Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

kam se letos chystáte?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

Re: kam se letos chystáte?

#581 Příspěvek od JaraX »

Francis a kde jsi už v Albanii byl?
Filozof
Klubové ID: 1044

#582 Příspěvek od Filozof »

Jaraxi tak vem nějaké jednotky co znepojízdní auto sebou ... jak jsi vždy brával díly kdyby náhodou ... a pokud odejde něco sčím se dá žít tak bych byl v pohodě.

Jinak bych se podíval na MAPY kde jsou díly BMW po cestě kdyby nedej bože někomu něco odešlo tak třeba v Řecku či Rumunsku mají taky bazary a vrakoviště kde vám tu jednotku prodají případně na cestě.

Prostě nějaký záložní plán a vzít pár nejduležitějších věcí sebou včetně diagnostiky.
Já třeba DIAG vozím furt s kufrem s nářadí, startovací kabely, a nabíječku plus žárovky, světla, pojistky, hadice nějaké preventivně, kapaliny 2 kanystry s vodou a snad jsem na nic nezapoměl ...ale to je u mé staré e38. U e65 asi odchází jiné strašáky co znepojízdní auto... Od vody , altíků či nějaké zásadní jednotky která auto zastaví.
pGb

#583 Příspěvek od pGb »

Filozofe nebuď posera
kawaman
Klubové ID: 3927

#584 Příspěvek od kawaman »

Teď už se nedivím, že chce žana kombíka, filozofe :D
Však teď máš pojízdnou dílnu :D
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#585 Příspěvek od matiz »

Ferda Mravenec, prace vseho druhu :D :D :D :D :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#586 Příspěvek od JaraX »

Filozof píše:Jaraxi tak vem nějaké jednotky co znepojízdní auto sebou ... jak jsi vždy brával díly kdyby náhodou ... a pokud odejde něco sčím se dá žít tak bych byl v pohodě.

Jinak bych se podíval na MAPY kde jsou díly BMW po cestě kdyby nedej bože někomu něco odešlo tak třeba v Řecku či Rumunsku mají taky bazary a vrakoviště kde vám tu jednotku prodají případně na cestě.

Prostě nějaký záložní plán a vzít pár nejduležitějších věcí sebou včetně diagnostiky.
Já třeba DIAG vozím furt s kufrem s nářadí, startovací kabely, a nabíječku plus žárovky, světla, pojistky, hadice nějaké preventivně, kapaliny 2 kanystry s vodou a snad jsem na nic nezapoměl ...ale to je u mé staré e38. U e65 asi odchází jiné strašáky co znepojízdní auto... Od vody , altíků či nějaké zásadní jednotky která auto zastaví.
DME jsem viděl mrtvou 3x, a IVM ani jednou zatím i když tu mam ted adepta, vodní pumpy kontrolujem, altíky taky,

co berem sebou je 1x cívka, basa s nářadím, bez toho se nehnu, občas zachranuju cizí auta, zatím vždycky nafty :D no a ještě vezmem jednu rezervu,
Filozof

#587 Příspěvek od Filozof »

Narovinu jsem zachránil tuto zimu 3x auto.
2x sousedům co jim nestartovalo a 1x pánovi u obchoďáku díky startovacím kabelům. :)

Pojistky by měl mít každý se žárovkama to nezabere víc jak velikost peněženky.
No a jeden kufr je nic a ktomu ještě jedna krabice cca 30x30 kde mám olej na dolití, nějaké základní věci a vedle toho kanystr.
Nezabere to víc jak 15-20procent kufru u e38 je 500L velkej takže větší snad jak v e65 cca.

To problémem jsou spíše dětská kola co občas vozíme. A jak rostou tak i kola rostou a pořizují se větší ... :lol:
Pak když vezu třeba 8x velkou tašku s věcma to zaskládám kufr jak nic ktomu nějaké dětské hračky apod co se občas převáží.

Mulčovací kůra tam vleze snad 14x pytel 50L a ještě se dá něco přihodit. na strany a ke středu... :lol:
V pohodě odveze kánoj na střeše. Nebo velkou 2x patrovou postel z masivu komplet. :lol:

Občas by se hodil náklaďák párkrát do roka no... to je i kombík málo... snad jen kombík má výhodu převezení dlouhých věcí, pračka, lednice, sporák, kamna , dva lidi se tam vyspí pohodlně na nafukovací matraci například ... případně dělení 2:1 sedačky se dají rozložit a vzít 3lidi a nějaký náklad delší apod.
Má prostě i své výhody pro řemeslníky nebo lidi s barákem pokud mají 1 auto. či mají byt i barák a rodinu na 2 místech v ČR a furt někde jezdí s věcma atd.

