Prozkoumejte výhody členství v jediném oficiálním českém BMW Auto klubu ZDE a rozšiřte naše řady 😉 - info ZDE a jsme také na Facebooku a Instagramu

Náhradní klíč? Kopie...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705

#61 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

E36 od 1/95 do konce výroby měla EWS2, takže auto tvého kamaráda (rok 96) má čipové EWS2. Jednotka je za kastlíkem, vyndání je na chviličku, jen potom raději nestartovat. Nemělo by to způsobit problémy jako u E46 (rozpad plovoucího kódu EWS DME, u EWS2 je kód pevný), ale jistota je jistota.

Obrázek

EWS1 bylo od 1/94 do 12/94, neměla čipové klíče a vše bylo hlídáno vícevstupovým relé pomocí centrálu/alarmu.
Fatal Design
Klubové ID: 1036

#62 Příspěvek od Fatal Design »

Moc díky. Informace předám a potom se ozvu co a jak.
Ještě takový dotaz : jak dlouho to asi tak trvá od poslání po dodání ? Auto bude nepojízdné, tak proto se ptám ...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu

#63 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Záleží to na rychlosti pošty a kdy mi balíček dovezou. Rozhodně to případně poslat jako BALÍK dobře pojistit (určitě nad 5000 Kč), pokud se to neřeší osobně. Já to mám hotové +- cca za půl hodiny, a to podle toho, jaká verze tišťáku a krabičky to je (nejdýl kolikrát trvá vytrhnout ten tišťák z krabičky, abych mohl na procesor).

Pak už jde jen o odeslání, vycházky mám jen na odpoledne a na poštu je to teď pro mě o jedné noze a berlích na 2,5 hodiny (včera jsem si to stopnul, málem jsem nedošel :lol: ). Pokud tedy bude pošta hodně rychlá a vše vyjde ideálně, může to mít za tři-čtyři pracovní dny zpátky. Kdyby se našel někdo, kdo má cestu na otočku do Prahy, hodil mi to dom a měl čas půl hodiny počkat, můžu to udělat na počkání. Polotovarů s čipem tu mám docela dost :-)
Fatal Design

#64 Příspěvek od Fatal Design »

Ono to nebude zase tak urgentní. Auto jsme koupili teď v neděli a jen se děsí toho, že někde dobře založí klíč a bude velký problém. Předám mu tu informaci tak jak jsi mi to teď napsal.

Kdy že už to nemáš být chromý ať tě nehoní na poštu s mrazilkama ? :wink:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu

#65 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Nemám být chromý předevčírem, jenže po sundání sádry to mám oteklý a na rentgenu se ukázalo, že jedno zlomený místo už je srostlý a druhý ještě ne úplně... Takže fakt parádička... Za 14 dní jdu zas na kontrolu, tak se uvidí.
Fatal Design

#66 Příspěvek od Fatal Design »

Fx píše:Nemám být chromý předevčírem, jenže po sundání sádry to mám oteklý a na rentgenu se ukázalo, že jedno zlomený místo už je srostlý a druhý ještě ne úplně... Takže fakt parádička... Za 14 dní jdu zas na kontrolu, tak se uvidí.
OK.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu

#67 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Zas dokud jsem doma, mám fakt čas to poslat. Po návratu z nemocenský to bude o něco horší... Na příští týden chystám takové malé lákadlo :-)
Fatal Design

#68 Příspěvek od Fatal Design »

Fx píše:Zas dokud jsem doma, mám fakt čas to poslat. Po návratu z nemocenský to bude o něco horší... Na příští týden chystám takové malé lákadlo :-)
A to je zase co ?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu

#69 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Napíšu, až budu vědět, že to klapne :)

Jinak dneska jsem dělal klíče na E46 a docela jsem čuměl, kolik klíčů byli předchozí majitelé schopni poztrácet. Od auta existovalo 7 klíčů, z toho nynější majitel má jen jeden. To znamená, že v případě ztráty by šlo oficiální cestou udělat už jen tři klíče 8O
Fx Člen Klubu
Člen Klubu

#70 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Především od těch, kdo řeší zástavby motorů do jiných aut, teď dostávám poměrně dost SZ s tím, jestli je možné udělat samostatný čip, případně jaké jsou jeho rozměry.

Ano, čip samostatně udělat lze, jeho velikost je shodná s čipem v originálním klíči. Vzhledem k tomu, že velikost čipu může být rozhodující pro jeho vsazení do klíče, kam se normálně nedával, dávám sem i výkres s rozměry:

Obrázek
batmobile

#71 Příspěvek od batmobile »

Slíbil jsem sem po odzkoušení hodit referenci.

Nechal jsem u Fxe v minulých 14 dnech dělat dva různé typy a obojí, včetně nového diamantu s dálk. ovládáním, fungovalo na jedničku. Transpondér (zatavená cihlička viz rozměry výše) jsem srovnával a rozměrově je absolutně stejný jako ten vytažený z orig BMW klíče. Pro zástavbu lze použít orig e30/e24 klíč se světýlkem, obětovat baterku a transpondér umístít na její místo. S trochou vrtání a změnou baterky za tenší typ by snad šlo mít obě funkce.

