Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Podezřele levný olej BMW 5W30 - je ok?
soukupadam píše:tak kterej si mam koupit? CASTROL 5W-30 za 196,- z netu nebo 550,- na servisu?

Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Foli píše:Vlasta píše:A jak koukám, tak BMW máš za 14 dní tejden a skládáš ho jak LEGO
teď jsem mimo tvé geniální hranice a nevím, co myslíš
To neřeš, nepřepínej
Vlasta píše:Foli píše:Vlasta píše:A jak koukám, tak BMW máš za 14 dní tejden a skládáš ho jak LEGO
teď jsem mimo tvé geniální hranice a nevím, co myslíš
To neřeš, nepřepínej
Jasně, dobře, no já jen jestli jsi nemyslel jak mám známému sehnat nějaké díly na jeho BMW, mě zaúkoloval a jestli tvá nadlidskost ( tzv. Chuck Noris syndrom, všechno ví, ví co bude za 1000 let a podobně ) nevygenerovala, že to sháním na své BMW...
soukupadam píše:tak kterej si mam koupit? CASTROL 5W-30 za 196,- z netu nebo 550,- na servisu?
Tak na servisu za 550 to je zase zbytečné. Nebo oslovit nějakého známého ze servisu, ať to hodí za nákupku. nebo Eshop s dlouhou tradicí a ten, kde jen neprodávají, ale jezdějí i na školení o olejích a podobně. tzn. kolem těch 280 - 300 Kč za litr. Samozřejmě že koncová cena autorizáku je jinde
Foli píše:soukupadam píše:tak kterej si mam koupit? CASTROL 5W-30 za 196,- z netu nebo 550,- na servisu?
Tak na servisu za 550 to je zase zbytečné. Nebo oslovit nějakého známého ze servisu, ať to hodí za nákupku. nebo Eshop s dlouhou tradicí a ten, kde jen neprodávají, ale jezdějí i na školení o olejích a podobně. tzn. kolem těch 280 - 300 Kč za litr. Samozřejmě že koncová cena autorizáku je jinde
...já bych koupil ten za 550 na servisu, protože mě tam na 100% nenalejou Starline...

EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
-
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro info, zapátral jsem na německém webu, dokonce přímo BMW dealer prodává tento olej pod 10Euro
http://www.bmw-kirsch.de/onlineshop/adv ... words=%F6l
Není problém prolezt celý německý internet a i renomované internetové obchody s oleji maji olej za ceny kolem 7 Eur. Vím že je to těžko uvěřitelné, ale prostě je to tak.
http://www.oelshop24.de/listing/22-22-4 ... zQodrw7vRg
Nesetkávám se s tím poprvé. Např. nedávno jsme měnili jeden díl, který byl naprosto identický s originálem, jediný detail v čem se díly lišili bylo vybroušené bmw logo a samozřejmě poloviční cena.
Jinak Foli tu něco psal o nějakých testech, pokud něco takovýho může prokázat, rád se podívám.
Z vlastních zkušeností ale naprosto nemám strach koupit olej na internetu, jednak kupuju tam kde jsou dobré reference a hlavně vím jak celej ten kolotoč v prodejích různých dílů funguje (mnohdy přes několik obchodníků a každý si na tom pěkně nahrabe, není se čemu divit když je cena za litr 500kč - ono koneckonců u nás v čechách to tak funguje skoro všude, mobilní operátoři, stavba dálnic, banky apod.. )
Není problém prolezt celý německý internet a i renomované internetové obchody s oleji maji olej za ceny kolem 7 Eur. Vím že je to těžko uvěřitelné, ale prostě je to tak.
Nesetkávám se s tím poprvé. Např. nedávno jsme měnili jeden díl, který byl naprosto identický s originálem, jediný detail v čem se díly lišili bylo vybroušené bmw logo a samozřejmě poloviční cena.

Jinak Foli tu něco psal o nějakých testech, pokud něco takovýho může prokázat, rád se podívám.
Z vlastních zkušeností ale naprosto nemám strach koupit olej na internetu, jednak kupuju tam kde jsou dobré reference a hlavně vím jak celej ten kolotoč v prodejích různých dílů funguje (mnohdy přes několik obchodníků a každý si na tom pěkně nahrabe, není se čemu divit když je cena za litr 500kč - ono koneckonců u nás v čechách to tak funguje skoro všude, mobilní operátoři, stavba dálnic, banky apod.. )
Jendix píše:Jen pro info, zapátral jsem na německém webu, dokonce přímo BMW dealer prodává tento olej pod 10Euro
Nesetkávám se s tím poprvé. Např. nedávno jsme měnili jeden díl, který byl naprosto identický s originálem, jediný detail v čem se díly lišili bylo vybroušené bmw logo a samozřejmě poloviční cena.![]()
No a to je přesně ono. Ve značkovém v BMW stojí cca 250 Kč, na Německém eshopu 200 Kč. A u nás 180Kč? Kde je doprava sem a marže pro ten eshop? Nebo že by Eshop u nás prodával bez marže a ještě třeba pod cenou, že to třeba eshop doplácí?

co se tyka potravin tak to chapu kupovat kvalitni se vyplati když je zdravi v prdeli tak ani prachy nepomužou ale u SPOTŘEBNICH aut jde spiš o frajeřinu kopit za raketu a pak psat všude možně a vypravět každemu na potkani kolik jsem dal za litr oleje a kolik mi stali dily s gumama, v servisu bych už olej ani dily nikdy nekoupil, vždy je možne si najit na dily a olej člověka co v tom pracuje(třeba ma prodejnu) a umi dobre slevy a na složeni najit borce to vaše auto umi rozebrat a sebrat do šroubku a neojebe vas při prvni přiležitosti, na štěsti par takovych v bmw komunitě je, nejlevnějši starline v kelly bych do auta ktery mam rad nekoupil da se sehnat dobra značka za cca podobnou cenu

