Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Tonovani auto skla

upravené vozy :)
Zpráva
Autor
Toci
Klubové ID: 3269

#61 Příspěvek od Toci »

Fotky budou, ale včera jsem nefotil, auto bylo po instalaci umatlané, jak se na okna stříkala jarová voda a protože pálilo sluníčko, nechtěl jsem pak na žhavý lak stříkat ledovou vodu z wapky. Zelená tomu padne víc než černá, i když samozřejmě je to otázka vkusu každého soudruha ;-)
Bývalý nick FUGAS
BMW 328ti (e36)
Toci

#62 Příspěvek od Toci »

Jo a jinak jsem platil 2500Kč, pro zatím bez dveří, budu muset sehnat jiné sklo ke spolujezdci, to co tam mám má táhlý škrábanec a nebylo mi doporučeno na něj fólii dávat, protože se tím ten škrábanec ještě zvýrazní....
Bývalý nick FUGAS
BMW 328ti (e36)
GubaXan

#63 Příspěvek od GubaXan »

fugass1 píše:Jo a jinak jsem platil 2500Kč, pro zatím bez dveří, budu muset sehnat jiné sklo ke spolujezdci, to co tam mám má táhlý škrábanec a nebylo mi doporučeno na něj fólii dávat, protože se tím ten škrábanec ještě zvýrazní....
no dobře,čekam čekam)))
Toci

#64 Příspěvek od Toci »

Dneska jsem se to snažil vyfotit, ale v garáži se to prostě nedá a vyjíždět ven kvůli pár fotkám se mi nechtělo. Takže malá ochutnávka teď, lepší foto jindy ;-)
Přílohy
P7030554.JPG
P7030554.JPG (84.14 KiB) Zobrazeno 13941 x
P7030561.JPG
P7030561.JPG (133.86 KiB) Zobrazeno 13941 x
Bývalý nick FUGAS
BMW 328ti (e36)
GubaXan

#65 Příspěvek od GubaXan »

no čekam na lepší foto))) tady nevidim ten zeleny odstin,ktery me nejvice zajima :)
Toci

#66 Příspěvek od Toci »

No tak právě ten odstín na těch fotkách vidět je, proto jsem to sem dával, nemáš černobílý monitor? :lol: Lepší foto udělám dnes, pokud nebude pršet, takže postnu buď ještě večer, nebo zítra ráno :wink:
Bývalý nick FUGAS
BMW 328ti (e36)
GubaXan

#67 Příspěvek od GubaXan »

Storm píše:Protože mě to také zajímá, více jsem se podíval na internet, tady vložím jak to vše má být:

Z vyhlášky č.341/2002 Sb. jsou pro nás důležité:
§ 36
(1) Jsou-li na vozidle závady, které ohrožují bezpečnost provozu na pozemních komunikacích, nesmí být vozidlo užito v provozu na pozemních komunikacích, s výjimkou nouzového dojetí.
(3) Závadou podle odstavce 1 v zasklení vozidla je vždy:
prasklé nebo poškozené čelní sklo ve stírané ploše o velikosti větší než 20 mm, zatemnění čelního skla na propustnost zjevně nižší než 75 % nebo zatemnění předního bočního skla na propustnost nižší než 70%.
Z §36 je zřejmé, že chybná instalace fólií je hodnocena jako závažná závada ohrožující bezpečnost provozu.

Tyto požadavky byly stanoveny s ohledem na bezpečnost provozu. Podmínky pro instalaci fólií v ČR jsou obdobné jako v ostatních státech EU. V případě porušení těchto předpisu lze očekávat při cestách do zahraničí penalizaci mistními kontrolními orgány.

Ná závěr vám nabízíme v bodech jak postupovat při instalaci autofólií.

1. Zvolit pouze shválené fólie-viz.seznam schválených držitelů Osvědčení
2. Propustnost čelního skla v žádném případě neupravovat
3. Propustnost předních bočních skel nesmí být nižší než 70% doporučujeme tyto skla neupravovat
4. Provedené úpravy musí být označeny na jednotlivých sklech schvalovací značkou ATEST 8SD 1818 v provedení dle přílohy č.15 vyhlášky MDS č.341/2002 Sb.
5. Požadovat od instalační firmy Osvědčení nebo Typový list o provedené úpravě skel

Obrázek
A jak to je s zadnimi okny?
Ted me zastavili 2 kreteni, ze i na zadni musim mit atest s dokladem. Kdyz jsm neco zacal rikat, ze v zakonech to nikde neni, tak se sklidnili a rekli, at vytahnu predni skla( ty mam bez folii) no hned jsem uslysel , ze to me zachranilo... Kreteni

Potom jsem mel folie na svetlech a ty jsem musel sundat, to souhlasim, byly moc tmave.
Ale preci tam mohu dat nejakou malym odstinem cerne?
GubaXan

#68 Příspěvek od GubaXan »

A muzu ty clanky ze zakonu (vyse) vytisknout a ukazovat fizlum? Aby me zbytecne neotravovali?

Nebo pokud by nekdo mohl sem zkopirovat primo neco aktualniho...
Diky
surfis
Klubové ID: 1355
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od surfis »

Folie na kterémkoliv okně musí mít nalepený atest.
surfis
Klubové ID: 1355
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od surfis »

Folie na kterémkoliv okně musí mít nalepený atest.

Mě třeba policajti chtěli dostat, že na zadních sklech nemám atest, ale já mám sunset z výroby, takže to je na nich přímo napsané. Nechtěli tomu věřit...
GubaXan

#71 Příspěvek od GubaXan »

surfis píše:Folie na kterémkoliv okně musí mít nalepený atest.

