jenže já střídám E36 cabrio za 100k s E64 za 300k a prostě ta šestka jen líp jede, sedí a má navigaci, to je všecko, dokonce ta trojka mi hraje líp, sedačky má taky lepší ta trojka, v šestce je snad jen výhoda pásů v sedačce, že se nemusím natahovat až na sloupek. 6ce prakticky nejde jet ve 4 lidech, v E36 jo. na 6ku se nedělá hardtop, na 3ku jo. na 3ku stojí vše pět korun. na 6ku je vše drahý jako prase. každá porucha, nehoda nebo servis stojí několikanásobně víc.
E64 vs E66 cenově ?
- už pořízení je sedma mnohem levnější v mnohem mnohem lepší výbavě, prostě dostaneš víc auta, mnohem víc auta
- do šestek teče, dokonce Snejk tam měl už dva kusy které po vytopení světel shořeli, zatíká do světel, jen u mojí šestky to znamená výměnu SMC a AHL jednotky, třeba sedmě do světel neteče a i kdyby teklo, tak by to nevadilo, protože SMC jednotka je z boku a né zespody, to vymyslel nějakej odborník
- dražší převodovka, prostě ty převodovky s mechanickým ovládání nejsou, už ji po mě poptávalo pár lidí, kdežto přeovodovky na E65 se prodávají za 15k, jen já mám dvě a už dva roky je nikdo nechce.
- odpadá velmi poruchové CCC
- odpadá poruchový zámek volantu - ELV
- odpadá poruchový IBS senzor a s tím spojený senzor oleje a regulátor alternátoru,
- odpadá aktivní řízení, nemožnost preventivně repasovat řízení, prostě každé auto co má najeto 150k už má trošku vůli v řízení, na sedmě jsem si hned prevetivně udělal repas a to auto se strašně změnilo
- možnost LPG 103L bez omezení kufru vs LPG 35L s omezením kufru. připadně víc s větším omezením kufru
- díly na E65 jsou proti dílům na E63 za pár korun, blatník 3k vs blatník 12k atd.
- mít to pod střechou nemám možnost, nejezdit s tím v zimě si taky nemužu dovolit. navíc na zatíkání to nemá vliv, většina se děje za jízdy, né když auto stojí
- servis střechy, ten prostě něco stojí a bude stát, až odejdou pístnice nebo těsnění, 10ti tisíce jen lítaj. už ted jsem měl špatný těsnění za 15k.
- přístupnější motor, o něco levnější servis
- ceny kol a dalších věcí, na E65 koupíš 19ky za 12k origo sadu,18"ky se prodávaj i kolem 6 ti tisíc, 17" jsem koupil za trojku obuté

tady jsou ceny jinde.
- ceny dílů pro retrofity, CIC, sedačky, interiery, softclose, všecko stojí víc jelikož je 6tek mín.
- dostupnost dílů, prostě na 6ku musíš věci hodně shánět, na 7er je všude všeho 3 prdele, já mám mraky věci, Snejk taky, Flipflop taky, Chotětov taky, na 6ku není nic, třeba kryt pod převodovku co potřebuju nemá nikdo, spodek sedačky taky nikdo.
- specifické díly stojí nehoráznej kotel, třeba mechanismus otvírání kufr co má hodně šestek prasklej stojí 8k, znak zadní myslím 3-4k,
- dražší pojistka, u stejné pojištovny, na stejnou částku, se stejným bonusem platím 10 vs 16k pojistku. Tanner to samý.
- nutnost měnit tlumiče vs neměnění tlumičů u EDC
- odcházející elektronicky řízená servopumpa vs mechanická servopumpa u E65
- vše hůř dostupné, prostě stejné servisní ukony trvají déle a stojí více peněz.
- dražší brzdy (nehledal jsem, ale myslím si z hlavy že ty dvoudílné brzdy na šestku jsou dražší než jednodílné na sedmu)
- 6ky jsou mnohem více zničené, prostě najít pěknou šestku dá mnohem víc práce než najít pěknou sedmu. víc co jsme najeli s tannerem
nesrovnával jsem komfort, prostě jen servisní náklady, a určitě jsem na hodně věcí zapoměl. 6ka je prostě mnohem dražší auto, vidím to i podle toho kolik platí mojí zákaznici s 6ER za servis, vždy víc než ti s E65. s E36 to vůbec nesrovnávám.
zatím na LPG do 6er seru, zkusím aspon půl sezony dát v E64, udělat si pár výletů a uvidíme jak mi to auto sedne, jestli mě přesvědčí a nechám si ho a nebo ho vyměním za W221. zatím ale prostě když sednu z 6er do E36 kabria tak si neříkám "Ty voe, to je ale vrak" Kdybych měl neomezený rozpočet tak si 6er nechám.