-
- Kontaktovat uživatele:
Foli píše:Jendix píše:Jen pro info, zapátral jsem na německém webu, dokonce přímo BMW dealer prodává tento olej pod 10Euro
Nesetkávám se s tím poprvé. Např. nedávno jsme měnili jeden díl, který byl naprosto identický s originálem, jediný detail v čem se díly lišili bylo vybroušené bmw logo a samozřejmě poloviční cena.![]()
No a to je přesně ono. Ve značkovém v BMW stojí cca 250 Kč, na Německém eshopu 200 Kč. A u nás 180Kč? Kde je doprava sem a marže pro ten eshop? Nebo že by Eshop u nás prodával bez marže a ještě třeba pod cenou, že to třeba eshop doplácí?
to byl jen příklad, jinak tady je další z těch lepších eshopů..
http://shop.oil-center.de/index.php/cat ... ult/?q=bmw
a cena je prakticky 150kč za litr..
-
- Kontaktovat uživatele:
jak jsem psal.. jen otázka toho hledat na iternetu.. funguje to tak ve všem.. elektronika, oblečení.. náhradní díly..
možná je to i o pocitu.. člověk s olejem v autě může mit s olejem za 150kč pocit méněcenosti..
ze stejného důvodu to dělá možná i bmw.. vypadalo by to by blbě kdyby si účtovali 150kč za litr.. 
možná je to i o pocitu.. člověk s olejem v autě může mit s olejem za 150kč pocit méněcenosti..

Jendix píše:Jinak Foli tu něco psal o nějakých testech, pokud něco takovýho může prokázat, rád se podívám.
Já jsem mu navrhoval, že necháme otestovat oleje od mýho dodavatele. Nejde do toho. A žádnej dokument o testu taky nepředloží, je to akorát ukecánek
-
- Kontaktovat uživatele:
Vlasta píše:Jendix píše:Jinak Foli tu něco psal o nějakých testech, pokud něco takovýho může prokázat, rád se podívám.
Já jsem mu navrhoval, že necháme otestovat oleje od mýho dodavatele. Nejde do toho. A žádnej dokument o testu taky nepředloží, je to akorát ukecánek
A nebo se jednoduše cítí hloupě že kupuje olej za 500kč, pár lidí na mě taky docela čučelo když jsem jim řek cenu za kolik kupuju já.. Ale jak jsem psal, je to i otázka českýho trhu, jsme moc malí a není u nás taková konkurence. Německo, Anglie a dál na západ je tomu trochu jinak.
Jendix píše:Vlasta píše:Jendix píše:Jinak Foli tu něco psal o nějakých testech, pokud něco takovýho může prokázat, rád se podívám.
A nebo se jednoduše cítí hloupě že kupuje olej za 500kč, pár lidí na mě taky docela čučelo když jsem jim řek cenu za kolik kupuju já.. Ale jak jsem psal, je to i otázka českýho trhu, jsme moc malí a není u nás taková konkurence. Německo, Anglie a dál na západ je tomu trochu jinak.
Takže co tím chci hlavně říct, jak sem kolega dal odkaz na německý Eshop, tak zněj jsem vzal třeba tento mobil 1. http://www.oelshop24.de/products/22/48/ ... 0W-30.html stačí si všimnout, že koncová cena tohoto oleje v 5 ti litrovém provedení v německu stojí při kurzu Eura 24,5 Kč stojí 1467 Kč.
Ten samej olej v polském eshopu http://www.sklep.oleje.pl/MOBIL_XE_3000 ... L-219.html stojí také v 5 litrovém balení při aktuálním kurzu 1 zl 5,67Kč na 850 Kč koncová cena. Což je rozdíl 617 Kč ve prospěch Polska. Velice zajímavé, opravdu stejná kvalita? Nebo že by Německo na tom vydřelo co nejvíce?
Kde myslíte že nakoupí zlatý český ručičky? v Německu nebo Polsku? Very Happy
Hlavně tady pouští bludy ze škodovkářskýho fóra, já za to nemůžu, že u koncernovejch aut nefungujou long life intervaly, oleje s nízkou SAE třídou a DPF U BMW je to všechno jinak
Vlasta píše:Jendix píše:Jinak Foli tu něco psal o nějakých testech, pokud něco takovýho může prokázat, rád se podívám.
Hele, ukecánku říkej tvojí starý, když nevíš kudy, začneš urážet ty blbe, dlouho jsem se držel, ale když neumíš psát na úrovni tak se na to vyser. Chápu že máš strach o kšeft těch tvejch hogofogo olejů. Do teď jsem nenapadal a neurážel.... Narozdíl od někoho
Foli píše:Vlasta píše:Jendix píše:Jinak Foli tu něco psal o nějakých testech, pokud něco takovýho může prokázat, rád se podívám.
Hele, ukecánku říkej tvojí starý, když nevíš kudy, začneš urážet ty blbe, dlouho jsem se držel, ale když neumíš psát na úrovni tak se na to vyser. Chápu že máš strach o kšeft těch tvejch hogofogo olejů. Do teď jsem nenapadal a neurážel.... Narozdíl od někoho
Já neurážím. Tak předlož ten papír nebo nekecej- Já nemám s olejovým byznysem nic společnýho, , ani s autama, proto dokážu bejt nestrannej