musím se s váma podělit po delší době co se mi stalo... myslím, že tenhle příspěvek dobře poslouží pro někoho, kdo si zas bude chtít koupit naftu a ještě ktomu dvarát oturbenou
Přes léto jsem měl auto víceméně odstavený na dílně a dělaly se maličkosti ještě, jako svařit prasklý svody, nechat udělat obě turba, protože jedno dostalo od svodů takovou mrdu, že se přestalo točit, všechno to přetěsnit, udělat olej a filtry a vše co je kolem toho třeba.
Když jsem si s velkým natěšením dojel pro auto, že už mám snad vše na motoru udělaný, ještě ktomu nahraný vstřikovací mapy a plnící na cca 330koní, sednul jsem do toho a hle, ono to krásně jelo, jen jsem se stále musel koukat do zpětnýho zrcátka, že si černě pokuřuje a neměl jsem z toho teda moc radost, po takový době, co se na tom všechno už udělalo a furt kouří?!
Druhý den jsem zjistil, že jsem za cestu Praha - Hradec odrovnal hadici z cooleru do sání a syčí to na mě ze předu jak praštěný(známka toho, že turba konečně plní a dávaj co maj

)
Takže zase čekačka pomalu tři týdny, než dorazí kus plastu s gumovou hadicí, abych to přehodil.
A stejně, hadice vyměněná, nic nesyčí, auto plní jak má a furt při výjezdu z křižovatky a přidání plynu černě zakouří, i při prošlápnutí na místě... Provedlo se opět přehrání map na tovární nastavení a výkon, vynutila se regenerace DPFka, i když klidový protitlak byl asi 4bary, váha vzduchu znovu nastavená.
Jediný co se změnilo, že auto po přehrání map na tovární váží snad o půl tuny víc a je zas tupější.
Může mi někdo vysvětlit, proč to auto furt tak blbě spaluje

spotřebu si držím teď na nějakých 8,8l/100, což jsem dřív nedal ani náhodou, takže ani rozežraný to nijak není a to nejezdím klobouka.
Doplňující info, motor po studeným startu trošku zadrhává a auto se celý cuká, když bych jel na volnoběh, nebo opravdu pomalu a trošku přibržďoval. Třeba když vyjíždim mírně do kopce z garáže za studena, cukne to pořádně na tu jedničku uprostřed kopce, jak motor na chvilku zadrhne.
Kolikrát citím i za tepla, že neběží 100% pravidelně a auto se na místo poklepává a při zátahu je semtam chvilkový výpadek.
Takže vstřiky půjdou znovu ven na kontrolu, jestli se tam něco neudálo.
Ještě jsem našel zajimavý video ohledně zakarbonovanýho motoru, a že já s vadnýma vstřikama najezdil dost, než se na to přišlo a byly brutálně zažraný, setkal se s tím někdo u tohodle motoru?
Kouří mi to úplně stejně, jako na videu