ted mám doma motor(200tis km) a stavím ho znova
velké turbo na sponu, jiné svody e60fl, větší trysky,výfuk mám, ale udělám odbočku bokem cca 20cm za turbo a pak konec
cp1 čerpadlo není potřeba měnit, dá místo 1350 dá až 1800bar
ještě řeším turbo gtb2260vklr
těch 220kw to musí dát s momentem položeným jinde a počítám že to dá 680Nm do 4000ot to musí jet.
Ten motor snese nesmysl, je to super udělané.... potenciálu tam je....
DaweTDS píše:
To jde jednoduše spočítat. (/ = děleno , x = krát)
otáčky motoru / převodový poměr v převodovce / převodový stupeň v dyferáku x obvod kola v metrech / 1000 x 60 a máš rychlost v km/h
tady si můžeš spočítat obvod kola http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php
V autě jsem nad tim ještě popřemýšlel. Takhle jak píšeš to asi nespočítám. Nedokážu zohlednit výšku vzorku a zmačknutí pneumatiky. To mi udělá odhadem klidně i víc jak 2%. Musel bych v garáži změřit poloměr zmačknutého kola (od podlahy) a pak si dopočítat imaginární obvod. Na to už jsem extrémně línej. Zejtra pojedu po dálnici, tak se kouknu kolik točim při 130km/h a aproximuju to na ty různý diferáky.
U benzíňáků tam ty převodový poměry jsou doplněný. Čim slabší motor, tim vyšší převodovej poměr, aby to alespoň trochu jelo. Samozřejmě to pak po dálnici točí vyšší otáčky. Vyšší otáčky = nepatrně vyšší spotřeba (jednotky procent).
Já jezdim většinou po dálnici, takže se moje úvahy o "pomalejšim" diferáku zdaji bejt naprosto zcestný. Zase ale když taham loď (hlavně z vody), tak by mi spojka bya vděčná. Jen uvažuju nahlas.
Ještě mě napadlo, kde se bere signál pro tachometr. Jestli z převodovky, tak by mi to ten jinej diferák všechno rozhodil. Jestli se bere např. z čidel ABS, tak je to OK
ted mám doma motor(200tis km) a stavím ho znova
velké turbo na sponu, jiné svody e60fl, větší trysky,výfuk mám, ale udělám odbočku bokem cca 20cm za turbo a pak konec
cp1 čerpadlo není potřeba měnit, dá místo 1350 dá až 1800bar
ještě řeším turbo gtb2260vklr
těch 220kw to musí dát s momentem položeným jinde a počítám že to dá 680Nm do 4000ot to musí jet.
Ten motor snese nesmysl, je to super udělané.... potenciálu tam je....
Zase píšu, nejedná se o nějaký "závodění" spíš jen měření šulínků na cestě
Může se maximálně vyházet bordel z kufru a přestat žrát tlustý a přejít na dietní stravu... to potom pupkáče v čiplé RS dáte jako nic
Mam 530d E39 touringa, motor ma najeto cca 70tkm, byl davanej v nemecku novej, nejaky chip to zrejme ma, jede to dost pekne. Nekolik lidi co 530d melo, tak potvrdili, ze takhle jim to vubec nejelo, nedokazu si predstavit, co to dela s tema 185 nebo dokonce 220kw.
Na dalnici moc nezavodim, spis me bavi okresky a tam i kdyz neco stiha na rovinkach, tak v zatackach to hrnu pred sebou. E39 je sice tezka, ale Mpacket podvozek umi hodne. Nejaky tdi se vubec nechytaji, nevim jak RS, tech moc nepotkavam.
No asi bych začal vyházením toho bordelu z auta a nepotřebných věcí
Ono to dá klidně pár desítek kg někdy.
Pak se podíval na alu kola. Některé váží i o pár kg více jak jiná značka a opravdu je znát když mají kola, každé o 3-4kg méně.
Vyhodit rezervu a vzít si lepící sadu. Dalších 10kg ?
....no ještě by se něco našlo.
Pak ten velkej upgrade s velkým turbem atd.
