Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Angel eyes kroužky/ denní svícení

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
MUF_IV

#61 Příspěvek od MUF_IV »

Couloo píše:
MUF_IV píše:Měl bych dotaz, chci do E60 pred face pořádný AE. ted mám bílé, je to fajn ale je to pouze 5W a je to slabé. Podotýkám že to nechci na denní svícení, na to mám xenon... jen je chci kroužky pořádně zviditelnit.. máte nekdo tip na pořádný "bulb" do angel Eyes které stojí zato ?....

Já mám v E60 taky jen 5W a taky nic moc, tak jsem si dnes objednal 10W které přijdou asi v pondělí nebo úterý, takže jak to otestuju dám vědět. Mají stát 1800kč tak jsem zvědavý.

Hele tak ty by me taky docela zajímaly, tak dej přístí týden vedet jak to budes mít a já bych to skouknul :) všechno najednou..
hurvajs77

#62 Příspěvek od hurvajs77 »

Noo já nevím, mě to laserové logo připadá hodně kolotočářské až kýčovité...
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Couloo

#63 Příspěvek od Couloo »

Během dne to nafotim a hodim sem. Ten odkaz na Jb Tunning co jsem tady dal má můj kamarád a ten to bere na velko z Prahy. Myslím stualarm.cz ale ani on ani oni teď Bmw nemají skladem takže se čeká na dodávku zboží. Takže jen tak dnes zajít a koupit bude asi problém, leda že by ho skladem měli jinde.
mari

#64 Příspěvek od mari »

To led logo nevypadá zle ale nedávejte za to 1200,- když je toho do 6-ti stovek plnej ebay i s poštovnym. Maj i pěknej emkovej :-)
Denny09

#65 Příspěvek od Denny09 »

mari píše:To led logo nevypadá zle ale nedávejte za to 1200,- když je toho do 6-ti stovek plnej ebay i s poštovnym. Maj i pěknej emkovej :-)

Pošli odkaz na ebay, pod 50dolarů to neumím najít. Předem dík
zverbo

#66 Příspěvek od zverbo »

mari píše:To led logo nevypadá zle ale nedávejte za to 1200,- když je toho do 6-ti stovek plnej ebay i s poštovnym. Maj i pěknej emkovej :-)

ty jo ani ja to nemužu najit!!!

Jestli to je FAKT fakt tak se nejak domluvme a objednejme spolecne?!

Vzal bych do vsech dveři i pro manželku, zatim ma sedana E46 ale chce coupe takže ušetrim :D
Couloo

#67 Příspěvek od Couloo »

Tak jsem koukal na ebay a bezne to tam je okolo 30 usd ale ja radeji dam 1200 a pokud se mi to posere tak za nim prijedu a bud mi da jine nebo vrati love. Na ebay jsem koupil cele led osvetleni spz ktere mi svitilo jedno 14dni a druhe o mesic dele a reklamace?? Zadna nebyla a tak jsem s tim jebl o zem a byl klid.
zverbo

#68 Příspěvek od zverbo »

Couloo píše:Tak jsem koukal na ebay a bezne to tam je okolo 30 usd ale ja radeji dam 1200 a pokud se mi to posere tak za nim prijedu a bud mi da jine nebo vrati love. Na ebay jsem koupil cele led osvetleni spz ktere mi svitilo jedno 14dni a druhe o mesic dele a reklamace?? Zadna nebyla a tak jsem s tim jebl o zem a byl klid.

Taky řešeni!
avana

#69 Příspěvek od avana »

K původnímu tématu LED AE, schválně, jestli najdete rozdíl 8)
Přílohy
Obraz0644.jpg
Obraz0644.jpg (173.61 KiB) Zobrazeno 328 x
Obraz0643.jpg
Obraz0643.jpg (163.21 KiB) Zobrazeno 328 x
cmelak

#70 Příspěvek od cmelak »

Na tý fotce to moc vidět není, ale v té horní jsou rozsvícený AE - jaký to jsou W?
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
avana

#71 Příspěvek od avana »

cmelak píše:Na tý fotce to moc vidět není, ale v té horní jsou rozsvícený AE - jaký to jsou W?

BINGO :D tuším, že 10W. Za šera parádníé, ve dne na hovno :roll:
Couloo

#72 Příspěvek od Couloo »

Tak jsem koukal na ebay a bezne to tam je okolo 30 usd ale ja radeji dam 1200 a pokud se mi to posere tak za nim prijedu a bud mi da jine nebo vrati love. Na ebay jsem koupil cele led osvetleni spz ktere mi svitilo jedno 14dni a druhe o mesic dele a reklamace?? Zadna nebyla a tak jsem s tim jebl o zem a byl klid.
Matthes

#73 Příspěvek od Matthes »

Mám to stejně jak avana. Ve dne to jde hovno vidět a v noci to září jak blázen :D
haarosh

#74 Příspěvek od haarosh »

zverbo píše:

ty jo ani ja to nemužu najit!!!

Jestli to je FAKT fakt tak se nejak domluvme a objednejme spolecne?!

Vzal bych do vsech dveři i pro manželku, zatim ma sedana E46 ale chce coupe takže ušetrim :D

http://www.ebay.de/sch/i.html?_sacat=Se ... tpos&gbr=1 24 éček i s poštovným :wink:
zverbo

#75 Příspěvek od zverbo »

avana píše:K původnímu tématu LED AE, schválně, jestli najdete rozdíl 8)

Ten samej problem mam i ja
Vyskušel som snad vsechno co de ale dosahnout svitivost ve dne je nonsens.

