Může bejt i špatnej plyn.
Kde jsi ho bral ?
Případně špatně seřízenej.
Asi bych zkusil spotřebu na benzín zda je ok. A pak řešil co je s LPG.
Pokud jede auto na benzín taky s vyšší spotřebou pak bych řešil co stím.
Mě jednou špatně seřídili LPG a jezdil jsem taky zaa 14L pak jsem si to upravil správně a hned auto jezdilo za 9-12litru tak jak má.
Lambdy dost ovlivnují spotřebu to souhlasím. Jinak diagnostika a laborování dál co by to mohlo být. Ale nejprve vyloučit problém s LPG. Zda to dělá i benzín atd.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
spotřeba 535i, 540i vs. 528i (E39) ??
Ja mam 540i automat, 4,4 vanos, motor komplet po GO, a jezdim dlouhodoby kombinovany prumer za 16 benzinu a plynu.
Po D1 s nastavenym 160kmh tempomatem cca za 12.3 benzinu (13.9 lpg), po meste cca 18 plynu.
Pokud pojedu na 100-oktan z varu do prahy na klobouka, tzn budu se celou cestu hlidat a neprekrocim 3000rpm, tak udelam 10.2, ale mensi cislo jsem nikdy nevidel..
V zime po meste s prehledem 20 a to jezdim spis pohodicku, zadne praseni..
Po D1 s nastavenym 160kmh tempomatem cca za 12.3 benzinu (13.9 lpg), po meste cca 18 plynu.
Pokud pojedu na 100-oktan z varu do prahy na klobouka, tzn budu se celou cestu hlidat a neprekrocim 3000rpm, tak udelam 10.2, ale mensi cislo jsem nikdy nevidel..
V zime po meste s prehledem 20 a to jezdim spis pohodicku, zadne praseni..
máš to rozbitý to je jasný přece
Ted jen zjistit co to je .
Křišťálovou kouli tady nemáme nikdo.
Při těch rychlostech co jezdíš to má o cca 20-30procent vyšší spotřebu než by mělo mít. Prostě to žere jak prokopnutý. Neteče ti benzín někde nebo nejedeš na bohatší směs ?¨
Diagnostiku jsi dělal ?
Nesmrdí to po benzínu dost citelně ?

Ted jen zjistit co to je .
Křišťálovou kouli tady nemáme nikdo.
Při těch rychlostech co jezdíš to má o cca 20-30procent vyšší spotřebu než by mělo mít. Prostě to žere jak prokopnutý. Neteče ti benzín někde nebo nejedeš na bohatší směs ?¨
Diagnostiku jsi dělal ?
Nesmrdí to po benzínu dost citelně ?
Kdyz jsem mel automat 540i tak spotreba dlouhodobe 14L plynu (podle BC 12.4l).
Prestaveli jsme na manual 6q a ted mam vypocitanou spotrebu podle tankovani 12.8L (BC ukazuje 11.3)
Jezdim rano do prace 37km a odpoledne zpet plus nejake popojizdky, cesta je po okreskach, nejezdim klobouka ale ani kudlu. Tak normalne.
Mel jsem i 528i manual a jezdil jsem prumerne podle BC 12L, ale jen popojizdky po meste a celkem prasacky
Prestaveli jsme na manual 6q a ted mam vypocitanou spotrebu podle tankovani 12.8L (BC ukazuje 11.3)
Jezdim rano do prace 37km a odpoledne zpet plus nejake popojizdky, cesta je po okreskach, nejezdim klobouka ale ani kudlu. Tak normalne.
Mel jsem i 528i manual a jezdil jsem prumerne podle BC 12L, ale jen popojizdky po meste a celkem prasacky