No to by mě zajímalo kolik má taková e39 zbytečností když váží o 50kg více jak moje 7er
Hodne velky vahovy rozdil dela vybava, ono se to nezda, ale navi, tv, dsp, dvojita okna, airbagy, el sedacky, nivo s kompresorem...... To je taky slusny rozdil oproti holote. Ja mam navic jeste dve detsky sedacky a origo DVD Alpine s monitorama v operkach prednich sedacek, ale vyhazovat to rozhodne nehodlam. Jako E30 s V8 4.0, co jsem mel, to stejne nikdy nepojede, ale zase to ma jiny vyhody.
Filozof píše:No asi bych začal vyházením toho bordelu z auta a nepotřebných věcí
Ono to dá klidně pár desítek kg někdy.
Pak se podíval na alu kola. Některé váží i o pár kg více jak jiná značka a opravdu je znát když mají kola, každé o 3-4kg méně.
Vyhodit rezervu a vzít si lepící sadu. Dalších 10kg ?
....no ještě by se něco našlo.
Pak ten velkej upgrade s velkým turbem atd.
No to by mě zajímalo kolik má taková e39 zbytečností když váží o 50kg více jak moje 7er
No se vším až na tu rezervu souhlasím... nemít rezervu je pěkná konina
No moje E39 je asi obrněný tank... dvojté okna, vytlumené dveře, obrovskej subwoofer 800W Ground Zero, ten má snad 35kg, alu kola R18, límce Rondell, ty váží sakra hodně a k tomu gumy 245/40 R18 a zadek 285/35 R18, zvedák origo nemám, v kufru mám ten pojízdnej, ten má taky tak 15kg... ale vyhazovat nic nebudu... chci mít vybavený bezpečny a tichy auto ktery jede jak z praku... spotřeba už neni tak podstatná, stejně jezdim převážně olomoucko a okolí, takže jestli to bude žrát o litr nebo dva míň, to je mi prdel
Totic píše:No to je možná ono mít 60kg věcí navíc to už je pomalu další spolujezdec/kyně na palubě a jak známo s obsazeným autem se o poznání hůř akceleruje.
Ale k věci dneska jsem něco hledal na Bazos atd. a je těch E60 530D celkem hafo na díly. Turba, vstřiky jsou..
No jo,ale kup nějakou vylítanou hajtru. Já koupil jednou turbo z bazoše a už to nikdy neudělám... a gor z 530d ,kde lítají výřivé klapky a to turbo to zničí. Na první pohled OK i bez vůle,ale výfukové lopatky i lopatky naklápění po rozebrání byly osekány a tak jsem stejně musel dělat repas a stálo mě to víc,než kdybych ten repas koupil hned
Vstřiky je to to stejný. Jednak z E60 jsou k ničemu a jednak ho nasadíš a zjistíš,že je KO a jede to vše nanovo.
Už jsem zjistil,že nejsem tak bohatej,abych si mohl kupovat levný věci.
vířivý klapky jsou v sání. Ty si turbo nejspíš nenasaje. Musely by se v motoru rozdrtit a pak vyletět ven.
Problémem jsou spíš nerezový svody. Rády praskaji a občas se práve kousek odlomí a ten proletí turbem.
Mě se osvědčilo kupovat díly v polsku. Je to smutný, ale poláci jsou korektnější obchodníci, než češi. Výjimky se samozřejmě najdou vždycky, ale takový sračky, který jsou češi schopný prodávat, to je hnus!!
To právě myslím... proletět motorem a hurá do turba.
Nikdy jsem prasklé svody neřešil,ale myslím,že když prasknou,tak ty úlomky letí směrem ven ne? a do turba by to bylo směrem dovnitř,je tam přeci jen přetlak a nemalej... ale hádat se nebudu
MOD: Nepoužívej citaci při odpovědi na bezprostředně předcházející příspěvek.
No právě, že ty případný úlomky svodů letí ven přes to turbo. První na cestě za svodama je přece turbo. Výfukový svody jsou přece hned na hlavě a na svodech je přišroubovaný turbo. Pak už pokračuje samotnývýfukový potrubí. Teda možná u E39 je ještě kat.... E39 já neznam.
P.S. Nevěřim, že je možný, aby klapky proletěly motorem až do výfuku. No ale jak se říká.... nic není nemožné.