Mě osobně by stačilo kupéčko. To žena furt něco chce převážet za krámy ... a občas něco na barák potřebujeme atd. :lol:
Mahla

#588 Příspěvek od Mahla »

JaraX píše:tak co, kde už jste letos byli? a kam se chystáte?

u nás bude velká Lefkada akce, vypadá to na 3x-4x E65-E66
Začátek června Francie - 3600 km
Ve čtvrtek jsme se vrátili z Chorvatska - Pelješacu - 2500 km

Chorvatsko jsme vyměnili za Lefkadu kvůli úspoře peněz a tohle už nikdy neudělám!!. Nestojí to za to.... Takže je dost možné, že Lefkada ještě letos proběhne i u nás. :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#589 Příspěvek od JaraX »

no a hlavně to není levnější.
my děláme to řecko cca 10k osoba se vším na 10 dní, tzn cesta, ubytování, jídlo. půjčení lodky apod,
v Chorvatsku jsme se nikdy do toho rozpočtu nevešli.
Filozof

#590 Příspěvek od Filozof »

Mahla a čímpak jsi byl zklamanej v chorvatsku ? ceny jaké tam jsou. ?

My jedeme na ten RABAC a podle WAZE je to cca 7:30h pouze počítám tak 9-10h ale hlavně to bude ubytování za 10k pro celou rodinu a počítám cesta 3,5-4k včetně poplatků a 6k na útratu musí bohatě stačit... takže komplet dovolená by měla být cca 20k.

Výhoda pevniny je ta že ceny v obchodech jsou stejné pro nás i domorodce. Takže nebudou o moc vyšší jako u nás.

No jsem zvědavej jaké to tam bude. Důležité je že děti budou mít vyžití s dalšími dětmi a rodiče si snad více odpočinou. :lol:

-------------------------------------------------------------------------------
JARAXI uděláš nějaký report zase z cest ? Bylo by to moc fajn. 8-)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#591 Příspěvek od JaraX »

6k na utratu? to si moc asi neužijete.
pujčíš lod a v chorvatsku je to tak 6k
Michal595

#592 Příspěvek od Michal595 »

Jak sa chcete uz len cela rodina prestravovat v tejto sume moc nechapem...alebo beriete stravu z domu?
Ani lefkadu zq 10k na osobu si osobne moc neviem predstavit ze jak to mate na kompletku vymyslene so vsetkym..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#593 Příspěvek od JaraX »

u nás lefkada 10 dní - 8 nocí

ubytko 15 eur osoba, 8 nocí, děti myslím neplatí, 240 Eur ubytko = 6240 kč ubytko
cesta i s výletama, prostě palivo, známky apod, = 10 000Kč
jídlo denně snídaně 10 eur všichni, oběd nějaky gyrosy, do 10 eur všichni, večeře 30 eur všichni = 1300 Kč den = 10 400kč, a tady si nedovedu představit filozofových 6k včetně výletů apod, když je v chorvatsku jidlio dražší
pujčení lodě, obvykle 2x za dovolenou, lodní výlety a další atrakce = 10 000kč

celkem 6240+10000+10400+10000 = 36 640 + nějaké suvenýry apod to těch 40 vždycky tak nějak vyjde, /4 = 10k osoba.
na to že se máme jak páni, jezdíme furt po moři, žerem furt dobroty si myslím dobrá cena.
Michal595

#594 Příspěvek od Michal595 »

Je pravda ze naklady na cestu su rovnake viac menej ci si v aute sam alebo ste 4 to je pravda ...
Ja si pamatam ze ked sme boli asi 6 rokov dozadu chorvatko tak ja a zena nas to stalo cca 1000eur na 4 noci sme sli vtedy ...ale je pravda ze sme chodili po nociach s partiou von takze chlast atd..
Teraz pojdeme zase do chorvatska tak to porovnam, dohodol som si u kamarata dom na plazi a tam bude ubytko za nas troch s malou cca 400-500eur za vsetkych na tyzden, podla toho kolko nas v reale este pojde na dom...ale ked si predstavim ze kazdy den strava pre troch neplanujeme nejako vyvarat cize restiky, posedenie, pivko, nejake atrakcie, zmrzliny.... tak som zvedavy ze este kolko pojde tam penazi...naklady na cestu odhadujem tak 400eur ..
jasne ze ked ides takto nefungujes stylom ako ked sme sa teraz vratili z turecka kde sme mali vsetko v cene, od jedla pitia kolotocov pre malu, toboganov ...proste vsetko...som si hovooril ze keby si takto vsetko chcem dopriat v chorvatsku alebo doma stoji ma to viacej jak turecko....co som im prezral len na melonoch tak 100eur:))))
jurajof
Klubové ID: 3537

