Jasně, ty US auta vždy budou takhke zpáteční, na druhou stranu je to jedna z věcí, co mě na tom fascinuje - ta jednoduchost. Prostě V8, manuál a svor.
Kabrio nechci, nemám rád, když na mě někdo čumí, takže bych stejně jezdil furt se střechou nahoře
Já už koukal po všem možném, od 370z, přes Vette, Mustang, až po E55 amg a skončil sem teda v oktávce
Dost možná už mě to otrávilo natolik, že na to seru. Uvidím, psal jsem si teď akorát s majitelem jedné 650i, tak tomu třeba dám ještě šanci.
tanner je ještě mladej kluk, takže ještě nedospěl do kabria, ještě 5 let zpatky bych řekl že Mko v kabriu je totalni nesmysl, ale ted bych ho chtěl, prostě užít si ten zvuk, to mě naučil Pesa, a Tannerovi už se chysta jedna briketa E65, at má daily co za to stojí a pak si koupí něco na svezení. Ti lidi s amerikama jsou fakt divní, to mě od tech aut odrazuje a vlastně je to jedna z věcí co mě na BMW baví, ti lidi, když se dozvím že HonzaD93 jel vozit borca z cartecu at si zkusí sedmu, a že tady MartinK nabízí každýmu svezení a další takový, mám z vás radost, někdy mě to tady na bmwklubu pěkně sere, ale kvuli takovým lidem si říkám že to má smysl.
Lidi kolem amerik nejsou divní, právě že jsou naprosto v pohodě, vezmu Tě někdy na sraz kde je z 300 aut 295 V8 někdy i R8 a těch pět V6. Všichni jsou tam v pohodě všechno ti ukážou svezou pokecají aniž by se vytahovali a neskutečná sranda, jojo jsem černá ovce rodiny jako jediný mám německé auto . Nejhorší co jsem zažil jsou klasický veterán srazy a buzing v Mimoni.
no od zakladu vsechno... kdyz nema logic tak ma jen par papirovejch repraku a textilnich kalot a prakticky zadnej zesilovac, jen ASK, a takovej 2x20w na ty papiraky pod sedackou... nema to proste nic... chybi repraky v zadnich dverich a v palubce centr...
logic ma vlastni zesilovac na basaky (2x70w) a 3 kanaly na repraky do dveri a palubky, takze pak ma 13 repro ale to hlavni, hlinikove membrany (a asi 3x vetsi magnety) jak na stredech i vejskach a basaky na mnohem vetsich zavesech.. a jsou 3ohmove..
ono je to tak se vším, ta duležitá výbava je tam vždycky strašně znát, sedma bez logica je o ničem, divne se s tím jezdí, stejně jako bez adaptive drive a nebo bez komfortů.
jinak ještě existuje prostřední audio s takovym malym zesilovačem a tuším par reprakama navíc proti serii, ale logic je jiny level.
Pánové kde ie nějaké téma kde bych našem co nejvic informací ohledem užívání 7er? Co vše umí nebo umět může, jak se co ovládá a jak co funguje, vychytávky. Potřeboval bych to tak vše na pěti stránkách tématu.
Dnes otočka do Prahy pro zimní pneu, čím víc v tom autě jsem tím více chápu Jaraxovi a Snejkovi řeči od nadpozemskem autě. E65, má prostě logiku, vše je tam kde ma být, ruka na loketce a dosáhnu na vše potřebné bez zvednutí paže, propojení i drivu s informacemi na budikach je naprosto fenomenální, stejně tak řazení pákou u volantu, nechápu z jakého důvodu dali do F opět šaltr.
Popravdě mi Jaraxovi řeči o výjimečnosti e65 lezli už občas krkem, teď mám chuť se mu a všem o kterých jsem pochyboval, omluvit se
Jo jo, já díky tomu pouštím pravidelně stěrače do dnes, a to už sedmu pár let nemám.
