Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 745i - problém s automatem
Re: e65 745i - problém s automatem
Ja mám jednu Sonnax ZIP KIT doma naviac, neotvorenú, nedotknutú, už to tu spamujem snád 3 mesiace!! Dám ti ju za 120e (na nete ťa vyjde s CLO + poštovné cca 150e). Napíš mi správu súkromnú, a do 2 dní to máš doma.
sry ale ty to máš určitě pro 6hp28....já ale řeším 5hp24.tam žádný zip kit není
To je univerzál na všetky verzie 6HP. Aha tak ja že hladáš na 6HP ked som pozrel názov témy som myslel že sa bavíme o 6hp.
Ahoj toto téma jsem zakládal ja
každopádně ten zip kit uz mám ale jedine co nemám je čas
Myslel jsem ze se na to vrhnu uz minuly víkend ale dělal jsem vrata. Takže snad tenhle víkend se do toho pustím
jinak to cukání jsem vyřešil a to vahou vzduchu. Sedma teď jede krasne a bez cukání. Takže teď jen vyřešit to houpani otáček a je to
v sobotu mi stačilo jet do Ústí nad Labem což je cca 40km kde kamarád chtěl kupovat Phaetona a houpani otáček zmizelo. Cely den auto jezdilo bez prokluzu. Takže za studena dochází asi k úniku tlaku oleje. Uz se těším až to bude hotové

Myslel jsem ze se na to vrhnu uz minuly víkend ale dělal jsem vrata. Takže snad tenhle víkend se do toho pustím

Zdravím tak v pátek se podělím o info ohledně zip kitu. Vše už mám rozebrané, vyčištěné a zítra budu aplikovat záslepky a jiné. Pak ještě počkám až přijde nový separační plech a vše složím a dám zpět do převodovky.
Tak jak? Cekam na recenzi. Sem tam se chova automat divne. Olej i tesneni je vymeneny. Odstranilo se skubani pri zastavovani, ale pokud sundam nohu z plynu a necham treba auto dojizdet ze 100km/h tak cca pri 70km/h kdyz spadnou otacky pod 1000 a melo by podradit, tak se nemuze rozhodnout co udelat. Zaradi, otacky vylezou na cca 1100, pak zase vyradi,zaradi,vyradi....... A to v cca 2 vterinovych intervalech. Nedela to vzdy. Cca v 50% to radi normalne.
Nevim jestli bude stacit nejaky update, nebo rovnou udelat ty zaslepky.
Nevim jestli bude stacit nejaky update, nebo rovnou udelat ty zaslepky.
horan: omlouvám se ze píšu až teď ale jsem na dovce. Nicméně musím zklamat, ale můj problém se zlepšil o 50% ale jinak to dela pořad. Sice mi stačí jet jen par KM a pak to přestane ale jinak za studena to dela stejne. Jen to rychleji zmizí. To kolísání otáček když jedu z kopce tak mi to také dela ale jen za studena. Jeste zkusím udělat update software a pokud u to nepomůže tak budu jezdit dokud to asi nelehne protože uz mi to hlava nebere. Inpa je naprosto čistá absolutně bez chyb. Takže uz nevím. Je to nějaké zaklete
sice jsem myslel v jednu chvíli ze auto půjde z baráku ale neudělám to
jinak instalace zaslepek je v pohodě. Doporučuji koupit hnedka separační plech. Jo a měnič lépe zamyká což je super ale asi to bude možná softwarem jinak uz nevím 

Ja chci nechat nejdriv prehrat soft. Bohuzel nevim kde. Chtel jsem za Snejkem, ale od cloveka, kterej si precte dve soukrome zpravy s zadosti o termin opravy a kontakt a ani jednou mu nestojim za odpoved uz to asi nechci.

ja ti ho klidně přehraju. ale základ je vyměněná průchodka pod mechatronikem, ta dělá 95 procent problémů.
James: co je separacni plech?
JaraX: pri vymene oleje jsem menil pruchodku, tesneni mechatroniku a vanu. Vse koupeno u ZF.
Dokazes me nacpat jeste nekam v lednu? Jsem do 20 na nemocensky, tak bych mohl kdykoliv. Chtel bych i prohlidnout auto, abych vedel co vse udelat. (Rozvody........).
Dekuji
JaraX: pri vymene oleje jsem menil pruchodku, tesneni mechatroniku a vanu. Vse koupeno u ZF.
Dokazes me nacpat jeste nekam v lednu? Jsem do 20 na nemocensky, tak bych mohl kdykoliv. Chtel bych i prohlidnout auto, abych vedel co vse udelat. (Rozvody........).
Dekuji
Horan: separační plech je mezi půlky mechatroniku. Jde o to ze ten separační plech funguje jako těsnění. Ma tam ze silikonu udělané takové to "mraveniste" co je v mechatroniku když ho rozpůlis. Pro montáž zip kitu je potřeba ho úplně rozebrat. No a tím rezebranim se naruší to těsnění na původním plechu a je potřeba dat nový. Jinak také přemýšlím o tom update. Co se týká snejka tak je lepší asi za nim jet rovnou
. Jinak ja jsem dával novou pruchodku, těsnění mechatroniku a takové čtyři gumové trubičky. No a pak zip kit. Někde tam jeste nějaký problém je. Plánuji ze bych si asi udělal výlet za Jaraxem. Jen je nejhorší ze když se převodovka víc ohřeje tak uz to neblbne
jinak včera jsem jel 100km úsek za průměr 9,2
tedy jel jsem podle předpisu 

jo v lednu někdy druhej tyden nějaky SW a prohlídku udělat mužem
James: diky. Ke Snejkovi to mam 200km , tak jet na slepo je dost blbost. Navic nevim kde bych ho tam nasel. Vzdyt ho tam nemuzou najit Prazaci, natoz ja z vesnice
Jarax: to by bylo super. Muzu poprosit o kontakt do SZ? Mam se ti ozvat a domluvit se s tebou na ten termin?
Dekuji.

Jarax: to by bylo super. Muzu poprosit o kontakt do SZ? Mam se ti ozvat a domluvit se s tebou na ten termin?
Dekuji.
Jarax: dekuji 

Aký olej do automatu? Chystám sa na výmenu, ale neviem aký tam dávali pri predchadzajucej výmene lebo to menil ešte starý majitel, splietal niečo jeho mechanik o Ravenole, to je náhrada.
Otázka teraz, chcem meniť bez preplachu aby som neodfajčil prevodovku, dať tam origo Lifeguard 6, alebo dať radšej ten Ravenol aby sa nemixovali? Viem že LG je lepšie, ale či to nebude vadiť ked sa v podstate pri výmene s tým starým zmixujú.
Otázka teraz, chcem meniť bez preplachu aby som neodfajčil prevodovku, dať tam origo Lifeguard 6, alebo dať radšej ten Ravenol aby sa nemixovali? Viem že LG je lepšie, ale či to nebude vadiť ked sa v podstate pri výmene s tým starým zmixujú.
určitě bych dal Lifeguard 6, nic bych neriskoval a samozřejmě vyměnit všechny potřebné těsnění.
Jaraxi uz je moznost prehrat soft? Nasel si to?
jj jeden zákazník mi volal že mu někdo nedal přednost a tak šel na brzdy a cosi divnyho mu vyjelo z pod sedačky 

Ok. Tak zkusim naplanovat nejaky vylet a dam predem vedet jestli ti to vyhovuje.