Nemá smysl spekulovat coby kdyby, instaluj USB, udělej log (ten pak dej sem), ze kterého vyčteš všechny důležité parametry jako AFR, tlak, chyby motoru.... Uvidíš tam i aktuální mapu. V případě chyb totiž JB4 automaticky skáče do "nouzové" mapy0.
Software funguje jen na windows, bohužel.
Díky, udělám logy a dám sem. Byl jsem zrovna na brzdě a tady jsou grafy. Je tam hlavně pomalý nárust výkonu od spodu a taky celkově to není asi nic moc.
Omlouvám se Ledymu, psali jsme si že pojedem na brzdu spolu, ale byla to rychlá akce .
Přílohy
Série srovnáni s jinou 335
BMW 335i brzda stock klub.jpg (171.99 KiB) Zobrazeno 193 x
mapa 5
BMW 335i brzda mapa 5 klub.jpg (175.22 KiB) Zobrazeno 193 x
mapa 1
BMW 335i brzda mapa 1klub.jpg (170.02 KiB) Zobrazeno 193 x
Nemas dobre etablovanu mapu 5, urcite si mal max 15 psi, treba sa s tym pohrat najskor. ked si das 5, tak od uplne spodnych otacok na trojku drz az do 7000, prerad na 4 a do 7000, toto sprav 2, 3 krat a budes mat full boost. Nabeh krutaku mas hrozny, musi ist od cca 3000 plny. Vzdy ked si prepnes na inu mapu musis na 5 spravit adaptaciu.
Nemas dobre etablovanu mapu 5, urcite si mal max 15 psi, treba sa s tym pohrat najskor. ked si das 5, tak od uplne spodnych otacok na trojku drz az do 7000, prerad na 4 a do 7000, toto sprav 2, 3 krat a budes mat full boost. Nabeh krutaku mas hrozny, musi ist od cca 3000 plny. Vzdy ked si prepnes na inu mapu musis na 5 spravit adaptaciu.
Super, díky. Tenhle trik jsem neznal . Na jiných mapách se to nedělá? Problém je v tom že to házelo i nějakou chybu, vypadá to na problém s turby. Ten pomalý náběh krouťáku byl i na grafu v sérii. Co myslíš? Když se něco objeví, budu jen rád, v Inveltu mi pořád tvrdí že je vše ok. Dělaj si ze mně prdel.
Robi sa to len na 5, nikde inde. Nieco musis mat lebo ked to robi v serii, skontroluj si podtlakove hadicky, mozno ti niekde fucia. Ked ti chodi chybu, naloguj si ju a napis.
riki18 píše:Robi sa to len na 5, nikde inde. Nieco musis mat lebo ked to robi v serii, skontroluj si podtlakove hadicky, mozno ti niekde fucia. Ked ti chodi chybu, naloguj si ju a napis.
ok, instataluju v nejbilžší době usb (neudělal jsem to hned z důvodu že furt jezdím do toho inveltu) a dám to sem. Jsem už z toho hotovej. Třeba to budou jak říkáš ty hadičky. Teď jsem se díval na grafy na stránkách BMS a ten krouťák 533 co mám na mapu 5 asi není špatnej. Nemám kromě JB4 žádné upravy a na té brzdě jsem měl jen vervu 100 bez etanolu. Kolik máš ty? četl jsem váš vývoj v tématu chip od kelleners a vím že to byla dlouhá cesta . Každopádně poslechnu tvé rady a dám vědet. Dík.
Cislo ako take je dobre ale nie priebeh, ved ti to auto musi ist zle odspodu. Musi tam byt chyba. Len nech ti to naloguju v servise. USB kabel potiahnes tak ze ani servis o tom nevie, ved to mas cez koberec Ja som mal 573Nm, iLikeU ma 630 To su ale ine upravy. Moje s upravami na seriovom softe som mal 339k 450Nm. Keby nieco potrebujes napis spravu nech zbytocne nespamujem
Pak sem hodím graf z brzdy, ale také se mi to zespodu sbírá hůř. Ve srovnání s IlikeU určitě.
