Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Doporučené pneu na zimu..
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak teda nevím co je špatně, ale já s E34 na 195/65 r15, značka pneu vraník
jsem vyjel naprosto všechno a bez problémů, neříkám že to neprohráblo ale neměl jsem za celou zimu problém. Pravda, ty gumy mají přes 8mm, ale u nás na Vysočině taky zrovna malý kopce nemáme, takže asi tak. Nebo že by to bylo tím samosvorem?

Filozof píše:Já mám dilema jaké letos koupit pneu.
Mám sice staré 4mm ale mají už asi 6-7let a prej to už není ono a jsou tvrdé a měli by se měnit po 4letech.
Co navrhujete koupit za značku na rozměr 195/65 R15 ?
Je nějaké hodnocení na 5 top pneu v rozměru 195/65 r15 ?
Jestli máš E34, jak je možné, že řešíš 195/65/15 ?
Máš mít 205/65/15, nebo 225/60/15 ....
Tyhle "ohcávkový gumy" maj nízkej hmotnostní index - myslím, že ochcávie má 91 --- na E34 musí být vyšší - je těžší jak Ochcávia. Hoši hoši, proč se to snažíte Ochcávat ?

Není to jen v rozměru.
- Risa525
v D-testu na streamu se ptali odborníků z nevím jakého institutu a ti jim řekli že právě skončili test zimních pneu na sezonu 12/13 a vyhrála Michelinka A4....ta dunlopka myslim měla strašně malou životnostjarda píše:Já vybírám na sedmu mezi Dunlop Winter Sport 4D a Michelin Alpin A4 .... nějaké názory?
-
- Kontaktovat uživatele:
Risa525 píše:v D-testu na streamu se ptali odborníků z nevím jakého institutu a ti jim řekli že právě skončili test zimních pneu na sezonu 12/13 a vyhrála Michelinka A4....ta dunlopka myslim měla strašně malou životnostjarda píše:Já vybírám na sedmu mezi Dunlop Winter Sport 4D a Michelin Alpin A4 .... nějaké názory?
Já chci zkusit ty Micheliny
- Risa525
tady to je....RuDoSh píše:Risa525 píše:v D-testu na streamu se ptali odborníků z nevím jakého institutu a ti jim řekli že právě skončili test zimních pneu na sezonu 12/13 a vyhrála Michelinka A4....ta dunlopka myslim měla strašně malou životnostjarda píše:Já vybírám na sedmu mezi Dunlop Winter Sport 4D a Michelin Alpin A4 .... nějaké názory?
Já chci zkusit ty Micheliny
http://www.stream.cz/adost/759864-a-dos ... pneumatiky
Strosek píše:Filozof píše:Já mám dilema jaké letos koupit pneu.
Mám sice staré 4mm ale mají už asi 6-7let a prej to už není ono a jsou tvrdé a měli by se měnit po 4letech.
Co navrhujete koupit za značku na rozměr 195/65 R15 ?
Je nějaké hodnocení na 5 top pneu v rozměru 195/65 r15 ?
Jestli máš E34, jak je možné, že řešíš 195/65/15 ?
Máš mít 205/65/15, nebo 225/60/15 ....
Tyhle "ohcávkový gumy" maj nízkej hmotnostní index - myslím, že ochcávie má 91 --- na E34 musí být vyšší - je těžší jak Ochcávia. Hoši hoši, proč se to snažíte Ochcávat ?![]()
Není to jen v rozměru.
sakra jsem zapoměl že tam musí bejt 205/65/15 tak ok beru tedy větší 205ky borec mi dal kola na E34 a byly tam 195ky tak jsem je dojezdil

Takže michelin a4 ?
mrknu se ještě někde na testy a něco sem hodim.
milo píše:Strosek píše:Jestli máš E34, jak je možné, že řešíš 195/65/15 ?
ja mel na E34 525i M20 1989 v TP rozmer 195/65r15 jako alternativni
víš že máš pravdu dívám se a je to tak.
Takže je možnost i 195/65 r15 a ted mohu přemejšlet .... co koupit

zda 205ky nebo 195ky obojí je psané tak to bejt může.
Ta 205ka bude ale stabilnější na suchu a celkově.
195mm je pro 5er defakto žiletka
-
Zdravim,
Zajimaly by me vase realne zkusenosti s pneu Barum Polaris 3 na BMW.
Je mi jasne ze nejlepe na BMW ty nejlepsi zimni pneu ala Dunlop/Michelin/Continental nicmene hodne lidi tvrdi ze Polaris 3 pokud se nejezdi vysocina ci hory tak ze je to pouzitelna pneumatika.
No a tak by me zajimali vase nazory na tuto problematiku jelikoz cenovy rozdil na obuti celeho auta je min. 4tisice ...
Diky
Zajimaly by me vase realne zkusenosti s pneu Barum Polaris 3 na BMW.
Je mi jasne ze nejlepe na BMW ty nejlepsi zimni pneu ala Dunlop/Michelin/Continental nicmene hodne lidi tvrdi ze Polaris 3 pokud se nejezdi vysocina ci hory tak ze je to pouzitelna pneumatika.
No a tak by me zajimali vase nazory na tuto problematiku jelikoz cenovy rozdil na obuti celeho auta je min. 4tisice ...
Diky
-
jimmyhendrix píše:Musim dodat ze ja mam v TP na E39 psany nejmensi rozmer 225/55/R16 95H.
K vozu sem mel 205/55/R16 94XL nicmene podle TP to tam nepatri ikdyz ta 205ka by byla na zimu asi lepsi.
Uplne stejny problem na E60,musel jsem koupit 225/55r16 ,taky to mam jako nejmensi rozmer v TP a radeji jsem ten rozmer koupil,kvuli havarijni pojistky aby nebrblali kdyby se neco stalo.Koupil jsem Semperit speed grip 2 vysly v testu lepe nez Barum polaris 3 a za podobnou cenu.
Tak ja jsem nedavno zakoupil na moji e39-535i Continental TS830 P MO 99H XL-225/55 R16,tak jsem zvedavy na zimu.Predtim jsem mel Semperit a vydrzeli celkem dost dlouho a to jsem na nich uz pred ctyrmi lety to auto koupil a dojel na nich v breznu ze Svycarska a jezdil jeste tri mesice,nez jsem koupil nove letni
.

Blbý je, když vám na auto nepasuje nic menšího než 245/40 R19, to pak neni úplně výběr, a hlavně se na tom stejně nedá jezdit ;)
Tuna a třičtvrtě, bez špéry a s manuálem znamená v zimě radši chodit pěšky ;] Pneu rok starý, nejvyšší Pirelli SottoZero co se dělají, blahblah, je to stejně jedno ;D
Postřeh: Jak byla taková ta supr kalamita dva roky zpátky v Praze, tak ten první večer (kdy jsem BTW odjížděl z práce v 7 a domů přijel ve 2 ráno… 12km…) zůstalo různě v kopcích po Praze zapadaných několik vozů — kloubový autobusy a E61ky ;D
Tuna a třičtvrtě, bez špéry a s manuálem znamená v zimě radši chodit pěšky ;] Pneu rok starý, nejvyšší Pirelli SottoZero co se dělají, blahblah, je to stejně jedno ;D
Postřeh: Jak byla taková ta supr kalamita dva roky zpátky v Praze, tak ten první večer (kdy jsem BTW odjížděl z práce v 7 a domů přijel ve 2 ráno… 12km…) zůstalo různě v kopcích po Praze zapadaných několik vozů — kloubový autobusy a E61ky ;D