše, co lze (podvozek, podložky, jiný ráfky).
Tak na tohle muzes na Bohdalci zapomenout, to driv pokvetou hrabe ;-)
ettore

#7451 Příspěvek od ettore »

Mcfile, když jsem si přečetl komentář od Fida, tak asi zajímavá informace od majitele bude, kolik to mělo najeto, kdyz to přivezl do estonska...
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#7453 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Itchythefirst píše:Hodne zalezi na urednikovi, co by ti to do TP zapisoval. Na Golfa mi v Praze - Bohdalci kola nezapsali, baba arogantni az na pudu a ze prej potrebuje razitko z STK ci odkud a ze tam jsou jen v pondeli a ve stredu a at ji s tim neotravuju.
S tema samyma papirama (typovej list a TP) jse dosel na urad do Pelhrimova, zenska uplne v pohode a za 3 minuty jsem mel hotovo.
Pajk85 píše:Druhá varianta je, že pokud řešíš přepis celýho auta ze světa, tak si tam za "úsměv" necháš dopsat vše, co lze (podvozek, podložky, jiný ráfky).
Tak na tohle muzes na Bohdalci zapomenout, to driv pokvetou hrabe ;-)
Chápu :D Ono to funguje všude jinak. Ale to je tak se vším.
petr3141

#7454 Příspěvek od petr3141 »

https://m.mobile.de/auto-inserat/bmw-75 ... ml?ref=srp

Už jsem jí sem jednou dával, teď zlevnila na 5.5K... Celkem vybavená a club sedačky... Pro někoho, kdo chce krátkou, nemusí mít individual a nevadí mu pár oděrek, mi to přijde dobrá nabídka
cheater

#7455 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 23:14, celkem upraveno 1 x.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7456 Příspěvek od JaraX »

tak aspon máš pak výlet
Michal595

#7457 Příspěvek od Michal595 »

tomas777

#7458 Příspěvek od tomas777 »

Pajk85 píše:Nejsou repliky jako repliky. Pokud je to něco dobrýho, tak to možná bude kvalitou jak originál. Teda krom váhy kola, repliky jsou těžší. Ale rozhodně není pravidlem, že všechny repliky jsou blata. Naopak.
Tak schválně. Prosím nahoď link na ty, který teda naopak nejsou bláta.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7459 Příspěvek od JaraX »

Michal595 píše:Ked sa nechce daleko jazdit:)

https://www.tipcars.com/bmw-rada-7/seda ... 40451.html
zrovna jsem ji pánovi hodnotil

- Není to long, menší rozvor, hůře tlumí
- Základní hrubá kůže nasca
- Obyčejná černá metalíza
- Nemá nivelaci podvozku – pokud se udělá LPG, zadek pak sedí na zemi, taky o něco huře tlumí
- + plně vybavená multimedia – tzn Logic7, DVD changer, CD changer, zadní idrive, TV, chybí jen raritní DAB tuner
- + plně vybavené sedačky, bohužel v té hroší kůži a bez masáží, které je lepší nemít
- Chybí asistent dálkových světel, aktivní tempomat, noční vidění nezávislé topení, dálková klimatizace,
- Chybí komfortní bezklíčový přístup, chybí roletky na zadních bočních oknech (4x), chybí skivak, chybí vyhřívaný volant
Michal595

#7460 Příspěvek od Michal595 »

Jasne ze neni dokonala ale za tu cenu ak je v slusnom ako tak stave myslim neni moc co riesit...
Veci ako asistent dialkovych, skyvak, vyhriavany volant nie su az tam narocne financne dorobit v buducnosti myslim..
Odpovědět