Mě třeba policajti chtěli dostat, že na zadních sklech nemám atest, ale já mám sunset z výroby, takže to je na nich přímo napsané. Nechtěli tomu věřit...
A musim mit jeste to povoleni nejake? Nebo ma stacit jen ten atest nalepeny na folii?

Chteli po mne nejakou karticku...
Mateo
Klubové ID: 3302

#72 Příspěvek od Mateo »

Spravne by ti firma co ty folie nalepi mela na ne pak nalepit stitky s atestem od firmy od ktere jsou ty folie tim padem nevim proc by byla potreba jeste nejaka karticka. To abych pak sebou vozil sanon se vsema dokladama. Jinak ja to beru tak u policajtu ze stejne kdyz budou chtit tak te na neco nachytaj a zatmaveny folie a jiny veci co provokujou si na auta uz nedavam a mam klid
Toci

#73 Příspěvek od Toci »

Nevím, proč by ty policajti měli být kreténi, když dělají svojí práci a navíc měli pravdu. Ano, na fólie i na zadních oknech musí být atest, pouze se na nich neřeší stupeň propustnosti, ale atest povinný je. A ano, má k tomu být i ta kartička, já jí v autě vozím. To je tak, když si člověk nechá udělat fólie tam, kde chtějí co nejmíň peněz a o serióznost firmy se už nezajímá :roll:
Bývalý nick FUGAS
BMW 328ti (e36)
GubaXan

#74 Příspěvek od GubaXan »

fugass1 píše:Nevím, proč by ty policajti měli být kreténi, když dělají svojí práci a navíc měli pravdu. Ano, na fólie i na zadních oknech musí být atest, pouze se na nich neřeší stupeň propustnosti, ale atest povinný je. A ano, má k tomu být i ta kartička, já jí v autě vozím. To je tak, když si člověk nechá udělat fólie tam, kde chtějí co nejmíň peněz a o serióznost firmy se už nezajímá :roll:
Ono to bylo udelane pred mou koupi a atest tam je....
Nechapu kcemu jsou ty karticky, kdyz je vcetne tech atestu mohu zakoupit zvlast za par kacek.....
Je to demence
Toci

#75 Příspěvek od Toci »

Odpověděl sis sám, právě proto že za pár kaček můžeš sehnat ty homologační štítky, tak musíš mít i tu kartičku. Tu sehnat zvlášť už tak snadné není, protože je na ní povinné razítko firmy, která to dělala, a pokud ti to někdo vystaví jen tak, riskuje pro svojí firmu problémy se živnostenským úřadem a v extrémním případě až odebrání živnostenského oprávnění a do toho nikdo seriózní pro pár kaček nepůjde. Samozřejmě že se najdou i podvodníci, kterým je to jedno, ale to už jsme někde jinde. Jak říkám, já to mám legálně se štítkama i kartičkou a nevidím v tom žádný problém jí sebou vozit - nic neváží a místo taky nezabírá.....
Bývalý nick FUGAS
BMW 328ti (e36)
Storm
Klubové ID: 1255

#76 Příspěvek od Storm »

Opět se to tady trošku zvrtlo, především si pamatuju ze školy jak nám dopravní expert tloukl do hlavy, že vše co je na vozidle, musí být zaprvé funkční a za druhé musí mít platný atest, tehdy to bylo 8SD, je jedno zda to jsou fólie, nebo třeba přídavné dálkové světla, nebo obyčejné žárovky.

A co se týče té kartičky k fóliím, tak ta je jako doplňková součást fólií, bebo chcete-li certifikát, mezi sklem a samotnou fólií musí být nalepený štítek, kde jsou potřebné informace o atestu a předpokládám i číslo, nebo typ těch fólií, vše pak sedí s údaji na kartičce, navíc by kartička měla být vícejazyčná pro případ cesty do zahraničí v rámci EU, pravdou je, že už tehdy byli problémy v DE, kde to nechtěli akceptovat na předních oknech ...

Závěrem k těm policistům, ať se to někomu líbí nebo ne, tak on má právo trvat na místě na odstranění závady, pokud nesvítí světlo, nechá tě vyměnit žárovku, pokud nenajde atest na fólii, může ti jí na místě nechat sundat, nebo dokonce má právo nechat tě vozidlo odstavit a zajistí jej proti další jízdě, to může udělat v případě závažné závady, nebo stavu nezpůsobilého pro provoz na pozemních komunikacích. Musel bych se na to ale více podívat, už nemám takový přehled.
GubaXan

#77 Příspěvek od GubaXan »

A jak je to s zatmavenim skel barvou ? Přeci u folie je to podle zakonu, ale když mi to přestřikaji barvou,tak mohu řikat, že je to tovarní vyroba? Nebo je to nějak od zakladu označené?
Toci

#78 Příspěvek od Toci »

A ty už jsi někdy viděl osodní auto,které by z výroby mělo skla lakovaná barvou? Já teda ne, takže to těžko můžeš tvrdit. Nemluvím o dodávkách, které mají místo skel lakovaný plech......
Bývalý nick FUGAS
BMW 328ti (e36)
PRAHAV8
Klubové ID: 1723

Re: Tonovani auto skla

#79 Příspěvek od PRAHAV8 »

Oživím staré téma :D Nemáte někdo doporučení na nějakou firmu v Praze, Kladně apod.? Chci nechat udělat skla a ta co mi je tonovala v minulosti už neexistuje.
jofrey

Re: Tonovani auto skla

#80 Příspěvek od jofrey »

zdravím, kupuju auto z operativního leasingu a nemá továrně zatmavená zadní okna, poradí někdo jaká folie by vypadala jako originál kdyby to bylo továrně zatmaveno ?

Děkuji moc
Odpovědět