Na druhou stranu tomu říkám bezpečné otáčky, hlavně na mokru
Žádný chyby mi to nehazi a jelo to tak i ve chvíli co jsem auto kupoval..
riki: já mám taky sérii plus DCI minus dva katy a při měření jsem měl 414hp a 610Nm S míň E85 jsem měl 370HP...
riki18 píše:Cislo ako take je dobre ale nie priebeh, ved ti to auto musi ist zle odspodu. Musi tam byt chyba. Len nech ti to naloguju v servise. USB kabel potiahnes tak ze ani servis o tom nevie, ved to mas cez koberec Ja som mal 573Nm, iLikeU ma 630 To su ale ine upravy. Moje s upravami na seriovom softe som mal 339k 450Nm. Keby nieco potrebujes napis spravu nech zbytocne nespamujem
Já myslím že to spamovaní určitě není a věřím že naše trápení s koňskými silami a točivým momentem je docela zábavné a inspirujicí čtení (hodně lidí to prožívá)). Mj ten návod na trojku do 7 tis otáček a pak čtyřku, se docela těžko v Praze provádí . Už na tu trojku tam bylo kolem 200 ( a to jsi doporučoval 3x ) . Ale k věci , zase mi to hodilo včera chybu (svítila kontrolka motoru), když jsem dal plný plyn od spodu na trojku. Pojdedu na diagnostiku a uvidíme. Včera jsem taky přemyšlel jak by vypadala trojka celá v karbonové folii . Viděl jsem tedy jen pár obrázků, ale nevím ... Mám známého který to dělá, sedan v černé metalíze je na 335 hodně konzervativní .
Poldav6 píše:Pak sem hodím graf z brzdy, ale také se mi to zespodu sbírá hůř. Ve srovnání s IlikeU určitě. Na druhou stranu tomu říkám bezpečné otáčky, hlavně na mokru
Žádný chyby mi to nehazi a jelo to tak i ve chvíli co jsem auto kupoval..
riki: já mám taky sérii plus DCI minus dva katy a při měření jsem měl 414hp a 610Nm S míň E85 jsem měl 370HP...
Bezpečné otáčky... . Je důležité vidět na všem něco pozitvního . btw, taky děláš na mapu 5 ten rituál jak doporučoval riki?
Staci aj si to urobis raz a nebudes si menit mapu. Ja uz jazdim len na 7 Tvoj problem moze byt slaby tlak ako obycajne. Mne to robilo tiez, vsetko ries s terrym prismo aby ti nastavil vsetko. Ondro mal to iste a uz je spokojny. Ja som to mal tiez. stavalo sa to pri plnom od spodnych otacok, aj tebe?
Ritual na 5 je koli tomu aby si dosiahol max tlak 17,5 a auto sa naucilo ako ma jazdit. Uvidis ten rozdiel.
vladas335i píše:Já myslím že to spamovaní určitě není a věřím že naše trápení s koňskými silami a točivým momentem je docela zábavné a inspirujicí čtení (hodně lidí to prožívá)). Mj ten návod na trojku do 7 tis otáček a pak čtyřku, se docela těžko v Praze provádí . Už na tu trojku tam bylo kolem 200 ( a to jsi doporučoval 3x ) . Ale k věci , zase mi to hodilo včera chybu (svítila kontrolka motoru), když jsem dal plný plyn od spodu na trojku. Pojdedu na diagnostiku a uvidíme. Včera jsem taky přemyšlel jak by vypadala trojka celá v karbonové folii . Viděl jsem tedy jen pár obrázků, ale nevím ... Mám známého který to dělá, sedan v černé metalíze je na 335 hodně konzervativní .
Kalibrování mapy5 je fakt naprd. Já tedy myslel, že stačí vytáčet jen trojku (důležité je, aby se neprotočily kola).. Točit trojku a čtyřku už fakt skoro nejde
Víš o tom, že JB4 umí zobrazit chyby motoru pomocí rychloměru...? Není to extra pohodlné, ale zjistíš co potřebuješ... Odkud jsi? Teoreticky bych ti to mohl ukázat, je to rychlejší než se to snažit popsat..
Kde ti měřili ten výkon?