#595 Příspěvek od jurajof »

jídlo denně snídaně 10 eur všichni, oběd nějaky gyrosy, do 10 eur všichni, večeře 30 eur všichni = 1300 Kč den = 10 400kč, a

takhle se to dá, jen se mi nezda pro celou rodinu oběd za 10 EUR :) (jasně, gyros stoje 3e) , večeře za 30 pro dva uplně v pohodě i pitim.

j.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#596 Příspěvek od JaraX »

tak v tom teple toho moc nesníš, takže každýmu do ruky pitagyros, nestojí 3 eur, ale 2,40, někdy i 2,2 a někdy i pod dvě eura, ale to vyjímečně.
k tomu meloun a je po obědě, co víc si chceš dát?
ještě nutno dodat že nejíme ryby, pokud bych jedl ryby, tak to poleze do peněz.
jurajof

#597 Příspěvek od jurajof »

hele ja tam byl pred mesicem a za 2,4 ve vasiliki nebyl. ale i kdyby je to jedno:)
prave, ryby, musaka, musle, chobotnicky...lehky a vyborny....

+teda piti no:) ja utratim dost za piti:)

na dovolene se nema setrit....me vzdy stoji nejvic jidlo a piti. To radsi budu bydlet skromeji a sloziteji (levneji) se na cilovy misto dopravim.
j.
Filozof

#598 Příspěvek od Filozof »

Tak do restaurace pujdeme ale tak max jednou denně aby manželka a děti měli dobré jídlo ... já jsem skromnej mě stačí dojídat po dětech. nebo pizzu či něco podobného. V horku nemám hlad stačí meloun a případně jedno jídlo za den.

Jo pojedeme ponorkou a lodí na výlet ale jinak klasicky u moře blbnout děti ve vodě s dalšíma ... pak nějakej výlet zmrzlina, kafe případně nákup v místních obchodech kde je to možná o 20procent dražší jako u nás ?

Pokud bychom chodili do drahých restaurací je jasný že bychom utratili majlant.

Schválně to spočítám vše. :lol:
Snídaně a večeře budou na pokoji to je jasné z jídla co nakoupíme na trzích či obchodě a přes den se uvidí na co narazíme případně ve městě.

Víc jak max 3K neprojíme doma ani. Snad jen pokud si kupujeme něco extra na týden. Sladkosti a blbosti nekupujeme nebo vyjimečně.
Něco málo vezmu z domu. Biokečup, či nějaké tuňáky co mám rád já. Ale spíše pár věcí. Většinu si koupíme v místním konzumu.

Ostrovy jsou dle mě mnohem dražší jako pevnina. A navíc je drahé chodit 2x denně do restaurace ...to pak vyjde 2x tolik možná 4x tolik.

Lod půjčovat nebudu dokud nebudou obě děti dobří plavci. Zatím plave jen jeden a druhej s vestou. Mají teprve 5,5 a 3,5let.

Rozpočet na útratu počítám 5-7k uplně maximálně je to 7dní ...nejedeme na 14dní. :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#599 Příspěvek od JaraX »

dětem dáš vestu, loď je super, doporučuju.
akorát v chorvatsku ti toho moc nepujčí.

jurajof, zdražení? kolik stál v mega gyrosu? (nejlepší gyros ve vasiliki), loni 2,5
jurajof

#600 Příspěvek od jurajof »

ja ho v mega gyrosu (jestli myslis ten hned vedle pekarny), tentokrat ani nemel...ale kupoval jsem ho jinde za 3. ale to je stejne jedno. 2,5 nebo 3. Porad je to pecka a hlavne je vybornej.

jinak nevim jestli to bylo loni, ale kdyz jdes od Angely k mori pres zahradu, tak je tam ted diving spot. Takze dalsi potencialni zabava:)
Odpovědět