Nechápu, proč by volič automatu měl být místo řadící páky, obzvlášť ne v autě, kde ani nikdy nebyl manuál (F01 třeba), takže to nemá logiku ani z hlediska výroby. To řazení pod volantem funguje dobře a hlavně díky tomu může být plnohodnotná loketka a nápoják.
jj jenže já nevím jak donutit ty lidi aby si tu sedmu aspon přijeli vyzkoušet a blbě nepindali, asi bych měl lidem platit za to že si to auto zkusí. otázka je jeslti lidi s pětkama, šestkama, Xkama apod srát furt kecama o sedmě a nebo je nechat si spokojene užívat svuj vergl?
co je dobře?
manual se přečti až po pár týdnech, nejdřív si to osahej.
dneska tu byl Zugy, říkal mi že si v idrivu vždycky přepíná z MIN na MID a HIGH foukání, tak jsem se ho ptal, proč to nedělá opětovným stisknutím tlačítka Auto, tak se mu rozzářili očička.
Nuž, niektorých ľudí to auto nezaujalo ani potom, ako si ho kúpili.
Síce Hoovie väčšinou kupuje vraky, ktoré následne opravuje, ale to, čo mu vadilo, sa týkalo aj iDrivu, shifteru, ovládania sedačiek, atď. Proste nie každému to auto vyhovuje.
otázka zvyku, je to prostě všecko jinak než je člověk zvyklej, zrovna tydle věci jsou dle mého prostě nejlepší, ale chce to s tím často jezdit aby sis zvykl.
Na video se teď dívat nebudu, ale samozřejmě, že to nemusí vyhovovat každému. Jen prostě tyhle věci, co se týká ergonomie, už se dají posuzovat poměrně objektivně. Prostě už to není o tom, že se mi to jen nelíbí. Mě taky třeba to řazení pod volantem přišlo divné do chvíle, než jsem zjistil, že díky tomu můžu mít opravdovou loketku místo atrapy a dva plnohodnotné nápojáky na ideálním místě. Tak je pak otázka, jestli to někomu vážně nevyhovuje, nebo je prostě konzerva a nedokáže změnit názor. Ale to je obecně problém a taky s tím někdy bojuju, že člověk těžko mění své zvyklosti a pak nedokáže něco docenit jen proto, že to má ze zvyku jinak. A to říkám z pozice člověka, co dá třeba e63 přednost před e65 kdykoliv, i kdybych s tím měl jet v kuse 2k km. Prostě já hledám u auta určité vlastnosti, které mi sedma nedá, ale reálně jako "sluha" pro život je e65 ten nejlepší kompromis, co jsem měl možnost v životě vyzkoušet. Samozřejmě s ohledem na dnešní ceny.
Takže díky e65 je pro mě volič převodovky ve tvaru připomínajícím řadící páku už navždy špatně a hotovo. Prostě, jde to vyřešit lépe a na tom není co rozporovat. Stokrát radši budu, když se mi v autě hodiny v kuse lépe sedí, než že je příjemnější dvakrát za hodinu použít páku místo voliče pod volantem.
sedma je prostě zvykací auto, byla tak navržená, naučit se ovládání chce čas,
je to na těch modelech krásně vidět, 1er-6er je prostě takové běžné auto, není to vyjímečné, ovládání je intuitivní, ale složité, není třeba si na nic zvykat, ale něco nastavit je na hodně kroků, ono se prostě počítalo že lidi co mají 1-6er v tom nebudou sedět furt, budou to chtět hned umět a nebudou si na to zvykat, sedma je ale auto které je udělané na to že by se v něm dalo bydlet, aby ředitelé mohli celý den trávit v autě, tehdy se ještě v německu hodně jezdilo, pár týdnu trvá si na to zvyknout, ale pak zjistíš že není lepší cesta, radši posuneš idrive někam šikmo než abys 6x točil a klikal, radši zařadíš pod volantem, ale v držáků napojů se ti chladí/ohřívá pití a stejně tak v lednici, ruku máš na super opěrce, odpočívá a dlan leží na idrivu.
a znam lidi viz tanner kteří dají přednost povaze šestky než sedmičky, ale nikdo z lidí co sedmu měli mi nikdo neřekl "to řazení pod volantem bylo nahouby, ten idrive byl nahouby, to ovládání sedaček bylo nahouby"
neeee, ten idrive je na houby, ukroutis si ruku naz tam neco najdes. Na novych autech nemas sice idrive do boku, ale jsou tam tematicke tlacitka, je to velmi intuitivni a prijemne. telefon, navi multimedia, vse jednim stiskem. Posledni co sjizdeji z linky jsou fakt prijemne a hezke. Zase ale maji napikacu motory, takze je lepsi ten prehistoricky idrive...