Tu fólii zvaž, slyšel jsem že to je fakt nepraktický a imitace karbonu je jako imitace kabelky LV.. Víšjak.. nedělej z toho co to není
Měření na brzdě... Na to že jsem do nádrže lil jen tak od oka E85 z kanystru, kde byl natural95.. To není špatný. Se šťávičkou od IlikeU, která přidává oktany by to mohlo být zase jinde
Přílohy
brzda335_w-1000x931.jpg (171.85 KiB) Zobrazeno 116 x
riki18 píše:Ritual na 5 je koli tomu aby si dosiahol max tlak 17,5 a auto sa naucilo ako ma jazdit. Uvidis ten rozdiel.
Riki představ si, že jsem v pátek dobral 100okt. benzín, dal tam asi 30% E85.. vymazal adaptace..jedu po dálnici.. říkám si kurňa to jede, co se stalo? Kouknu na tlak turba při WOT. Přes 16! Možná tam bylo i těch 17,5. Ale byl takový chladný vlhký vzduch, přijde mi že včera to zase přes těch 16 nešlo. Každopádně vím, že to ta mapa5 umí
vladas335i píše:Bezpečné otáčky... . Je důležité vidět na všem něco pozitvního . btw, taky děláš na mapu 5 ten rituál jak doporučoval riki?
Hele mít tam přes 600Nm od 2700ot jako to má IlikeU mi přijde vražda Člověk se s tím naučí žít.. A když mi motor nehází chyby, tak to nebudu řešit.
Rituál.. někdy jo, někdy ne. Ono se to stejně kalibruje samo za jízdy. Většinou není prostor opakovaně zrychlovat 2 - 7tis. ot. Před měřením na brzdě jsme tohle dělali přímo na válcích...
riki18 píše:Staci aj si to urobis raz a nebudes si menit mapu. Ja uz jazdim len na 7 Tvoj problem moze byt slaby tlak ako obycajne. Mne to robilo tiez, vsetko ries s terrym prismo aby ti nastavil vsetko. Ondro mal to iste a uz je spokojny. Ja som to mal tiez. stavalo sa to pri plnom od spodnych otacok, aj tebe? Ritual na 5 je koli tomu aby si dosiahol max tlak 17,5 a auto sa naucilo ako ma jazdit. Uvidis ten rozdiel.
Ne, já si z toho legraci nedělám a jsem za tip vděčný (jen trochu problém s realizací, kór ty pitomý radary a bodový systém ). Mohli by nám dát jako testerům nových technologií vyjímku . Nejsem schopen hned všechno nastudovat a cením vaších zkušeností. Ano plný od spodních otáček. Myslíš že by se to dalo řešit softem? Co když je tam je fakt něco s hardwarem? . Pojedu ve čt k bychlovi na diagnostiku.
Polda: bylo by fajn se sejít, co třeba středa? Jsi z Prahy? Bydlím v modřanech. A máš pravdu nedělat z auta co není je asi dobrý přístup. Je fakt že jsem viděl video jak někdo polepil celou M5 a vypadalo to docela divně . Ten graf vypadá super, byl jsem v profituning a ten člověk působil docela že tomu rozumí, akorát mi nechtěl nevím proč vytisknout tu chybu na diagnostice.
riki18 píše:Moje logy na mapu 5 ten krajsi a 6 so slabym nastavenim Ked si doladim soft tak pojdem znova na brzdu. Teraz len so 7
Postupne sa vsetko naucis, tiez mi to trvalo kym som si precital 100 hodin fora a pytal sa ked som niecomu nerozumel. Od toho sme tu nie?
Ty čísla vypadají dobře . Časem to dotáhneme na Veyron a ještě pár eur ušetříme . Budu pracovat na tom aby auto bylo v pořádku, jsem už unavenej to řešit. Po dignostice dám vědet a mezitím budu studovat . Btw ten soft z JB4 se nainstaluje sám po připojení? Je něco zajímavého co se dá k tomu ještě stáhnout?
Mám problém, už několikrát mi to házelo chybu motoru, ale po nastartování nebyla a na běžné diagnostice pak nebyla ani v historii. Nechápu to a obavám se že nebude ani zítra na bavoracké diagnostice, což je pro mne zásadní. Tu chybu to házelo na mapu 5, jednou na trojku plný plyn od spodu a pak ještě jednou při běžné jízdě. Může to být tím že chyby při aktivní jb4 se neukládají, nebo jsem omylem dal mazání chyb? Ještě to nemám moc zmáklý.