pavproch píše:@j: imho větrník kazí charakter (motoru a auta), speciálně u autí pro radost.... u atmosféry když chcu aby to jelo, tak to musím točit a čím víc to točím, tím víc to jede (a je tam lineární závislost). A tím víc si to užívám. Tohle podle mne foukaný motor prostě nikdy umět nebude. Ale nemám patent na rozum.
Vetrnik hlavne kazi motor a nesetrnym zachazenim sam sebe. Nejakou linearni zavislost nepotrebujes, protoze v otackach pres nejvyssi tocivy moment uz ten vykon defakto nepotrebujes. Jednak ma auto setrvacnost a druhak to jsou otacky, na ktere se jede prakticky jen chvilku. Vetsinou je nejvic potreba pruzne zrychleni v mezich nekde mezi 80 a 120km/h. Naopak, nez se ty na ty otacky dostanes, nevidis u turbika pred tebou ani koncovy svetla. Druha strana mince je ta zivotnost s tim spojena poruchovost a pak prostor pro prakticke vyuziti. Najel jsem s evem skoro 45 tis. km a o turbobenzinu v silnicnim provozu vim docela dost. Odrandeny turbo si mentalne zdravej clovek koupit nemuze.
dalnice - to je nesmysl, omezena rychlost 130 se da prekracovat jen v urcitych mezich a ty meze umi prekrocit i ty nejslabsi verze aut. Tudle mi po dalnici honila ve 160 nejaka verze dodavky od Dacie. Tady se zadna zabava nekona
silnice 1. tridy - to muze byt maximalne pro masaz ega, protoze po předjeti par aut je stejne nejaka vesnice, plna cara, zakaz predjizdeni nebo krizovatka.
okresky - blbost, protoze zadni nahon te vysle akorat do pankejtu. Jeste tak, kdyby zetko byla permanentni ctyrkolka
pak uz zbyva jen okruh, ale kdy se na nej country dostane
a nakonec zbyva syndrom motorkare tj. se svym strojem masirovat kolemjdouci na srazech, u benzinek a vesnickych hospod. Tedy zastavit, v tlupe predjet par aut, v zatackach zdrzovat a po par metrech zase zastavit. O nejakem jezdeni to neni vubec