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
Lucifer

#76 Příspěvek od Lucifer »

Pánové ty LED výkonovky co se vám prodávají tak určitě nemají takovou watáž, jediná možnost jak mít jistotu je koupit ledku a sám si to postavit ale to už není za 1200 ale kolem 3tis to bude stát :wink:
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od bbeavis »

Tu wataz maji.... Ten predradny obvod prevadi puvodnich 12V a 0,8A priblizne na 3,3V a 3A. Ale studena bila se oznacuje jako deni svetlo. Tak proste nebude ve dne tak videt jako tepla bila. Az nekdo koupi AE led s ledkou co sviti warm white at da foto. :-D jinak dalsi problem je ze ty ledky nejsou smerovy. Sice jsou skoro tesne pred tema optickyma vlaknama ale i tak jde spoustu vykonu v ivec protoze ta ledka ma vyzarovaci uhel tak 150 stupnu.
hurvajs77

#78 Příspěvek od hurvajs77 »

nn, prave ze vubec ne. Nejde az tak moc o wattaz (ikdyz samozrejme jde), ale hlavne o svitivost udavanou v lumenech. A tu bohuzel seriove vyrabene LED markery v Cine nemaji. Jak jsem psal jinde, mel jsem i MTEC cca za 3tis (svitili 3x tolik), ale i tak to bylo malo, aby byly AE videt. Dnesni auta, maji tak 6K - 7K a jsou videt skvele.

A hlavne u AE markeru to nejsou v drtive vetsine predradne resistory, ale pulsni zdroje, ktere udelaji z 12V potrebne napeti pro LED cipy a diky tomu, ze jsou pulsni mohou mit i vyssi proudobou zatez :-)

Prave spise naopak bbeavis. Vlaknova zarovka, ktera tam je, ma uhel cca pres 180st a o koncentraci paprsku se pak stara parabola v AE. Kdezto u LED je naopak svetelny kuzel mnohem uzsi a vlastne neni ani parabola. Ale jak pise Lucifer, jedinny zposob jak na starych svetlech udelat AE, tak aby byly videt i ve dne, je se si clovek koupi LED cipy, treba tuty: http://shop.fkt.cz/led-20w-cista-bila-6 ... +dp116921/ a udela si LED marker sam. Nebo misto LED da druhy xenon (jako jeden clovicek na youtube... :D)
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
bbeavis
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od bbeavis »

Bouzel v nekterych vecech proste nesouhlasim.... Diody maji usky smerovy kuzel. ale to se skoro vzdy jedna o ty male LED na 20mA. Skoro vsechny vykonove jsou kvuli plose cipu taky vsesmerove a mivaji 150 stupnu. Kdyz si rosvitite originalni zarovku tak je diky parabloe smerovana skoro do 5mm kolecka a kdyz si tam date ruku tak ji tam neudrzite nebo ji minimalne popalite. Ta dioda aby vyuzila svechen svuj svetelny vykon by musela byt posazena primo pred ty opticka vlakna a nebo by se taky musela vyuzit parabola. A zavadeni svetla do tech optickych vlaken je podle me nejvetsi kamen urazu.

Co se tyce nekvalitnich LED cipu z ciny to taky neni uplne pravda. Podle meho mineni nejvice souperi dva vyrobci ledek Philips a CREE a CREE je take cina. A prevazna vetsina techto markru je prave CREE. Pokud jde o parametry muzete se podivat treba zde:

http://www.gme.cz/vykonove-led-nad-1w/l ... -p511-987/

Bude to odpovidat 5W LED o kterych se tu zminujete.. Vykon je tu uveden 130lm to je v tyhle dobe pomerne hodne stary cip.

Treba zde jsou LED cipy CREE ktere uz maji skoro trojnasobny vykon jen je u nas tezko sezenete pokud nebudete odebirat 1000 kusu...
http://www.cree.com/led-components-and-modules/products

Ale porad sem nikde nezahlid diodu s uhlem vyzarovani do 20 stupnu.

To ze tu vsichni uvadeji Waty chapu, cim vic watu tim vic to sviti. Tato prima umera je pro vsechny pochopitelna. Takze urcite zalezi i na Watech. Pokud budou porovnavat dve stejne vyrobky jen s rozdilnou Watazi urcite to bude znacit vyssi svitivost. Az prodejci zacnou udavat svitivost je treba koukat na tento udaj. Taky uz sem ho u nekterych AE videl.

Ale i tak to nemeni to ze ta dioda se hreje jako prase a potrebuje chlazeni. A pokud ma predradny pulzni zdroj musi se chladit i ten... Takze pokud si chcete svetla dostatecne zahrat nevahejte a montujte LED AE
Lucifer

#80 Příspěvek od Lucifer »

Tak když už člověk bude jó puntíčkář tak není problém si parabolku navrhnout a vyzkoušet a nechat potom vyrobit stačí plech který poslat na pochromování vyjde to tak do 500kč za obě paraboly, ten čip kterej má u fkt wattáž 20W a svítivost 1400lm to už je půlka z xenonu, když dáš na každej kroužek 20W LED čip s udělanou parabolou tak nemůžeš bejt s těma AE nevidět :wink:

A chlazení se dá udělat pasivní ač se ti to zdá nereálný mám to někde propočítaný ale z hlavy ti nepovím jaká mi vycházela plocha chladiče ale ten chladič byl 2x2cm a vysoký asi 6cm což není problém na spodek světla nacpat a udělat si klidně i náfuk na chladič, nevím jak u e39 ale u e36 u který to chci dělat já je dost prostoru ve spodním prostoru pod světlem jak na chladič s čipem tak na
Odpovědět