Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Pneu Nexen N8000 - Zkusenosti

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Tomino550

#61 Příspěvek od Tomino550 »

Filozof píše:Tomino 15000km na NEXEN N8000 v jakém rozměru a kolik máš ještě vzorku na pneu ? docela by mě to zajímalo zda se stím dá jezdit aspon 25tis km...

Jinak dobrých recenzí na N8000 jsem četl taky dost ... to je fakt dilema ještě možnost je BARUM 3 anebo ty NFERA ale když za 2 litry koupím nexeny a bude to fungovat dobře nebudu mít žádné problémy.
Mam je vzadu v rozmeru 275/30 R19 - popravde ted nevim kolik je tam ted ale mrknu a dam vedet.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Pneu Nexen N8000 - Zkusenosti

#62 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Po 3tis - N-fera v 245/18 na e60 530i LCI - první kilometr dva má člověk pocit píchlé pneu (v rychlosti 50-80), poté bez problémů. Zatím jsou nafoukané dle štítku auta, větší tlak by jim asi pomohl. V zatáčkách drží výborně, na mokru normálně (rozhodně nejsou tragické nebo úžasné), relativně tiché.
Pro úplného hnidopicha bych je nedoporučil, nicméně i pro mě jsou akceptovatelné :-)
Filozof

Re: Pneu Nexen N8000 - Zkusenosti

#63 Příspěvek od Filozof »

tak mám asi 2-3tis km na autě zadní 2kusy 255/45 r18 N8000 nexeny. Jsou to verze XL ale opravdu přijdou mi prvních 1000km nějaké měkké a nervoznější jako micheliny co jsem měl předtím 2mm poslední ale 3roky staré.

Abych pravdu řekl byl jsem první kilometry dost rozpačitej a řekl si že jim dám čas až se zajedou než sem něco napíšu.

Pokud bych byl střelec co jezdí vyloženě ostře a nahraně zatáčky tak je nedoporučím. V zatáčkách jsem se cítil nejistě a i při tlaku 2,8 co mám mít na zadku to stále přijde měkké a chtělo by to spíše 3,5 nebo nechtat pár let ztvrdnout či jak to nazvat.
jsem spíše klidnej řidič ale někdy auto protáhnu ..tak jsem zkusil trochu ostřeji do zatáček s prázdným autem ale plným LPG (65litru lpg v rezervě) a opravdu mi zadek trochu ujel lehce tipuji dle pocitu 20-30cm ... toto mi michelin neudělal. Podotýkám na suché vozovce a jel jsem fakt na hraně. /130km/h hodně ostrou kterou mi ale michelin podržel vždy v této rychlosti.)

Na mokru nemá problém projíždět rovinky ve vyšší rychlosti a odvádí dobře vodu ale nezkoušel jsem nikde ještě zatáčky a jak drží přilnavost ..není tu dost široká silnice a riskovat nebudu.

Za mě mají pneumatiky 70procent a zatím jsem ve váškách zda bych je doporučoval či nikoliv.
Asi jen pro klidné řidiče či rodinné a pro lidi co na to koukají ekonomicky. Možná bych měl zvednout tlak na 3,0 ale i tak si myslím že velký rozdíl nebude.

PS: Neduh jsem cítil i na kolejích tramvaje kde jsem cítil ustřelování zadní nápravy a bylo to dost nepříjemné a toto mi michelin zase nikdy neudělali po několika letech.

Tolik asi vše co jsem chtěl k tomu říci. :)
Odpovědět