Přečetl jsem ci tohle celé vlákno a potžeboval bych pár věcí.Byl jsem rozhodnut koupi E39 a házel jsem dotaz do sekce 5er a nikdo mi neodpověděl. po přečtení těchto mnoha stránek začínám chtít E38. Potřebuji pár rad. Od jakého roku byl 4,4 vanos? Jak tady zmiňuješ ty aktivní tlumiče, kolik teda stojí repase jednoho nebo třeba ceny na vrakáči. Já nic nenašel. Jak se pozná u sedmy zajímavá výbava, já vždycky chtěl long a výbava pro mě byla televize vpředu a display klimatizace vzadu jinak už jsem měl E32 takže jsem si za dva roky něco užil a mám v tom za sebou i nehodu.
když jste u těch tlumičů... mám E38, krátce, a když se mi povede vymést větší díru tak se celý auto otřese že mám pomalu strach aby ze mě něco neupadlo... jsou tlumiče v prd**i, nebo je E38 takhle tvrdá?
bawou píše:když jste u těch tlumičů... mám E38, krátce, a když se mi povede vymést větší díru tak se celý auto otřese že mám pomalu strach aby ze mě něco neupadlo... jsou tlumiče v prd**i, nebo je E38 takhle tvrdá?
to chce vidět, projet, buhvi cotam kdo naprasil. máš EDC?
To můžou dělat i jiné věci na podvozku, nejen tlumiče.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
no heleť, možná to zní blbě, ale nevím co je to EDC. E38 je moje druhé auto a před tím jsem se vozil na Oplu Astře F u kterého určitě ani inženýři od Opelu nevědili co to EDC vlastně je... možná když bys mi napověděl co je to EDC a jak poznam jestli tlumiče na mém autě EDC mají, byl bych ti vděčnej...
EDC jsou tlumiče s elektronicky ovladatelnou tuhostí. Poznáš to podle toho že na panelu vedle tlačítka ASC+T nebo DSC máš i tlačítko S-EDC.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Bude bohatě stačit za Snejkem, řekl bych že to bude v rozumných mezích.. Jinak jsem taky určitě pro e38, jako Snejk, ale bohužel nejsem ten správnej zaslepenej "fanatik"...
tak jste me neuveritelne navnadili, ale jsem porad naivka, kolik si mam tedy pripravit na slusne E38 aby byla bez investic? nebo tedy s jakym objemem prostredku je lepsi pocitat a rocne a kolik let provozu by to jeste mohlo zastat jako hlavni auto. Najezd cca 15000 rocne 1/3 Praha centrum, zbytek dalnice. Nedavno jsem v servisu potkal typka s yachtickou a rikal ze ac mechanik tak mu stoji protoze do toho dava 40 000 rocne na opravach a nejsou k dispozici dily - autokelly slezska, Praha 3. brezen 2011.
mel jsem suncicku probe a zle me skolilo se spojkou, chlazenim, loziskama v kolech zkratka porad se tam neco sypalo a nerad bych zase stravil vic casu v garazi nez na silnici. Diky za podnety.