Co se "zákaznické podpory" týče, rovněž ideál. Samotné vyčtení EWS a duplikace trvá do 20ti min na jednotku, což je tak akorát na návštěvu pizzerie (nenechte se zmást nevzhlednou výlohou, vaří výborně a mají tam velice fešnou servírku :twisted:) cca 5min pěšky od Fxova "officu".
Fx Člen Klubu
Člen Klubu

#72 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Velice děkuji, jsem rád, že jsi spokojen. Doufám, že trochu pomohly i rady ohledně té zástavby. :wink:

BTW hned vedle pizzerie je teď nová masna, a tam prý taky vaří velice dobře, co mi říkali lidi, kteří se stavovali kvůli klíčům.
klein
Klubové ID: 1139

#73 Příspěvek od klein »

Na e46 předfacelift mám díky FX-ovi nový diamantový klíč (místo starého gumového s dosuluhující baterkou, čili minimálním dosahem). Klíč jsem objednával ve čtvrtek, v neděli (!!!) mi přehodil čip a vybrousil planžetu - vynikající servis!
Paty
Klubové ID: 3370

#74 Příspěvek od Paty »

cena?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu

#75 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Záleží na tom, co všechno se požaduje. Diamant bez čipu imobilizéru tak, jak ho chtěl Klein, vyjde na 1900 Kč + vyřezání planžety u člena Gummo (na E46 klubu jako Gummidek) 250 Kč. Čip jsme přehodili, u E46 konkrétně jde přehodit z jakéhokoliv klíče včetně plastového, vyjma originál diamantu.

Pokud bys to požadoval kompletně, tak to vychází včetně čipu, jeho nahrání a vyřezání klíče na 2900 Kč, ale k tomu je nutné dorazit i s autem nebo aspoň vyndanou jednotkou imobilizéru.

Na neděli se domluvilo více lidí a udělali jsme z toho pohodové odpoledne s pokecem, i když my a Gummidek jsme tam lítali už trochu jak hadr na holi :-). Děkuju všem, kdo přijeli, za návštěvu, neděle se hodí asi nejvíc lidem a zas tolik času jsme na tom nestrávili, takže nás to taky nezabilo :-), i když Gummidek otevíral jen kvůli nám - takhle má vypadat služba zákazníkovi :-)
klein
Klubové ID: 1139

#76 Příspěvek od klein »

přesně tak, cena mě vyšla na 2.150,- Kč i s DPH :lol: A obrovskou výhodu vidím v tom, že funkčnost jak čipu či dálky, tak i vybroušení planžety se zkoušela na místě (bylo potřeba planžetku malinko dobrousit, kvůli bordelu, co byl v origo klíči). Kdo si bude nechat brousit planžetu "dál od auta", použijte buď "hotelový" klíč, nebo aspoň pořádně vyčistit klíč původní.
srbinos

#77 Příspěvek od srbinos »

Zdravim,
Po několikátém zklamání u zámečníků s prosbou o načipování klíče jsem na foru narazil na člena FX. Po rychlé domluvě a následné schůzce mi FX načipoval klíč, naprogramoval dálku, vymazal ztracené klíče a k tomu ještě pověděl pár důležitých informací za super cenu. Klíč mi nechal rovnou vybrousit, jelikož jsme si schůzku domluvili v zámečnictví http://www.kasari.cz. Doporučuji, opravdový odborník, klíč maká perfektně. Skvělá spolupráce!!! Díky
Fx Člen Klubu
Člen Klubu

#78 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Díky za super reference, snaha je - nejde vždy vyhovět všem, ale tak to je asi vždycky a u každého. Víkendová akce se dá uspořádat kdykoliv, jen prosím, neberte to jako úplnou samozřejmost - nejlépe aby se sešlo víc lidí najednou, potom to má smysl.

Co je nového: aktuálně mám na cestě baterie do originál diamant klíčů vyrobené na zakázku se správnými packami. Typ, který se dává do baterií z výroby, je celkem těžce nesehnatelný, a tak jsem se jal hledat náhradu. Ta je už na cestě a až bude, budeme dělat i výměny baterek za nové nabíjecí.

Při výměně baterie doporučuji i nové pouzdro klíče, protože originál je nerozebíratelný, náhrada se rozebrat dá. Sice přijdete o plnou vodotěsnost originálu, ale rozříznutý a znovu slepený originální klíč už není tak vzhledný a o vodotěsnosti bych si také dovolil pochybovat.

P.S. Včera jsme u Gummidka instalovali novou čipovačku klíčů, takže se na něj můžete obracet i s jinými značkami aut, než jen BMW. Jirka umí většinu běžné produkce do roku cca 2005. Jen klíče jsou zatím spíš na objednání, protože sice nabral na sklad nějaké na VW a podobně - v domnění, že je to nejžádanější zboží, a ono houby - řešily se auta jako Mustang z roku 2006, SsangYong Korando apod. :lol: ...o klíčích od bytu se nezmiňuju, to je samozřejmost :-)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu

#79 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Kdybyste náhodou potřebovali klíče na jiná auta, tak se lze na Gummidka obrátit. Techniku má velmi vyspělou a hlavně se nebrání dohodě na speciálních věcech, pokud jsou realizovatelné.

Obrázek
Obrázek

A tady screen z objednávkového formuláře na zakázkovou výrobu baterií pro orig. diamant klíče.
Obrázek
Fx Člen Klubu
Člen Klubu

#80 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Pokud by byl zájem zase o sobotní akci, je možnost tuto sobotu od cca půl druhé odpoledne. Pokud máte zájem, napište buď sem, nebo do SZ ;)

Možnosti jsou:

E31/32/34/36/38/39
Obyčejný klíč
Klíč se světýlkem
Klíč s rádiovým dálkovým ovládáním - Diamant/EU verze 433,92 MHz

E46
Obyčejný klíč
Klíč s rádiovým dálkovým ovládáním - Diamant/EU verze 433,92 MHz

Možno s čipem i bez, včetně broušení a vyzkoušení na místě. Upozorňuji, že na čipování je nutno dorazit s autem, lepší je to i pokud chcete jen klíč a frézování u aut bez čipu (aby se dal klíč vyzkoušet ve všech zámcích).